ο Υμητός δεν πάει προς Λαύριο ούτε και προς Γλυφάδα. Για το δεύτερο ο λόγος είναι το παλιό αεροδρόμιο (φόβος παρεμβολών). Για το Λαύριο όμως?
Νόμιζα πως ο λόγος που δεν φτάνει το σήμα απο Υμηττό στα νότια προάστια είναι επειδή η νότια πλευρά του Υμμητού είναι εμπόδιο και η παραλιακές περιοχές είναι στην σκιά του βουνού.
Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με τη "σκιά", γιατί έχω παρατηρήσει πως το σήμα φθάνει μια χαρά στη βόρεια πλευρά του Πόρου και σε κάποιες περιοχές του Γαλατά Τροιζηνίας, που αποτελούν νοητή προέκταση του άξονα που αρχίζει από τις κεραίες του Υμηττού και περνά από κάποια νότια προάστεια που βρίσκονται στη "σκιά" του Υμηττού. Δηλαδή όσο απομακρυνόμαστε προς τα νότια το σήμα βελτιώνεται, επειδή η "σκιά" παύει να υφίσταται. Θυμάμαι σε σπίτι γνωστού στα όρια Γλυφάδας-Ελληνικού, λίγο πιο πάνω από το Αεροδρόμιο, το σήμα από Υμμητό ήταν χάλια. Οι περιοχή αυτή είχε, αντιθέτως, πολύ καλή λήψη από Αίγινα.
Πιθανός αυτό να γινόταν και σκόπιμα για να αποφευχθούν παρεμβολές στο παλαιό αεροδρόμιο, όπως ειπώθηκε παραπάνω, αλλά αφού το αεροδρόμιο δε βρίσκεται πια εκεί, γιατί δε δυναμώνουν το σήμα για να καλυφθούν και τα προβληματικά νότια προάστια?
Στο θέμα μας τώρα, δυστυχώς το χωριό μου (Αγία Ελένη Τροιζηνίας Αττικής), όπου έχω την ευκαιρία να πειραματιστώ με το DXing, είναι "κλεισμένο" από βουνά γύρω γύρω, οπότε ίσως είναι αρκετά δύσκολο να γίνει λήψη απομακρυσμένου σήματος...