Ευχαριστούμε πολύ oscar για τις πληροφορίες!
Έχω (φυσικά
) κάποιες παρατηρήσεις να κάνω!
α) Καταρχάς η άποψή μου είναι ότι τα διαγράμματα ακτινοβολίας για την ευρύτερη περιοχή δεν έγιναν με βάση το να καλύψουν τους ταλαίπωρους κατοίκους όσο στο να μην περάσει ίχνος ελληνικού σήματος στη γειτονική Τουρκία!
β) Αν και σημεία εκπομπής υπάρχουν αρκετά εντούτοις κανένα απολύτως δεν έχει εξαντλήσει τη δυναμική του!
Και εξηγώ:
Πλάκα,
Πύθιο,
Σουφλί,
Τυχερό,
Κήποι,
Αγία Παρασκευή,
Λευκίμη!Δεν μιλάμε για ένα αλλά για
εφτά κέντρα εκπομπής! Και παρόλα αυτά όλες οι περιοχές ανάμεσα σε Αλεξανρούπολη και Ορεστιάδα
πραγματικά υποφέρουν! Το είδα με τα μάτια μου και το έζησα και δεν το πίστευα! Υπήρχαν σημεία που κάποιο σήμα ερχόταν καμπάνα και μόλις 100
μέτρα πιο πέρα δεν υπήρχε ίχνος σήματος!
Τρανταχτό παράδειγμα η Καβησσός που απέχει από το υπόκεντρο της Αγίας Παρασκευής μόλις 1,5 χλμ και ενώ βλέπει τις κεραίες δεν λαμβάνει τίποτα από εκεί!
Εκεί αναγκαστική λύση είναι η Πλάκα!
Αλλά:
Όλα τα κανάλια ενώ λαμβάνονται στο σύνολο τους (ακόμα και τα δορυφορικά) ουσιαστικά όλα έχουν χιόνια και πολύ χαμηλό σήμα! Και μιλάμε για λήψη χωρίς είδωλο!
Αν κοιτάξει κανείς όμως προς τη νοητή ευθεία της Πλάκας θα δει ότι τα περισσότερα φυσικά εμπόδια δεν είναι πια και τόσο επιβλητικά που να τσακίζουν τόσο πολύ το σήμα!
Μήπως τελικά το 1KW της Πλάκας ακτινοβολείται μόνο μέσα στην Αλεξανδρούπολη και δεν δίνεται μέριμνα το διάγραμμα να καλύψει και πιο απομακρυσμένες περιοχές? Και αν όντως τις καλύπτει μήπως
αν αυτό το ρημάδι 1ΚW γινόταν 2,5KW μήπως κάποιοι άτυχοι σαν της Καβησσού απολάμβαναν πολύ καθαρότερη εικόνα και ίσως και να έβγαινε η Πλάκα καλά μέσα στις Φέρρες και δεν χρειαζόταν η Αγία Παρασκευή σαν Κ.Ε.?
Και
με ποια λογική ένα υψόμετρο 550 μέτρων όπως η Πλάκα περιορίστηκε στο 1KW και ο γήλοφος του Πυθίου υψομέτρου το πολύ 150 μέτρα έχει 2,5KW? Ακόμα κι εκεί όμως το διάγραμμα είναι απίστευτα περιορισμένο! Και μιλάμε για πεδιάδα!!!! Είναι δυνατόν μία τέτοια ισχύς να μην είναι ικανή να καλύψει την απόσταση Πυθίου - Σουφλίου/Τυχερού/Κήπων που για να δουν καθαρά ο κόσμος απαιτούνται άλλα τρία Κ.Ε.?
Που και αυτά με τη σειρά τους λειτουργούν πολύ σημειακά! Οι Κήποι δεν βγαίνουν στο Σουφλί, το Σουφλί δεν βγαίνει στο Τυχερό (5 χλμ απόσταση), η Πλάκα δεν βγαίνει στα χαμηλά του Πέπλου, οι Κήποι πάλι δεν βγαίνουν στον Πέπλο ενώ θα μπορούσαν,
και πάνω απ' όλα αυτά μία Λευκίμη, η χρήση της οποίας και από τους ιδιώτες θα μπορούσε να καταργήσει όλα αυτά τα υπόκεντρα αλλά είπαμε, πιο πολύ φοβόμαστε την Τουρκία παρά το να λαμβάνουν οι κάτοικοι καθαρά!
Θέλω να πω ότι καμία μελέτη δεν έχει γίνει, όπου έχει γίνει, με κύριο κριτήριο την καλή πλυθησμιακή κάλυψη!
Πιο πολύ σεβάστηκαν τους Τούρκους παρά τους Έλληνες ακρίτες μας!Ακόμα όμως και έτσι, πάλι
με καλύτερες μελέτες και πιο προσεκτικά διαγράμματα με ισχυρότερο σήμα και σωστές κατευθύνεις και λιγότερα Κ.Ε. θα υπήρχαν και καθαρότερη εικόνα θα είχαν οι κάτοικοι!!!!Από την άλλη βέβαια θα μου πείτε!
Αν όλα γίνουν ρόδινα πώς θα κάνει και η NOVA συνδρομητές? Αλλοίμονο!!!!