Μα ο τύπος που κανει το ραδιοπειρατή εκπέμπει στην γειτονιά του Μάριου το Kanal 7 της ΤΟΥΡΚΙΑΣ?
??
θα πετάω πέτρες σε λίγο....
Α, ωστε δεν υπάρχει περιοδική βλάβη του ενισχυτή, ε?
Δεν συντελουν δηλαδή
>ουτε οι ατμοσφαιριές συνθήκες στο αν θα μπουκωνει ή όχι, ππτε και σε καμία περίπτωση,
>ουτε η θερμοκρασία των τρανζίστορ
>ουτε αν ερχεται τροποσφαιρικά κανα 10ρι απο καμιά 100στη χιλιόμετρα μακρυά
ουτε αναβοσβήνει ο χρήστης που εκπέμπει το KANAL7 μαζι με το δορυφορικό, το video sender που τυχόν έχει .
ΠΡΕΠΕΙ
ΔΗΛΑΔΗ
ΝΑ
ΕΙΝΑΙ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
το "θάνατος στους ραδιερασιτέχνες" το εχω ακουσει άπειρες φορές, και λέω "αρκετά".
προ 18ετίας, με πομπο 30 βατ μεσα απο την πόλη, μου ηρθε ενας παππους και μου γκρίνιαζε οτι στην 1η εγχρωμη τηλεόραση που αναψε στο Ηράκλειο, βλεπε ψαρκόκκαλα και ηταν αιτία ο "σταθμός".
του εβαλα ενα high -pass στην εισοδο της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, οχι του ενισχυτή, και επαιξε κρύσταλλο.
ΤΙ εφταιγε εκεί?
η ΕΕ το λέει "Πιστοποίηση Η/Μ συμβατότητας" και αναφέρει οτι
η συσκευή δεν πρέπει να παράγει παρεμβολές επιζήμιες σε άλλες,
και οτι πρέπει να ανέχεται εξωγενή η/μ πεδία που δεν την αφορουν χωρίς προβλήματα.
το 2ο η τηλεόραση του παπποθυ ΔΕΝ το έκανε.
ΔΕΝ εφταιγα εγω δηλαδή αλά η Blaupunkt του '79.
αργότερα μαζι με την τηλεόραση πεταξε και το φίλτρο, πήρε νεα και μέχρι το 2001 που λειτουργουσε 24ωρο το ίδιο μηχανάκι ποτέ δεν είχε πρόβλημα.
ασε που καθε τρεις και λίγο ερχόταν καθε χαμένος και μου ελεγε οτι εν βλέπει και φταιει ο σταθμός.
και καλά να ηθελαν να πάω να δω τι συμβαίνει για να διαπιστώσω οτι η κεραία κοιταζε
>να πιάσει εξωγήινους,
>ηταν τίγκα στην σκουριά το καλώδιο
>το κανάλι που ηθελαν να πιάσουν...δεν ειχε ακόμα αναμεταδότη στο Ηράκλειο(!)
>Ελεγαν οτι δεν πιάνουν...Φιλμνετ και ημουν εγω η ατία!!!!
>καλα με αυτους που συννενοουσουνα.
με τους άλλους που μου έλεγαν να βγάλω την κεραία και δεν ανεχόταν τίποτε άλλο, ΤΙ να κάνεις?
μεχρι και κρυφά εχω ανέβει σε ταράτσες για να φτιάξω κεραίες με 2.5'' καζιο τηλεόραση στις 4 τα χαράμαα σαν τον κλέφτη και την άλλη μερα το πρωί ερχόταν (οι λαλακες) και μου λεγαν "το εκλεισες τωρα, δεν το εκλεισες?
τωρα παιζει τζάμι!!!" και η μάνα μου με κρατουσε να μην του χυμήξω και τον σκοτώσω.
που η φασματική μου ανάλυση στην εξοδο εδινε -47db τους 182 ΜΗΖ στα 30 βατ και η κεραία ηταν gamma match.
δλδ ΤΙ ΣΚ... μεταδιδόταν πια για να παρεμβάλλει?
600 μW?
στην
2η αρμονική? ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ VHF καναλια στο Ηράκλειο?
ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ.