Δεν φαίνεται να τα λέει λάθος ο φίλος Γιώργος που διάβασες, ο νόμος μιλάει για αυτοδιοίκηση γενικά, άρα μπορεί να το επιμερίσει η Περιφέρεια στους Δήμους ή να το επιληφθεί η ίδια στο οικονομικό.
Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, κι εγώ θα ήθελα μια τάξη σε όλα αυτά και να είναι ένας αρμόδιος για όλα είτε είναι πληρωμένα από Δήμους είτε από Περιφέρειες είτε από μόνη της η Digea, είναι το ιδανικότερο. Επειδή το θέμα τελικά αρχίζει και τελειώνει στο οικονομικό, πιστεύω ότι η Digea θέλει να αποφύγει το κόστος των αναμεταδοτών, όχι για να κερδοσκοπήσει μετά πάνω σε αυτό, αλλά απλά για να μην το φορτωθεί. Ετσι λοιπόν αν κάποιος καταφέρει με λιγότερα χρήματα (ο παράνομος που λέμε) και ετοιμάσει για ένα Δήμο ένα gap filler σωστά στημένο σαν ισχύ -ρυθμσεις και πάνω στις καθορισμένες συχνότητες, ίσως η Digea το παραβλέψει σαν συμβάν και δεν το κυνηγήσει ας πούμε, εχω την εντύπωση ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες τέτοιες αυτόνομες ενέργειες και στα ψηφιακα. Βέβαια η υποχρέωση του χωροφύλακα σε αυτά είναι της ΕΕΤΤ.
Να σημειώσω επίσης ότι η Νέριτ τελικά θα κάνει δικούς της αναμεταδότες και όχι σε συνεργασία με Digea κάτι που ανακοίνωσε η ίδια η ..Digea δηλώνοντας με νόημα ότι σε αντίθεση με τον ιδιώτη ο κρατικός πάροχος οφείλει να καλύψει στο μέγιστο την επικράτεια