Κωστα καταρχας σ' ευχαριστω που ενδιαφερθηκες να λυσεις τις εκκρεμες αποριες μου. Να υπενθυμησω οτι η ληψη εγινε μεσα στην Μεσογειο νοτιως της Μεσσηνιας, απλα θεωρησα λογικο να ποσταρω εδω μιας και η πλειοψηφια των καναλιων εκπεμπεται απο την Μεσσηνια.
Επετρεψε μου να αναλυσω τις απαντησεις σου:
1.) Την κουκκιδα "Aetos" στο Google Earth καποιος την εβαλε. Δεν ειναι ομως ψηλα στο βουνο. Εγω εψαξα για την ακριβης τοποθεσια των αναμεταδοτων. Τις συντεταγμενες που ανεφερα πιο ψηλα ειναι σε δεκαδικη μορφη και οχι σε μοιρες-λεπτα-δευτερα. Αν πας εκει η σκιαση θυμιζει κεραιοιστους. Βολευει και απο υψομετρο να καλυψει την γυρω περιοχη η ορισμενες κατευθυνσεις. Διστυχως η αναλυση δεν ειναι και η καλυτερη, ετσι δεν ειμαι 100% σιγουρος και θα θελα μια επιβεβαιωση απ' οποιον ξερει.
2.) Εφοσον εχεις αρμονικη στην VHF-10 και η εκπομπη δεν γινεται απο Λυκοδημο η Αετο ανακαλυψα πως για την Μεγαλοπολη εκπεμπει απο Ασσεα-Τσεμπερου σ' αυτη τη συχνοτητα. Μηπως περναει σημα απο κει ? Αληθεια δεν μπορεσα να εντοπισω τις κεραιες στο βουνο δυτικα του χωριου Ασσεα. Αν κανεις γνωριζει συντεταγμενες θα βοηθουσε πολυ.
3.) Ισως να κανε λαθος στο ονομα ο Γερμανος. Μπορει η ληψη να μην ηταν καθαρη και με την φορητη τηλεορασουλα των 7" ειναι και αρκετα δυσκολα να βγαλεις τα λογοτυπα. Δηλαδη σταθμος με ονομασια TV Μεσσηνια δεν υπαρχει.
4.) Στο UHF-25 η ληψη εγινε απο Αιγυπτο μερια με την μικρουλα κεραια Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε. Ισως με γυρισμενη Yagi προς τα κατω να πιανεις κατι. Μπορει να βοηθουσε και ο καιρος την συγκεκριμενη μερα. Η Καλαματα ειναι και αρκετα βορειοτερα.
5.) Η το σημειωσε λαθος η στο σημειο ληψης να το επιασε απο αλλου, απο που ομως ? Οπτικη επαφη θα πρεπε να ειχε απο την Δυτ. Κρητη, τα Κυθηρα, την Λακωνια και την Μεσσηνια και πιθανον μερικως τους βορειοτερους Νομους Αρκαδιας και Ηλειας. Μηπως απο πουθενα βγαινει στους UHF-32 ?
6.) Η διαβασε λαθος η επιασε απο αλλου. Παιζει η τελευταια πιθανοτητα ?
7.) Στην UHF-44 εφοσον εβγαλε ΕΤ3 λεω μηπως ειναι η UHF-45 απο Δολιανα ?
8.) Παραμενει μυστριωδης. Εαν ειχαμε ανα σταθμο τις συχνοτητες που εκπεμπουν απο την καθε περιοχη θα ελυνε πολλες αποριες.
9.) Εφοσον επιανε και συχνοτητες απο Αετο ισως να ηταν οι UHF 61+64 απο εκει. Μπορει η κεραια να χανει στην πανω μπαντα και ετσι να μην διεκρινε τα λογοτυπα.
Αυτα απο μεριας μου.