Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Δευ 2 Δεκ 2024, 07:41
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 268613 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Έστω κι αν λίγο αληθεύει το παρακάτω δημοσίευμα, μάλλον υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΕΡΤ...

Οι ανείσπρακτες οφειλές των 120 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ

Σας έγραφα την Παρασκευή για τον «Εθνάρχη Κωνσταντίνο (Ζούλα) της ΕΡΤ» και για κάτι ανείσπρακτα που ξέχασε ως επιτυχημένος μάνατζερ να εισπράξει από τις ενεργειακές εταιρείες. Αν και δεν είμαι, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω, τόσο καλός δημοσιογράφος σαν τον Ζούλα, με αφορμή το σχετικό σχόλιο, ήρθε ένας φίλος και μου εμπλούτισε τη (σχετική) πληροφορία. Μου είπε, λοιπόν, ότι τα ανείσπρακτα του Ζούλα δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά οφείλουν οι πάροχοι ενέργειας στην ΕΡΤ, αφού επί δύο χρόνια ο φοβερός και τρομερός μάνατζερ (εκτός από αψεγάδιαστος δημοσιογράφος) δεν διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους. Για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν, εδώ μιλάμε για το υποχρεωτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια οι εταιρείες ενέργειας αποδίδουν στην ΕΡΤ. Οι πάροχοι, βέβαια, ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα δεν τα εισέπραξαν ποτέ, αφού πρόκειται για καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Ποιος, όμως, το βεβαιώνει αυτό; Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΕΡΤ οφείλει να στείλει ορκωτούς λογιστές στις εταιρείες ενέργειας, προκειμένου να ελέγξουν και να βεβαιώσουν τι μέρος από αυτές τις οφειλές έχει εισπραχθεί ώστε να το απαιτήσει άμεσα και τι όχι, το οποίο είναι υποχρεωμένη να το διεκδικήσει στη συνέχεια μέσω της Εφορίας.

…η ξεχασμένη αποστολή των ορκωτών…

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι έχει ή για την ακρίβεια τι δεν έχει κάνει ο Ζούλας, με αποτέλεσμα να τη βγάλουν στη… ζούλα οι πάροχοι ενέργειας. Η ΕΡΤ, όπως μου είπε ο πληροφοριοδότης μου, παρέλειψε να στείλει τους ορκωτούς στους παρόχους το 2022 και το 2023, άρα δεν έχει πιστοποιήσει τα ποσά και δεν μπορεί να τους ζητήσει να τα πληρώσουν. Επί δύο χρόνια, δηλαδή, ο Ζούλας αφήνει τις εταιρείες να δηλώνουν ό,τι θέλουν και δεν εισπράττει απολύτως τίποτα! Αυτό, όπως μου είπε ο άνθρωπός μου, που τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, δεν είναι μόνο προκλητικό, αλλά και παράνομο! Λογικό το βρίσκω, αν και δεν έχω τις τεράστιες γνώσεις του Ζούλα. Και το βρίσκω λογικό, αφού δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς κλείνει ισολογισμούς μια εταιρεία, ακόμη κι αν αυτή είναι μεγάλο μπακάλικο, χωρίς να βεβαιώνει τις νόμιμες οφειλές… Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα μπροστά στην εθνική επιτυχία του «Εθνάρχη Κωνσταντίνου στην ΕΡΤ».

…και η στρέβλωση του ανταγωνισμού με τη ΔΕΗ

Επειδή όμως μέσα στην αφωνία μου δεν σας κρύβω ότι μαθαίνω πολύ περισσότερα απ’ όσα όταν μιλάω, το Σάββατο, εκεί που έβγαλα βόλτα τον σκύλο μου, μου έστειλε μήνυμα ένας άσχετος φίλος μου, από τους καλούς ενεργειακούς ρεπόρτερ όμως, όπου μου επισήμαινε ότι η ΔΕΗ έχει αποδώσει στο 100% αυτά που εισπράττει στην ΕΡΤ. Αν και δεν πρόλαβα να το τσεκάρω, σπεύδω να παραθέσω τη σχετική πληροφορία, η οποία, μεταξύ μας, δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα στον Ζούλα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν εγώ έχω μια υποχρέωση προς τρίτον και είμαι συνεπής και την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής μου έχει την ίδια υποχρέωση και δεν την τηρεί, ανακύπτει ένα μικρό θέμα στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού. Και αυτό γιατί οι εταιρείες που δεν καταβάλλουν το τέλος μπορεί να κερδίζουν εκατομμύρια (που δεν τους ανήκουν), αποκτώντας, έτσι, αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους που το πληρώνουν κανονικά.  Αλλά ας μην είμαστε καχύποπτοι, πιστεύουμε ότι ο Ζούλας θα στείλει οσονούπω τους ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Πάντως, για όση αξία έχει, αν ισχύουν όλα όσα μαθαίνω, μου ήρθε στο κουρασμένο μυαλό και κάτι από το παρελθόν. Οι προηγούμενοι που εισέπρατταν και δεν απέδωσαν ήταν οι ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, οι οποίοι κόντεψαν να σαπίσουν στον Κορυδαλλό. Καταλαβαίνω ότι είναι περιττό για τον Ζούλα, γιατί εκτός από άριστος μάνατζερ και ακόμη πιο άριστος δημοσιογράφος, είναι και σχεδόν τέλειος και στην ιστορία.

Ερώτηση με θέμα «Η ΕΡΤ χαρίζει εκατομμύρια ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος στους παρόχους ενέργειας;» κατέθεσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος. Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (07:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (01:44)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (01:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (16:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (16:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:28)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:25)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (15:24)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:49)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:44)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:10)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (11:05)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/12/2024 (10:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (10:14)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (06:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (03:25)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (01:23)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (00:01)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 30/11/2024 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (20:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (18:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (17:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:30)