Ο ALPHA TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Παρ 15 Νοε 2024, 10:03
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ο ALPHA TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 125378 φορές)

0 μέλη και 47 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #120: Σαβ 18 Οκτ 2008, 20:30 »
Παράθεση από: "g.thanasias"
Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα το 90% των προβληματικών λήψεων οφοίλοντε σε κακές εγκαταστάσεις. Όπου "κακές" δε σημαίνει απαραίτητα κακές συνδέσεις, κακές κεραίες κλπ, αλλά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζοντε σε μια εγκατάσταση, όπως πχ ενισχυτές.
Αδυνατώ να πιστέψω πως μια εκπομπή σε διπλανό κανάλι από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Όσο αρύθμιστά φίλτρα και να έχει, δεν βγαίνει. Πρακτικά και θεωρητικά.  Μιλάμε οτι πρέπει να υπάρχει εκπομπή σε τεραβάτ για να φτάσουν οι -5.5 ή οι +11 τόσο μακριά.

Γιώργο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε και είναι ίδιο με αυτό που εμφανίζεται στην εικόνα του ALPHA.

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #121: Σαβ 18 Οκτ 2008, 20:39 »
Καλά λες αλλά αν δεις έχει και το int είναι το κανάλ7 που βγαίνει από την west του τούρκου.Το απλό 7 βγαίνει από την east.Kάποιος εκπέμπει το καναλ 7 int στην γειτονιά του Μάριου και κάνει τις παρεμβολές.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος g.thanasias

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #122: Κυρ 19 Οκτ 2008, 09:51 »
Αφού τώρα την παρεμβολή ο Μάριος την πιάνει στο 27 μάλλον κάποιος γείτονάς του κάπου το διαμορφώνει, κάτι το κάνει τελος πάντων και το λαμβάνει. Δεν μπορεί να έχει τόσο ισχυρή παρεμβολή, ότι και να ακτινοβολούσε ο Τούρκος, που αν κατάλαβα καλά έχει μόνο δορυφορική εκπομπή. ’ρα καταλήγουμε στην κακή εγκατάσταση, όχι του Μάριου που το λαμβάνει και με εσωτερική κεραία, αλλά του Χ γείτονα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #123: Κυρ 19 Οκτ 2008, 22:23 »
Καμιά σχεση με ραδιόφωνο, βέβαια.Ουτε εκπομπή.
δεν μου αρεσει βέβαια να αποπαίρνω κανένα, απο το 1ο του ποστ κιόλας, αλλά ας μην τα ρίχνουμε πιά όλα στους ραδιοερασιτέχνες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μολις εστειλες κάποιον να κυνηγά τον ραδιοερασιτέχνη της γειτονιάς ενω αν διαβάεις απο την αρχή τα ποστ θα δεις οτι καμία σχεση δεν εχει η παρεμβολή με ραδιόφωνο.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #124: Κυρ 19 Οκτ 2008, 22:33 »
Παράθεση από: "ntwrk24"
Αυτήν την photo λες Μάριε? Είναι σαν βράσιμο εδώ πάνω από τον ALPHA.  8)

ΑΥΤΗ μοιαζει να ειναι παρεμβολή απο αρμονικη ρ/σ αλλά  ειναι ΠΟΛΥ πιθανότερο να ειναι απο ενισχυτή που αυτοταλαντώνει παρά απο πομπο ραδιοφώνου γενιάς απο το 1990 ως σήμερα.
.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #125: Κυρ 19 Οκτ 2008, 23:37 »
Δεν νομιζω να ειναι προβλημα του ενισχυτη αφου οταν εμφανιζεται το προβλημα,το παρατηρω σε τρεις διαφορετικους ενισχυτες!εμενα λοιπον μου φαινεται πιο πιθανο να προερχεται απο αρμονικη ραδιοφωνου,αφου τους τελευταιους μηνες καποιος ερασιτεχνης στην περιοχη μου αλλαζει συχνοτητα τουλαχιστον 2 φορες τη μερα!!!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #126: Κυρ 19 Οκτ 2008, 23:49 »
μάριε, η παρεμβολή του network24 ειναι μάλλον ραδιόφωνο ή γειτονικός ενισχυτής η τηλεόραση τουοποιου δεν βλέπει καθόλου Αλφα.

Η δική σου ειναι μ΄λλον κορεσμένος ενισχυτής με προβληματική οδήγηση της εξόδου του (γραμμής μεταφοράς)

που μάλλον μπουκωνε την τηλεόραση που οδηγουσε και σαν λύση (το εχω δει πολλές φορές σε εγκαταστάσις που πηγαινω, το είδα χθες το μεσημέρι)

εχει βγάλει το πλέγμα και εχει αφήσει την ψίχα, με αποτέλεσμα το καλώδιο να΄γίνεται κεραία.

ακτινοβολεί λοιπόν το κναλ7 σε όλη την γειτονιά, και μάλλον ενδοδιαμορφώνει κιόλας.

Κανε ενα ζαπινγκ να μας πεις αν πιανεις το 7 σε άλλο κανάλι.
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #127: Δευ 20 Οκτ 2008, 04:38 »
Μα ο τύπος που κανει το ραδιοπειρατή εκπέμπει στην γειτονιά του Μάριου το Kanal 7 της ΤΟΥΡΚΙΑΣ??????

θα πετάω πέτρες σε λίγο....

Α, ωστε δεν υπάρχει περιοδική βλάβη του ενισχυτή, ε?

Δεν συντελουν δηλαδή

>ουτε οι ατμοσφαιριές συνθήκες στο αν θα μπουκωνει ή όχι, ππτε και σε καμία περίπτωση,
>ουτε η θερμοκρασία των τρανζίστορ
>ουτε αν ερχεται τροποσφαιρικά κανα 10ρι απο καμιά 100στη χιλιόμετρα μακρυά

ουτε αναβοσβήνει ο χρήστης που εκπέμπει το KANAL7 μαζι με το δορυφορικό, το video sender που τυχόν έχει .
ΠΡΕΠΕΙ
ΔΗΛΑΔΗ
ΝΑ
ΕΙΝΑΙ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

το "θάνατος στους ραδιερασιτέχνες" το εχω ακουσει άπειρες φορές, και λέω "αρκετά".

προ 18ετίας, με πομπο 30 βατ μεσα απο την πόλη, μου ηρθε ενας παππους και μου γκρίνιαζε οτι στην 1η εγχρωμη τηλεόραση που αναψε στο Ηράκλειο, βλεπε ψαρκόκκαλα και ηταν αιτία ο "σταθμός".

του εβαλα ενα high -pass στην εισοδο της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, οχι του ενισχυτή, και επαιξε κρύσταλλο.

ΤΙ εφταιγε εκεί?

η ΕΕ το λέει "Πιστοποίηση Η/Μ συμβατότητας" και αναφέρει οτι
Κώδικας: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
η συσκευή δεν πρέπει να παράγει παρεμβολές επιζήμιες σε άλλες,

και οτι πρέπει να ανέχεται εξωγενή η/μ πεδία που δεν την αφορουν χωρίς προβλήματα.

το 2ο η τηλεόραση του παπποθυ ΔΕΝ το έκανε.

ΔΕΝ εφταιγα εγω δηλαδή αλά η Blaupunkt του '79.

αργότερα μαζι με την τηλεόραση πεταξε και το φίλτρο, πήρε νεα και μέχρι το 2001 που λειτουργουσε 24ωρο το ίδιο μηχανάκι ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

ασε που καθε τρεις και λίγο ερχόταν καθε χαμένος και μου ελεγε οτι εν βλέπει και φταιει ο σταθμός.

και καλά να ηθελαν να πάω να δω τι συμβαίνει για να διαπιστώσω οτι η κεραία κοιταζε
>να πιάσει εξωγήινους,
>ηταν τίγκα στην σκουριά το καλώδιο
>το κανάλι που ηθελαν να πιάσουν...δεν ειχε ακόμα αναμεταδότη στο Ηράκλειο(!)

>Ελεγαν οτι δεν πιάνουν...Φιλμνετ και ημουν εγω η ατία!!!!

>καλα με αυτους που συννενοουσουνα.

με τους άλλους που μου έλεγαν να βγάλω την κεραία και δεν ανεχόταν τίποτε άλλο, ΤΙ να κάνεις????

μεχρι και κρυφά εχω ανέβει σε ταράτσες για να φτιάξω κεραίες με 2.5'' καζιο τηλεόραση στις 4 τα χαράμαα σαν τον κλέφτη και την άλλη μερα το πρωί ερχόταν (οι λαλακες) και μου λεγαν "το εκλεισες τωρα, δεν το εκλεισες???? τωρα παιζει τζάμι!!!" και η μάνα μου με κρατουσε να μην του χυμήξω και τον σκοτώσω.

που η φασματική μου ανάλυση στην εξοδο  εδινε -47db τους 182 ΜΗΖ στα 30 βατ και η κεραία ηταν gamma match.

δλδ ΤΙ ΣΚ... μεταδιδόταν πια για να παρεμβάλλει???? 600 μW???? στην αρμονική? ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ VHF  καναλια στο Ηράκλειο?

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ.
.

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #128: Δευ 20 Οκτ 2008, 09:03 »
Εγώ θα συμφωνήσω με τους κ.κ Θανασιά και Μακρή ! :D
Κάτι αντίστοιχο έπαθα και εγώ προ λίγων ετών , όπου έβλεπα στην τηλεόραση μου το κωδικοποιημένο επίγειο filmnet (χωρίς βεβαια να εχω αποκωδικοποιητή )!!! :shock:
Τελικά αποδείχτηκε οτι το έπιανα εξαιτίας γειτονικού ξενοδοχείου που το "μοίραζε" σε όλα του τα δωμάτια με κάποιο τρόπο εκπομπής.
Πώς το κατάλαβα ?  (απλά εκλεισε το ξενοδοχείο γιατί δεν πήγαινε καλά) και ετσι εχασα και την εκπαιδευτική ζώνη του filmnet που είχε ενδιαφέρον ! 8)

@kostakakis: φίλε μου , δεν σε κατακρίνει κανείς που είπες την γνώμη σου .Κουβέντα κάνουμε !.Καλώς ήρθες στο forum.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #129: Δευ 20 Οκτ 2008, 12:04 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
ΑΥΤΗ μοιαζει να ειναι παρεμβολή απο αρμονικη ρ/σ αλλά  ειναι ΠΟΛΥ πιθανότερο να ειναι απο ενισχυτή που αυτοταλαντώνει παρά απο πομπο ραδιοφώνου γενιάς απο το 1990 ως σήμερα.
99% ενισχυτής, 1% άλλη παρεμβολή και αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν είναι μόνιμη και παρουσιάζετε κάποιες φορές μόνο.
Το έγραψα και πιο πάνω, το 90% των παρεμβολών όπως αυτών που είδα εδώ στις φωτό είναι από κακές εγκαταστάσεις.
Ξυλώστε κάποια στιγμή τους ενισχυτές σας στις ατομικές κεραίες, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από ενίσχυση του θορύβου, με αποτέλεσμα κακή εικόνα σε κανάλια που τα λαμβάνετε με καλό σήμα. Μια καλή κεραία και ένα καλό καλώδιο χρειάζετε και τίποτα άλλο. Ότι φτάσει στην κεραία έφτασε, με μαγικό τρόπο δεν μπορείς να λάβεις σήματα που δεν φτάνουν σε αυτή. Το πολύ πολύ κανένας ενισχυτής γραμμής σε περιπτώσεις μεγάλου μήκους καλωδίων ή μοιράσματος σε πολλές συσκευές.
@mix21 είχαμε πρόβλημα χθες στο Βόλο. Αποκαταστάθηκε πιστεύω.
@kostakakis υπάρχει περιοδική βλάβη, όταν η εγκατάσταση είναι μπάχαλο και με την παραμικρή υγρασία καλώδια και ενισχυτές γίνοντε φίλτρα, πομποί, διαμορφωτές και ότι άλλο μπορείς να φανταστεί κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #130: Δευ 20 Οκτ 2008, 14:31 »
Για να επιστρέψουμε στα της Θεσσαλονίκης!
Το screenshot που ανέβασα κύριε Θανασιά, θυμίζω ότι αφορά τη λήψη του καναλιού 45 στα σημεία που δεν έχουν οπτική επαφή με το Χορτιάτη και ταπώνονται πλευρικά από την πανάφιλτρη TV100!
Ακόμα και χωρίς ενισχυτή υπάρχει πλευρική παρεμβολή καθώς έτσι κι αλλιώς το σήμα στο 45 γίνεται υπερβολικά αδύναμο!
Όσο για το αν θα πρέπει εδώ στις δυτικές συνοικίες να χρησιμοποιούμε ενισχυτή....
Η απάντηση είναι σαφέστατα ναι! Βλέπετε εκτός από τα κανάλια από Φιλίππειο υπάρχουν και κάποια από Χορτιάτη που είτε δεν έχουν πομπό στο Φιλίππειο, είτε αυτός που έχουν απλά δεν βλέπεται!
Όπως παράδειγμα το ALTER, του οποίου η λήψη στο 41 είναι μονόδρομος όσο είδωλο και αν έχει! Δε μιλάω και για τα περισσότερα τοπικά!
Το θέμα μας όμως δεν είναι το αν θα πιάσουμε καλύτερα τον ALPHA στο 45 (αν και πολύ θα το θέλαμε να μαζευτεί ο πομπός του 44 που κάνει αρμονικές μέσα στην μπάντα) αλλά αν τελικά ο συνεργάτης σας θα κάνει καμιά προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση του σήματος στο 66!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #131: Δευ 20 Οκτ 2008, 15:01 »
Οπως βλεπετε και στην εικονα,η παρεμβολη εχει μεταφερθει στην 27UHF(ΝΕΤ απο Λιχαδα) και ελπιζω εκει να μεινει!!!μαλιστα χθες το βραδυ δεν εβλεπα το λογοτυπο του Kanal7 αλλα του TRT Τουρκιας! :lol: διαβασα τα παραπανω μηνυματα αλλα δεν εχω πειστει ακομη οτι φταιει ο ενισχυτης!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #132: Δευ 20 Οκτ 2008, 15:36 »
Βρε δεν φταιε ο ΔΙΚΟΣ σου ενισχυτής.

κάποιος γείτονας εχει δορυφορικό με διαμορφωτή.

ΑΜΑΝ!

μολις μου ήρθε.

ΜΗΗΗΠΩΣ ειναι τρίτη αρμονική κανενό σενδερ στα VHF???

Για κάνε κανα σκανάρισμα στην VHF....

αλλα για να κόβει βόλτες... κι αυτό δυσκολο.

εκτός αν άλλαξε κανάλι χειροκίνητα.
.

Συνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #133: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:00 »
μαριε εκει που βλέπεις εσυ πιο ανοιχτα αιγαίο έχεις δοκιμάσει να στρέψεις τη κεραία σου τουρκια?
Το πίσω μέρος του πηλιου τα βγάζει καμπάνα τα τρτ, πολύ πιθανων να ερχετε κ αυτη η παρεμβολη απο απέναντι κ να σταματήση κάποια στιγμη όπως ήρθε
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #134: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:09 »

ΑΜΑΝ!

Τώρα που είπες ΑΜΑΝ, ρώτα βρε Μάριε να δεις αν είναι στη γειτονιά σου κανένας Τούρκος, αφού τουρκικά κανάλια βλέπει, δεν μπορεί να είναι Βραζιλιάνος!  :D Όταν τον βρεις ρώτα τον τι στα κομμάτια έχει κάνει και παρεμβάλει.
Ηλία στο ξαναείπα, δεν μπορεί να ενισχυθεί άλλο το 66, έστω και με διπλασιασμό ισχύος δεν θα προσφέρει τίποτα, παρά μόνο προβλήματα στα άλλα κανάλια. Μετά θα λες ότι όχι μόνο δεν καθάρισε ο ALPHA, αλλά παρεμβάλει και τους άλλους  :)
Για τις παρεμβολές υπάρχουν αρμόδια όργανα πέρα από τη συνεννόηση, δεν ζούμε στην εποχή της πειρατίας που αν κάποιος σου έκανε ζημιά του έριχνες τον ιστό και όπως μπορούν και μετράνε το ότι κάποιο κανάλι εκπέμπει στην Κάτω Ραχούλα σε κανάλι που δεν έχει δηλώσει, ή ότι ένα ραδιόφωνο έχει διαμόρφωση +/-80 Khz, έτσι μπορούν να δουν και τις παρεμβολές σε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων, αν θέλουν φυσικά!
Για τους ενισχυτές επιμένω ότι δεν προσφέρουν τίποτα. Αν μέτρησες εσύ ή κάποιος αδειούχος τεχνικός με όργανο πάνω στην ταράτσα και είδες ότι με ενισχυτή βελτιώθηκε τόσο πολύ η λήψη σου που ο ενισχυτής είναι απαραίτητος πάω πάσο και σκίζω την άδεια, έτσι ώστε όταν φύγω από τον ALPHA να μην μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα :)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #135: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:18 »
Παράθεση
Τώρα που είπες ΑΜΑΝ
:oops:  :lol:  :lol:

αν όμως ειναι σε πολυκατοικία με 16 διαμερίσματα, τι γίνεται κει?

που η TV 100 ξεντερίζεται στα KW ERP της?
πας για εγκατάσταση με notch φιλτερς υποχρεωικά...
.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #136: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:31 »
Βρε δεν φταιε ο ΔΙΚΟΣ σου ενισχυτής.

ΑΜΑΝ!

μολις μου ήρθε.

ΜΗΗΗΠΩΣ ειναι τρίτη αρμονική κανενό σενδερ στα VHF???

Για κάνε κανα σκανάρισμα στην VHF....

αλλα για να κόβει βόλτες... κι αυτό δυσκολο.

εκτός αν άλλαξε κανάλι χειροκίνητα.
Καλά σου ήρθε δάσκαλε, κράτα το!  :D
Θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του 90 ένας πειρατής έκανε εκπομπή μέσα στην S band και ανάλογα με την ακριβή συχνότητα έβγαινε η αρμονική του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ανάμεσα στα κανάλια 27-34! Φυσικά αυτό ήταν και σήμα κατατεθέν ότι εξέπεμπε και ήξερα να τον βάλω να τον δω! Το τι έπαιζε βέβαια είναι άλλη ιστορία.... :oops:
Μάριε κάνε ένα σκανάρισμα αλλά με την εσωτερική κεραία, καθώς αν κάνεις με τον ενισχυτή επάνω σίγουρα θα σου κόψει κάτι από την μπάντα!
Πάντως σίγουρα δεν είναι εκπομπή επίγεια από Τουρκία μεριά!

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #137: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:35 »
Ηλία στο ξαναείπα, δεν μπορεί να ενισχυθεί άλλο το 66, έστω και με διπλασιασμό ισχύος δεν θα προσφέρει τίποτα, παρά μόνο προβλήματα στα άλλα κανάλια. Μετά θα λες ότι όχι μόνο δεν καθάρισε ο ALPHA, αλλά παρεμβάλει και τους άλλους  :)
Για τις παρεμβολές υπάρχουν αρμόδια όργανα πέρα από τη συνεννόηση, δεν ζούμε στην εποχή της πειρατίας που αν κάποιος σου έκανε ζημιά του έριχνες τον ιστό και όπως μπορούν και μετράνε το ότι κάποιο κανάλι εκπέμπει στην Κάτω Ραχούλα σε κανάλι που δεν έχει δηλώσει, ή ότι ένα ραδιόφωνο έχει διαμόρφωση +/-80 Khz, έτσι μπορούν να δουν και τις παρεμβολές σε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων, αν θέλουν φυσικά!
Για τους ενισχυτές επιμένω ότι δεν προσφέρουν τίποτα. Αν μέτρησες εσύ ή κάποιος αδειούχος τεχνικός με όργανο πάνω στην ταράτσα και είδες ότι με ενισχυτή βελτιώθηκε τόσο πολύ η λήψη σου που ο ενισχυτής είναι απαραίτητος πάω πάσο και σκίζω την άδεια, έτσι ώστε όταν φύγω από τον ALPHA να μην μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα :)
Εντάξει έλαβα την απάντηση!
Όχι τίποτα άλλο αλλά τουλάχιστον να μη λέμε ότι με την 66 δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι παίζετε με τη μεγαλύτερη ισχύ από όλους, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι υπάρχει σοβαρό αλλά δεν πρόκειται τίποτα να γίνει για να λυθεί!
Ευχαριστώ εκ μέρους των κατοίκων των δυτικών συνοικιών για το χρόνο σας!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #138: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:42 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Όχι τίποτα άλλο αλλά τουλάχιστον να μη λέμε ότι με την 66 δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι παίζετε με τη μεγαλύτερη ισχύ από όλους, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι υπάρχει σοβαρό αλλά δεν πρόκειται τίποτα να γίνει για να λυθεί!
Να επαναλάβω ξανά φίλε Ηλία, για πέμπτη ίσως φορά, ότι παίζουμε με τη μεγαλύτερη ισχύ από όλους, ή θα γίνω κουραστικός? Να επαναλάβω ξανά πως αν ήταν ένα απλό θέμα ισχύος θα το είχαμε λύσει? Πάλι κουραστικός θα γίνω και δε θέλω. Όπως κουραστικός θα γίνω αν επαναλάβω πως μια σωστή εγκατάσταση ίσως (λέω ίσως, δε λέω σίγουρα) λύσει τα προβλήματα?

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #139: Δευ 20 Οκτ 2008, 16:59 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Να επαναλάβω ξανά φίλε Ηλία, για πέμπτη ίσως φορά, ότι παίζουμε με τη μεγαλύτερη ισχύ από όλους, ή θα γίνω κουραστικός? Να επαναλάβω ξανά πως αν ήταν ένα απλό θέμα ισχύος θα το είχαμε λύσει? Πάλι κουραστικός θα γίνω και δε θέλω. Όπως κουραστικός θα γίνω αν επαναλάβω πως μια σωστή εγκατάσταση ίσως (λέω ίσως, δε λέω σίγουρα) λύσει τα προβλήματα?
Ναι κύριε Θανασιά θα γίνετε πολύ κουραστικός!
Γιατί ο ΣΚΑΪ, το Μακεδονία, η ΝΕΤ και η TV100 παίζουν με μεγαλύτερη ισχύ από εσάς!
Επί πόσες μέρες σας προτείνουμε κάποιες δυνητικές λύσεις και όλες τις απορρίπτετε! Είπαμε αν θυμάστε αν δεν είναι θέμα ισχύος, μήπως να κάνατε κάποια άλλη ρύθμιση με τον πομπό και αυτό το απορρίψατε κατηγορηματικά!
Το είπα και σε προηγούμενο ποστ, θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται! Εκτός και αν η διαδικασία να στείλετε το συνεργάτη σας να μετρήσει είναι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας που εκεί πάω πάσο!
Και αν διαβάσετε κάποιες από τις αναφορές λήψης που έχω γράψει θα μπορέσετε εύκολα να διαπιστώσετε ότι δικαιούμαι να έχω άποψη, όχι τίποτα άλλο, για τα χιλιόμετρα που έχω κάνει για να κάνω λήψεις από διάφορα σημεία μιας και το περπάτημα και καλό κάνει αλλά πολύ περισσότερο γιατί μπορώ να συμμεριστώ τον πόνο των συντοπιτών μου που αντιμετωπίζουν ακόμα χειρότερα προβλήματα λήψης από τα δικά μου!
Εξάλλου η δικιά μου εγκατάσταση είναι μία εκ των χιλιάδων στην περιοχή, τι σημασία θα έχει αν τη δω για πολλοστή φορά για να λάβω το κανάλι σας πάλι όπως το λαμβάνω!
Ακόμα μια φορά λοιπόν ευχαριστούμε για το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείτε μαζί μας!

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #140: Δευ 20 Οκτ 2008, 17:08 »
Παράθεση από: "grgmtk 26/07/08"
από εχτές υπάρχουν παράσιτα στην εικόνα της ΕΡΤ3
που βλέπω από τον Υμηττό (UHF 31)

εικόνα ΕΡΤ3

ξέρει κανείς τι γίνετε ???

Κοιτάξτε το αντίστοιχο στο σήμα της ΕΤ3 στην Αθήνα όπως καταγράφηκε από τον grgmtk.

Αποσυνδεδεμένος nikolakis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2007
  • Τόπος: Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #141: Δευ 20 Οκτ 2008, 17:16 »
Παράθεση από: "grgmtk 26/07/08"
από εχτές υπάρχουν παράσιτα στην εικόνα της ΕΡΤ3
που βλέπω από τον Υμηττό (UHF 31)

εικόνα ΕΡΤ3

ξέρει κανείς τι γίνετε ???

Κοιτάξτε το αντίστοιχο στο σήμα της ΕΤ3 στην Αθήνα όπως καταγράφηκε από τον grgmtk.

Την κυματωση αυτου του ειδους μου τη κανει ο ΣΚΑΙ απο Υμμητο μερικες φορες...

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #142: Δευ 20 Οκτ 2008, 17:19 »
Παράθεση από: "nikolakis"
Την κυματωση αυτου του ειδους μου τη κανει ο ΣΚΑΙ απο Υμμητο μερικες φορες...

:shock:  Κάτσε να το διαβάσει ο κ. Τσακίρης.   :)

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #143: Δευ 20 Οκτ 2008, 17:47 »
Μια χαρά είναι η ΕΤ3 από Υμηττό, ας δει την εγκατάστασή του ο άνθρωπος και μην πείτε ότι πάλι μιλάω για κακές εγκαταστάσεις, αλλά αν υπήρχε πρόβλημα τόσο έντονο θα ήταν σε όλη την Αθήνα, εκτός αν και αυτός έχει κανένα γείτονα που εκπέμπει κάτι.
Ηλία θα σου επαναλάβω για μια φορά ακόμη ότι η ισχύς μας είναι μια χαρά και είναι η ίδια ή μεγαλύτερη από τα κανάλια που παίζουν στον ίδιο χώρο με μας. Αλλά και πάλι σου επαναλαμβάνω κάτι που ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι για να φύγει αυτή η παρεμβολή που έχεις, αν φυσικά είναι πραγματική, θα πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας πάρα πολύ. Για μας είναι πανεύκολο να το κάνουμε, ένα μηχάνημα είναι, μπορείς όμως να φανταστείς τι θα γίνει μετά, πόσες τηλεοράσεις θα μπουκώσουν σε όλη τη Θεσ/νίκη.
Για τη ρύθμιση σου εξήγησα ότι δεν μπορύμε να την κάνουμε από μόνοι μας, αλλά σε συνεννόηση με την ΕΡΤ.
Μετρήσεις κάνουμε παντού και πάντα όπου μας παραπονεθούν.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #144: Δευ 20 Οκτ 2008, 17:55 »
Καταγγείλετε την ΕΡΤ στην ΕΕΤΤ για την εκπομπή απ ίδιο κέντρο σε 2 συχνότητες να τελειώνουμε.

να το κλείσει πιά το μπ...λο να ησυχάσουμε
.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #145: Δευ 20 Οκτ 2008, 18:05 »
Μια χαρά είναι η ΕΤ3 από Υμηττό, ας δει την εγκατάστασή του ο άνθρωπος και μην πείτε ότι πάλι μιλάω για κακές εγκαταστάσεις, αλλά αν υπήρχε πρόβλημα τόσο έντονο θα ήταν σε όλη την Αθήνα, εκτός αν και αυτός έχει κανένα γείτονα που εκπέμπει κάτι.

Η συγκεκριμένη είναι από τις 26/07 όπως γράφω πάνω από την εικόνα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος grgmtk

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2008
  • Τόπος: Άλιμος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #146: Δευ 20 Οκτ 2008, 18:17 »

Η συγκεκριμένη είναι από τις 26/07 όπως γράφω πάνω από την εικόνα.  :wink:

και σε αυτό το λινκ είναι το θέμα που είχα γράψει τότε το πρόβλημα

αν διαβάσετε κύριε Θανασιά θα δείτε ότι το πρόβλημα
δεν το είχα μόνο εγώ στον ’λιμο, αλλά και ο nikolakis
που μένει στο Μενίδι.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #147: Δευ 20 Οκτ 2008, 18:25 »
Καταγγείλετε την ΕΡΤ στην ΕΕΤΤ για την εκπομπή απ ίδιο κέντρο σε 2 συχνότητες να τελειώνουμε.
Μα αν δεν κάνω λάθος δεν είναι από το ΚΕ Χορτιάτη, αλλά από το ραντάρ με κατεύθυνση προς Χαλκιδική, εκτός αν το έχουν μεταφέρει, οπότε δε στέκει η καταγγελεία.
@grgmtk δεν είδα ότι είναι τόσο παλιό το θέμα

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #148: Δευ 20 Οκτ 2008, 18:32 »
Ε να παω και γω κάθε 15 χιλιόμετρα να βάλω κι απο ενα πομπό να γεμίσω ολη την μπάντα ανα νομό και να μην στέκει η καταγγελια.

Ρε παιδιά θα τρελαθώ.

δηλαδή αφου τα ιχνοδιαγράμματα απο το ραντάρ ειναι τα ιδια, ΤΙ σκοπο εχει αυτό το μπο***έλο εκει πάνω?
.

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #149: Δευ 20 Οκτ 2008, 19:38 »
Παράθεση από: "marios1234"
Οπως βλεπετε και στην εικονα,η παρεμβολη εχει μεταφερθει στην 27UHF(ΝΕΤ απο Λιχαδα) και ελπιζω εκει να μεινει!!!μαλιστα χθες το βραδυ δεν εβλεπα το λογοτυπο του Kanal7 αλλα του TRT Τουρκιας! :lol: διαβασα τα παραπανω μηνυματα αλλα δεν εχω πειστει ακομη οτι φταιει ο ενισχυτης!

Αυτό το φαινόμενο που λέει ο Μακρής το έχω δει δύο φορές κοντά σε μαγαζιά με ηλεκτρικά.Στα vhf ότι έβαζε ο μαγαζάτορας έβλεπε και ο περιπτεράς απέναντι.Fashion tv ο ένας τα ιδια και ο άλλος.Και σε μία άλλη γειτοντά τα ίδια  σε πολύ μεγαλυτερη ακτίνα κάπου στα 500μ η εμβέλεια.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/11/2024 (09:49)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/11/2024 (09:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 14/11/2024 (21:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 14/11/2024 (19:30)
* Απ: COSMΟΤΕ TV Επίσημα στις 9 Ανατολικά!  Μέλος: paksat Φόρουμ: COSMOTE TV 14/11/2024 (15:40)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (11:22)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (09:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 14/11/2024 (09:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:21)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (20:41)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (18:54)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (17:46)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:55)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (12:45)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 13/11/2024 (10:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: kgial Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (10:21)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (10:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (09:26)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:53)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:27)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (03:06)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:26)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:05)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (01:19)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 12/11/2024 (23:42)
* Απ: Eutelsat 36B/36C @ 36°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 12/11/2024 (23:10)