Συγνώμη για το σχόλιο μου, αλλά γιατί στην ’ρτα να θεωρούνται DX οι λήψεις από Ιταλία; Στο κάτω κάτω σε ευθεία πόσα χιλιόμετρα είναι και με δεδομένο ότι απλά παρεμβάλλεται μόνο το Ιόνιο. Ούτε βουνά ούτε λαγκάδια;
To έχω συζητήσει με τεχνικό και μου είπε ότι είναι αδύνατη η λήψη σημάτων από τόσο μακριά λόγο της καμπυλότητας της γης.Αυτά που δεν θεωρούνται dx είναι οι λήψεις που κάνω στο λόφο όπως σήμερα το πρωί πχ ο mojo από Πάτρα έρχονταν καμπάνα.
Στο θέμα μας τώρα το πρωί είχα να ανέβω στα ορεινά για κάτι που είχα να κάνω.Λίγο πριν τις 7:00 που ξεκίνησα έκανα ψάξιμο και έρχονταν ασθενή σήματα των Ιταλών στο 98.6 94.7 107.7 Στο χωριό τίποτα από Ιταλία τα περίφανα Τζουμέρκα είναι μεγάλο εμπόδιο.Οταν γύρισα εκμεταλεύτηκα το γεγονός ότι κόπηκε το ρεύμα στο Κορφοβούνι και ήταν ευκαιρία να κάνουμε λύψεις.ποιό ήρεμα τα πράγματα έπιασα στο 97.5 Ιταλό με rds με το μύνημα R.A.M. rosolini 97,500MHz και έδεινε και ένα τηλέφωνο.Moy άρεσε η ποιότητα ήχου του σταθμού.Υπήρχαν και άλλα πχ στο 96 που ήταν ελεύθερο από την διακοπή τοπικού σταθμού ένα άλλο στο 99.2 που εξαφάνησε σταθμό που έρχεται από Αίγιο.Επίσεις έπιασα και ένα γαλλικό στο 101.9