Στο ίδιο δικό μου ερώτημα έχει απαντήσει ο φίλος Θανάσης Κυριακόπουλος πριν λίγο καιρό
Το τμήμα της επεξεργασίας του σήματος των παλιών αναλογικών αναμεταδοτών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί - χρειάζονται νέα τμήματα επεξεργασίας για το ψηφιακό σήμα.
Οι μονάδες ενίσχυσης και η τελική βαθμίδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα αν είναι broadband. Τα φίλτρα εξόδου θέλουν φυσικά διαφορετική ρύθμιση, μια που στο ψηφιακό πρέπει να περνάει ανεπηρέαστο όλο το φάσμα των 8 MHz.
Από την άλλη πλευρά οι παλιότερες μονάδες ενίσχυσης που έχουν σχεδιαστεί πριν από κάποιες δεκαετίες, δεν έχουν ιδανική απόδοση στην ψηφιακή τηλεόραση. Δουλεύουν μεν και μπορούν υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν, όμως δεν θα μας δώσουν το άριστο αποτέλεσμα που θα μας δώσουν οι νέας τεχνολογίας ενισχυτικές μονάδες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ψηφιακή τηλεόραση.
Αν μιλάμε για τους μικρούς αναμεταδότες - τα Gap Fillers - τα αρνητικά είναι λιγότερα και μπορούν πιό εύκολα να προσαρμοστούν.
Όμως ποιός θα κανει αυτή τη δουλειά? Το έμπειρο και πολυάριθμο προσωπικό που είχε η ΕΡΤ, μπορούσε να το κάνει άνετα. Οι λίγοι τεχνικοί που έχει η Νεριτ, δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά και τα τρέχοντα - βλέπουμε από τις δημοσιεύσεις του teletkv το άγχος που έχουν για να προλάβουν τα βασικά στησίματα. Οπότε η επόμενη λογική διέξοδος για την Νεριτ είναι η αγορά νέων μηχανημάτων.
Βέβαια ο Γιάννης μπορεί να μας δώσει μια πληρέστερη ανάλυση για το θέμα της χρήσης των παλιών πομπών στη ψηφιακή εποχή - ιδιαίτερα στους μεγάλους πομπούς, μια που έχω δει πως "αγαπάει" ιδιαίτερα αυτό το θέμα ...
Αρκεί να παρακολουθεία αυτό το τοπικ και να το δει.