Ο Μούδρος είναι στο κέντρο του νησιού, ανατολικά από τη Μύρινα που βρίσκομαι. Τον κρύβουν τα βουνά. Για αυτό και στη Μύρινα δεν πιάνεις Τουρκία, σε αντίθεση με τα χωριά προς τα ανατολικά.
Πραγματικά αγανάκτησα μια φορά που ... προσπάθησα να πιάσω Τουρκία στη Μύρινα και κατάφερα να βρω μια σκιά της ΤRT2 στο 22 και παρεμβολές στον ήχο του Τηλεάστυ στο 49 (πήλιο) από άγνωστο τουρκικό.
Η Θάσος (και η ΕΡΤ από Παγγαίο) και το Πήλιο (και τα λοιπά στα δυτικά και βόρεια) είναι ελεύθερα, καθώς βλέπουν θάλασσα.
Όσοι έχουν λοιπόν στραμμένες τις κεραίες τους προς Θάσο, βλέπουν και το τοπικό Κέντρο Εκπομπής Αγίου Αθανασίου που εξυπηρετεί τη Μύρινα γιατί είναι στην ευθεία της Θάσου, και πιάνουν και τα Βουλγάρικα Nova και 1 (πλέον ΟΧΙ το b γιατί αλληλοταπώνονται με τον χαμηλής ισχύος ΣΚΑΪ από Θάσο). Εκεί βλέπει η κεραία στη δουλειά του πατέρα μου.
Όσοι πάλι έχουν τις κεραίες τους στραμμένες προς το Πήλιο, πιάνουν οτιδήποτε από εκείνη τη πλευρά (Σποράδες, Λιχάδα κλπ). Εκεί βλέπει η κεραία στο σπίτι μου.
Μην ξεχνάμε ότι τα Βουλγάρικα είναι τέρατα, έχω διαβάσει ότι φτάνουν μέχρι και την Εύβοια!
Τώρα, γιατί λέω ότι δεν έχει σημασία που έχεις γυρισμένη τη κεραία σου όσον αφορά τις DX:
Η Πάρνηθα όταν έρχεται σπίτι μου, έρχεται και στη δουλειά με τη κεραία εκεί να κοιτάει αλλού.
Η Βουλγαρία όμως, δεν έρχεται ποτέ σπίτι μου, αλλά πιάνει πάντα στη δουλειά (και όχι ανάλογα με το καιρό).