radiobuzzer
Για να επανέλθω στα δικά μου κατορθώματα των FM, θα αναφέρω απλώς δυο πολύ γνωστές περιπτώσεις, φαντάζομαι
(α) Το Makedonsko Radio (Σκόπια) καλύπτει με τεράστια άνεση το κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν είναι σβηστός ο Χορτιάτης. Συχνότητες: 92.3 και 102.3 . Στο Νομό Πέλλας και Κοζάνης πιάνει με τεράστια άνεση έτσι κι αλλιώς. Η απόσταση είναι περί τα 100km, αλλά ο πομπός αυτός είναι από τους καλύτερους των Βαλκανίων, έχει εγκατασταθεί επί κομμουνιστικού καθεστώτος και πρέπει να είναι ο ίδιος πομπός από τον οποίο πιάναμε "Σερβία" στα 4UHF, μέχρι και το 1990, οπότε και άρχισε το μπατιρντί από το Χορτιάτη.
(β) Τα τουρκικά TRT 1 και 2, σαρώνουν ολόκληρο το Αιγαίο, προφανώς. Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί λήψεις με απόσταση 200km στην Χαλκιδική (Πολύχρονο και Ποσείδι) στη Σαντορίνη και στα περισσότερα πλοία που πλέουν στα ανοιχτά.
To Makedonsko Radio στο 92,3 το έπιανα όταν ταξίδευα για Αρτα από Θεσσαλονίκη έξω από τα Γρεβενά και στο 96,4 αν θυμάμαι καλά με το ράδιο από το κινητό μου το κ 750 i.Εβγαζε άνετα και το RDS.Στην Αλεξανδρούπολη που είμαι τώρα τα TRT 2 kai 4 πιάνουν το 2 στα 22 UHF kai to 4 στα 43.Aν κατέβεις στην παραλιακή οδό πιάνουν καμια 10αρια ραδιόφωνα από Τουρκία όλα με RDS με τα κρατικά να έχουν το πάνω χέρι στην ισχύ στις συχνότητες 89,5 97 102,9 και κάπια άλλα στα 88,5 89,3 90,8 92,3 93 .Ακόμα και τα δίκτυα κινητής τηλεφονίας πιάνουν και τα τρία που έχουν.