Λοιπόν χθες έκανα μία βόλτα-αστραπή ως τα Γιαννιτσά και φυσικά δεν έχασα ευκαιρία να πάρω μαζί μου και την CASIO!
Σε όλη τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη οι λήψεις ήταν πάμπολλες, αφού κατάφερα να βγάλω κανάλια από όλα τα σημεία εκπομπής στα οποία αναφερόμαστε εδώ!
Το Πήλιο μετά τα Διαβατά ξεσκίζει και ειδικά στη Νέα Πέλλα μιλάμε για πολλή παρεμβολή τ
ου TRT στο MEGA (24)!Το Δίον (46) αρχίζει να υπερισχύει του ΑΝΤ1 αμέσως μετά τον Άγιο Αθανάσιο αλλά στη διαδρομή είχαμε και εναλλαγές!
Το XTV (48 ) έκανε προβλήματα στο κανάλι 9 στα ίδια σημεία, όμως μου έκανε εντύπωση που
δεν υπερίσχυσε!Το Πέλλα TV (21) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις λήψεις! 5 χλμ μετά τα Διαβατά μιλάμε για την
απόλυτη εξαφάνιση του novacinema1!
Η Κάτω Κορυφή ήταν παρούσα λίγο-πολύ σε ολόκληρη τη διαδρομή! Αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι όπου κατόρθωνα να λάβω σήμα αυτό φαινόταν
πάντα ασθενικό!
Επίσης δεν κατόρθωσα να λάβω καθόλου το STAR στο 63!
Αντίθετα το λάμβανα σχεδόν παντού αλλά ασθενικά στο 36!Τον ALPHA στο 49 που είναι και ο μεγάλος απών από αυτό το Κ.Ε. στα σημεία εκτός Πέλλας τον έλαβα μόνο λίγο μετά τα Γιαννιτσά (στην Καρυώτισσα συγκεκριμένα)! Ίσως τελικά να είναι το μόνο κανάλι από Κάτω Κορυφή που ρυθμίστηκε έτσι ώστε
να μην ξεφεύγει εκτός νομού!
Το Τηλεάστυ (34) λίγο πριν τη Χαλκηδόνα δεχόταν ισχυρή παρεμβολή
από την ΕΤ3 που λαμβάνω κι εγώ στη Σταυρούπολη! Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω από που εκπέμπει! Αντίθετα μου έκανε εντύπωση που δεν έβγαλα
το STAR στο 29 (δεν κλείδωνε η CASIO) φαινόταν όμως ότι υπήρχαν ισχυρές παρεμβολές στη συχνότητα!
Στη Χαλκηδόνα γινόταν ένας χαμός μιας και είχαμε
καταιγισμό λήψεων από πολλά σημεία!Ειδικά είχα τέλεια λήψη σε κάποιο σημείο
από το ΜΤΒ1 (11) (αυτό λαμβανόταν ήδη μετά τον Άγιο Αθανάσιο), το NOVA TV (42) και το btv (25) αφού κατάφεραν να
καμπανίζουν μέσα σε ένα κυκεώνα παρεμβολών!
Αυτές οι δύο συχνότητες είναι και οι πιο πολύπαθες!
Η 42 έχει μέσα NOVA TV από Orelek, ΝΕΤ από Κάτω Κορυφή & Super TV από Βάβδο, η 25 έχει και πειρατικό από Χορτιάτη και btv από Orelek και ALPHA από Πήλιο!Επίσης μετά τα Γιαννιτσά
αχνοφαινόταν μέσα στην Ωμέγα ο ANT1 (43) και μέσα στο Βεργίνα το ALTER (55) χωρίς να υπερισχύει κανένα με χαρακτηριστικό τις διαγώνιες γραμμές! Από αυτά το 55 είχε πιο έντονη παρεμβολή, το 43 μόλις που διακρινόταν σε κάποια σημεία!Τσουκαλά δεν έλαβα καθόλου ούτε καν ίχνος του m. μέσα στον ALPHA (45)!
Όμως
η μεγάλη έκπληξη ήρθε περίπου 3 χλμ πριν τα Γιαννιτσά και μέχρι ένα χλμ μετά (ο δρόμος περνά από το νότιο τμήμα της πόλης)!
Εκεί που έκανα scanning
κλείδωσα με πολύ καλό σήμα τον ALPHA στο 23! Σκέφτηκα μήπως υπάρχει τοπικός πομπός! Όμως έπαθα σοκ όταν είδα ότι αμέσως
μετά κλείδωσε στο 29 το FLASH της Καστοριάς! Στο ίδιο σημείο υπερίσχυσαν σαφώς
το ALTER πάνω από τη ΝΕΤ (30), το STAR πανω από το m. (38 ), το MEGA πάνω από το Πανόραμα (54) και ο ΑΝΤ1 που δεν ήταν από Πρασσά (46) σε μία μάχη με το Δίον! Πολλές παρεμβολές είχε και το Θ από το West (22), το TV100 από τον 902 (33) και το STAR από τον ΣΚΑΪ (51)! Λαμβάνονταν και άλλες συχνότητες αλλά που να ξεχωρίσεις με τόσες παρεμβολές!Κοιτώντας το Google Earth είδα ότι
ειδικά για αυτή την ακτίνα λήψης υπάρχει πέρασμα μιας και τα εμπόδια προς Γιαννιτσά είναι χαμηλότερα από το υψόμετρο των 1320μ του Δοβρά πάνω στον οποίο βρίσκεται το Κ.Ε. των Μεταξάδων! Απίστευτη λήψη από αυτές που δεν μπορείς να περιμένεις με τίποτα! Μαζί λαμβανόταν καμπάνα και ο Μελωδία στο 102.4! Πώς να μην λαμβάνεται και σε σημεία του Κιλκίς λοιπόν?