Καλέ μου φίλε TeleTKV, ελα λιγο απο δω που σε βρήκα να σου πω....
λοιπόν.
>Η ΕΤ3 στο Ηράκλειο, ωρες και φορές (οταν τυχαίνει να μεταδίδει 16/9 προγραμμα, οπως π.χ. τους αγώνες ΜΟΤΟGP για κάποιο ...ανεξήγητο (ισως και οχι τοσο, οπως θα δουμε στην συνέχεια) λογο, ανάβει το στερεο και ακουγεται και ο ήχος του αντεννα μεσα(!)
(το εχω δει αυτοπροσώπως, μου εχουν πει τηλεθεατές, αλλά και οι τεχνικοι της ΕΡΤ που μου ζητησαν συμβουλη επ αυτου αλλα δεν τους βρισκω να τους το πω)
Απαραίτητη προυπόθεση βεβαια ειναι η τηλεόραση να ειναι.... τελευταιας τεχνολογίας για να συμβει αυτό.
εκανα λοιπόν μια ερευνα και ειδα τα εξής
>οταν αναβει λανθασμένα το στέρεο, βρισκω την εικόνα να εχει τις εξής παραμέτρους
>WSS
Image format 16/9 letterbox
sound format Surround stereo
...οποτε η τηλεόραση πειθεται απο το WSS οτι το σήμα εχει στερεο ηχο και ανοιγει τον αποκωδικοποιητη, και η απουσία του 2ου φεροντος μεταφράζεται στο οτι η τηλεόραση θα μεταδίδει ο'τι μπορει να ακουσε στην θεση του 2ου φεροντος, εν προκειμενω τον αντεννα.
η λύση ειναι
>ειτε να μπει ενας Α2 στερεο ενκοντερ στο καναλι30 στο ηρακλειο (ΕΤ3) είτε να επεξεργαζονται στην κονσόλα το WSS και να του ψαλιδισουνε την πληροφορία για τον ηχο ωστε να πείθει οτι εκπεμπει μόνο.