To NICAM 2.1 είναι από οπτική ίνα.
Η έξοδος στους πομπούς ήταν προεπιλεγμένη στο mono. Μεσολάβησε Κυριακή και την Δευτέρα είχαμε NICAM στο Χορτιάτη.
Στο Πήλιο άργησαν να τα ανοίξουν.
Τα ίδια και με την Βουλή 58UHF, όταν ξεκίνησε από την οπτική ίνα στην Θεσσαλονίκη (όταν ήρθε ο μεγάλος πομπός από Αθήνα και αντικατέστησε τον παλιό του eurosport) το βλέπαμε πότε mono, πότε dual μέχρι να το αφήσουν - οριστικά - στο stereo.
Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει το να περιμένανε να ανοίξουν το στέρεο από τη στιγμή που ήδη ερχόταν nicam στον πομπό από την Παρασκευή! Νομίζω ότι οι νέοι πομποί είναι προρυθμισμένοι να αναμεταδίδουν ό,τι λαμβάνουν ως πηγή!
Αυτό που μου φαίνεται πιο λογικό είναι ότι ο πομπός λαμβάνει μονοφωνικό σήμα από την οπτική ίνα, δεν έχει περάσει στα ΝΕΤ, ΕΤ1 πραγματικό στέρεο!
Το ίδιο και στην ΕΤ3! Το σήμα που στέλνει το link στο Χορτιάτη είναι ακόμα μονοφωνικό!
Όπως και να χει το πράγμα, το θέμα είναι ότι απαιτείται στερεογεννήτρια στον πομπό για να γίνει εκπομπή του nicam! Από κει και πέρα το αν θα αποδωθεί πραγματικό στέρεο είναι καθαρά θέμα του τι λαμβάνει ο πομπός ως πηγή!
Ακόμα και αν δεν είναι έτσι πάντως ας μας πει ο teletkv τι συμβαίνει πραγματικά με τους πομπούς και γιατί δεν έχουμε πραγματικό στέρεο ακόμα!
Αν όντως υπάρχει κανονική στερεοφωνία στην Αθήνα θα έπρεπε κανονικά να εκπέμψει στέρεο και εδώ!
Για τη Βουλή πάντως αυτό που θυμάμαι είναι ότι το στέρεο άνοιξε πριν έρθει το σήμα μέσω οπτικής, όπως άλλωστε η οπτική τοποθετήθηκε αφού μπήκε ο νέος πομπός! Στο νέο πομπό ανοιγόκλεινε το στέρεο που σταθεροποιήθηκε όταν όντως ήρθε η οπτική μαζί με το πραγματικό στέρεο!
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος!
Εξάλλου έχω μία δική μου λογική να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, δεν περιμένω ο καθένας να την ενστερνίζεται!