Ο ALPHA TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Παρ 15 Νοε 2024, 09:25
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ο ALPHA TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 125328 φορές)

0 μέλη και 34 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #150: Δευ 20 Οκτ 2008, 22:54 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
Ε να παω και γω κάθε 15 χιλιόμετρα να βάλω κι απο ενα πομπό να γεμίσω ολη την μπάντα ανα νομό και να μην στέκει η καταγγελια.

Ρε παιδιά θα τρελαθώ.

δηλαδή αφου τα ιχνοδιαγράμματα απο το ραντάρ ειναι τα ιδια, ΤΙ σκοπο εχει αυτό το μπο***έλο εκει πάνω?
Αν υπάρχει όντως πομπός στα ραντάρ και άφησε η Π.Α. την ΕΡΤ κατεξαίρεση εκεί να βάλει αναμεταδότες, δεν θα υπήρχε και λόγος να μπει κεραιοσύστημα της ΕΡΤστο πάρκο κεραιών Χορτιάτη καθώς από εκεί θα καλυπτόταν και σχεδόν ολόκληρη η κεντρική Χαλκιδική! Μήπως κάνουμε λόγο για τον πομπό της ΕΡΤ που είναι πίσω από τα ραντάρ στο Χορτιάτη για να καλύπτει Περιστερά και Λιβάδι και που όντως λαμβάνεται από τον Τρίλοφο ως την Ποτίδαια και απέναντι στην Τούζλα?
Από εκεί εκπέμπουν και η ΝΕΤ στο 49 με την ΕΤ3 στο 47, από αυτά τα δύο όμως μόνο ελάχιστα ψήγματα φτάνουν στο κέντρο της πόλης πόσο μάλλον στις δυτικές συνοικίες!
Το 66 της ΕΤ1 φαίνεται να είναι στο Χορτιάτη, εκτός αν το ξεντέρισαν στο σήμα, αλλά πάλι θα έπρεπε για να φτάνει στις δυτικές και να κάνει τόσες γραμμές στον ALPHA να λαμβάνεται τζάμι στο κέντρο και όμως το σήμα της είναι χαμηλό!
Πιο πιθανό είναι να έχουν πομπό στο 66 και στο Χορτιάτη και στην Περιστερά (δήμο Καλλινδείων)!
Τώρα γιατί από τη στιγμή που έχουμε αποδείξει ότι ο ALPHA έχει πρόβλημα παρεμβολών στις δυτικές από την ΕΤ1 ο κύριος Θανασιάς συνεχίζει να επιμένει ότι το πρόβλημα είναι στην κεραία μου και να αμφισβητεί την ύπαρξη της παρεμβολής, αυτό το θεωρώ θέατρο του παραλόγου!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος g.thanasias

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #151: Τρι 21 Οκτ 2008, 11:10 »
Το 66 η ΕΡΤ το είχε κάπου κοντά στο ραντάρ, δεν ξέρω αν ήταν μέσα, για να καλύπτει κάποιες περιοχές της Χαλκιδικής και φυσικά το διάγραμμα δεν ήταν προς Θεσ/νίκη, απλά περνούσε λίγο. Αυτός ήταν και ο λόγος που το επιλέξαμε τότε, γιατί από το Φιλίππειο εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν άλλα κανάλια ελεύθερα και δεν ενοχλούσαμε την ΕΡΤ αφού δεν την ενδιέφερε η Θεσ/νίκη από το 66. ’λλωστε ποτέ δεν μας είπαν τίποτα.
Αν το έχει αλλάξει τελευταία και έχει πάει στο ΚΕ Χορτιάτη δεν το ξέρω, αλλά δε νομίζω, δεν έχει λόγο να το κάνει.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #152: Τετ 22 Οκτ 2008, 15:11 »
Επ' ευκαιρία κύριε Θανασιά, θα ήθελα να μας ενημερώσετε περί μερικών εκπομπών του ALPHA που λαμβάνονται σποραδικά στη Θεσσαλονίκη και αλλού!
1. Από που εκπέμπετε στο 55 στη Μακεδονία, είχα λάβει τον ALPHA κάτω από το Βεργίνα στην παραλία Νέα Κρήνης!
2. Σε αρκετά σημεία σας έχω λάβει το κανάλι στο 68 με χαμηλό σήμα! Η μετάδοση γίνεται μέσω NOVA έχει δηλαδή καθυστέρηση σε σχέση με το Χορτιάτη! Μήπως γνωρίζετε τίποτα?
3. Από περιοχή Αλμωπίας (Αριδαία) σε ποιες συχνότητες εκπέμπετε και από που?
4. Στη Χαλκιδική ποιους πομπούς έχετε τοποθετήσει πέραν της 57 από Τσουκαλά και που?
5. Στο νομό Σερρών από ποια σημεία εκπέμπετε και σε ποιες συχνότητες?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #153: Τετ 22 Οκτ 2008, 16:56 »
Ηλία αν με ξαναπείς κύριο θα πω να χαμηλώσουμε ισχύ στο Φιλίππειο  :P
1) Στον Κορύλοβο Δράμας είμαστε στο 55, αλλά δύσκολα να περνά εκεί. Μάλλον κάποιος δημοτικός.
2) Κάποιος δημοτικός θα είναι.
3) Κάτω Κορυφή στο 49.
4) Πολύγυρος 57 και Αρναία 30.
5) Σέρρες 43 και Λιθότοπος 46.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #154: Τετ 22 Οκτ 2008, 17:48 »
Παράθεση από: "g.thanasias"
Ηλία αν με ξαναπείς κύριο θα πω να χαμηλώσουμε ισχύ στο Φιλίππειο  :P
 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Ξέρεις τι γίνεται, με όλη αυτή την αμφσβήτηση που δέχτηκα από εσένα δεν ένιωσα καλά να δώσω πίσω την οικειότητα που ζητάς!
Μιλάω ειλικρινά!
Εγώ όμως λέω και κάτι άλλο!
Θες να σου στείλω τηλ μέσω pm να μιλήσουμε? Δεν θα χάσεις! :wink:  
Και μην αγχώνεσαι, στο τηλέφωνο είμαι πιο "μαλακός"!!!!!
:D  :D  :D  :D  :D  :D

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #155: Τετ 22 Οκτ 2008, 17:59 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Ξέρεις τι γίνεται, με όλη αυτή την αμφσβήτηση που δέχτηκα από εσένα δεν ένιωσα καλά να δώσω πίσω την οικειότητα που ζητάς!
Δε σε αμφισβήτησα σε κάτι, με παρεξήγησες ίσως, απλά αν θες προσπάθησα να σου εξηγήσω κάποια πράγματα, ειδικά στο θέμα με την ισχύ, που δεν θες ή που δεν μπορείς να καταλάβεις και είναι λογικό.
Μπορεί κάποιος να ακούει ότι ο ένας έχει πομπό 10 Kw και ο άλλος έχει 5, βλέπει αυτή την πραγματικά τεράστια διαφορά στην ονομαστική ισχύ, που πρακτικά όμως είναι πάρα πολύ μικρή και για τον τηλεθεατή δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά. ’σε που τελικά αυτός με τα 5 μπορεί να έχει μεγαλύτερη ακτινοβολούμενη ισχύ, καλύτερη κλήση κλπ και τελικά να έχει πιο καλό σημά από τον άλλο με τα 10.
’λλωστε κουβέντα κάνουμε και μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και σαν τεχνικός δέχομαι την οποιαδήποτε άποψη, κανείς δεν είναι τέλειος και πολλές φορές οι κάθε είδους "ερασιτέχνες" είναι καλύτεροι από έμπειρους επαγγελματίες.
edit
αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω στο τηλέφωνο, κάποια στιγμή που θα είμαι πιο χαλαρός θα σου πω.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #156: Τετ 22 Οκτ 2008, 18:21 »
Βρε Γιώργο εσύ το παρεξήγησες! Είπα καθαρά ότι αν δεν μπορείς να ανεβάσεις με την ισχύ παίξε με το PLL! Αυτό κάνουν όλοι!
Εγώ ο λόγος που επέμενα και το παίζαμε και οι δύο πόντιοι (ξεροκέφαλοι δηλαδή) είναι επειδή μετά από τόσα screenshots που σου δείξαμε με την παρεμβολή εσύ συνέχισες να λες να κοιτάξω την κεραία μου!
Θέλω να πω ότι αν με λάβεις στα σοβαρά θα κερδίσεις, δεν θα χάσεις! Έχω καταθέσει χιλιόμετρα ποδαρόδρομου και ξέρω τις δυτικές καλύτερα από την παλάμη του χεριού μου!
Είδες ο Τσακίρης; Πριν βάλει τον ΣΚΑΪ στο Φιλίππειο εμάς εδώ συμβουλεύτηκε! Δεν έχασε, ίσα-ίσα όλοι κερδίσαμε!:wink:
ΚΑι πίστεψέ με, ξέρω να επιμένω μόνο εκεί που είμαι σίγουρος ότι μιλάω με επαγγελματίες! Και εσένα σε θεωρώ κορυφή για υτό και η επιμονή!
Το θέμα είναι ότι μπορείς να φτιάξεις το Φιλίππειο και ξέρεις πως το ξέρω!
Αλλά δεν επιμένω, εγώ θα σου στείλω το τηλ μου κι εσύ πάρε όποτε θες!
Θα επιστρέψω με τα χάλια του ALPHA στις πρόποδες του Παγγαίου προς την πλευρά των Σερρών με screenshots!

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #157: Τετ 22 Οκτ 2008, 19:32 »
Nα μου λύσετε και μένα μια απορία κύριε Θανασιά?Καμιά φορά πιάνω ένα πολύ ασθενές σήμα του Αλφα στα 27uhf.Κατα σύμπτωση αναμεταδώτη έχετε στα 27 στην Ομαλή που βλέπει από εκεί το Βουργαρέλι χωριό στα ορεινά της Αρτας.Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτός ή υπάρχει και άλλος στηνίδια συχνότητα από άλλο κέντρο εκπομπής?
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #158: Τετ 22 Οκτ 2008, 19:56 »
Στο 27, αν θυμάμαι καλά, δεν έχουμε πουθενά στην Ελλάδα, στην περιοχή σίγουρα όχι και ούτε στα δημοτικά βρίσκω κάτι, αλλά πολλές φορές οι Δήμοι άλλα μας δηλώνουν και αλλού εκπέμπουν ή τα αλλάζουν στην πορεία, μεταφέρουν πομπούς άλλου, δεν μπορείς να βρεις άκρη με αυτούς.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #159: Τετ 22 Οκτ 2008, 20:02 »
Ένα καλοκαίρι εν μια νυχτί αλλάξανε τις συχνότητες σε όλα τα ιδιωτικά στην Ομαλή μεταξύ τους και μερικοί νομίσανε ότι χαλάσανε οι τηλεοράσεις τους :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Συνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #160: Σαβ 25 Οκτ 2008, 15:51 »
Πηγα τις προαλλες στο σπιτι ενος φιλου μου εδω στην Ισταια και επαθα πλακα με το τι επιανε!!!η κεραια του ειναι λογαριθμικη,χωρις ενισχυτη και οχι ιδιαιτερα ψηλα!εντυπωσιαστηκα κυριως απο το ποσο καθαρα επιανε ο ΑΝΤ1 και το ΜΑΚ.TV.δεν μπορειτε να φανταστειτε!θα αναρωτιεστε που κολλανε με τον ALPHA ολα αυτα. :D λοιπον,στη συχνοτητα 45 προς μεγαλη μου εκπληξη εβγαινε ο ALPHA απο Χορτιατη!!!το καταλαβα γιατι το Πηλιο ειχε καθυστερηση σε σχεση με την 45UHF!βασικα μου εκανε εντυπωση που επιανε χωρις ενισχυτη!να φανταστειτε στην 45UHF εμενα βγαινει αχνα ο ΑΝΤ1 απο Παρνηθα!λες και μενουμε σε διαφορετικα μερη! :lol:  :lol:

g.thanasias:Μηπως γνωριζεις απο που εκπεμπει ο ALPHA στην 57UHF και 62UHF στη Βορεια Ευβοια?θα σκασω αν δεν βρω απο που ερχονται! :D

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #161: Σαβ 25 Οκτ 2008, 16:21 »
Μαριάκο εμένα θα σκάσεις στο τέλος!!! :lol:  :lol:  :lol:
Είπαμε ALPHA στο 57 από Τσουκαλά Πολυγύρου Χαλκιδικής!
Ο ALPHA στο 62 είναι μάλλον από τοπικό στη βόρεια Εύβοια, έχω την εντύπωση ότι υπάρχει Κ.Ε. στην Αγία ’ννα!
Κατά τ' άλλα!
Όπως είσαι ξαναπάς στο φίλο σου στην Ιστιαία και κάνεις πλήρες bandscan από 05-69! Γιατί Χορτιάτης στη βόρεια Εύβοια βγαίνει, τόσο καθαρά όμως ειναι είδηση!
Μα καλά δεν έχει πρόβλημα με τις κοινές συχνότητες Χορτιάτη - Πηλίου? Τα m. & ΑΝΤ1 από Πήλιο τα βγάζει ή από Χορτιάτη? Γιατί αν βγάζει καθαρά τον ALPHA στο 45 αποκλείεται να μη βγάζει και τον ΣΚΑΪ στο 35 που έχει διπλάσια ισχύ του ALPHA!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #162: Σαβ 25 Οκτ 2008, 17:22 »
Παράθεση από: "marios1234"
βασικα μου εκανε εντυπωση που επιανε χωρις ενισχυτη!g.thanasias:Μηπως γνωριζεις απο που εκπεμπει ο ALPHA στην 57UHF και 62UHF στη Βορεια Ευβοια?θα σκασω αν δεν βρω απο που ερχονται! :D
Γιατί να πιάσει καλύτερα με ενισχυτή? Το ξαναλέω για μια φορά ακόμη:
ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΟΥΕ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ! ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΛΗΨΗ!!!!
Το 57 μάλλον Χαλκιδική, το 62 να το δω τη Δευτέρα, Λήμνο έχουμε εκεί? Δε θυμάμαι τώρα.
Ηλία από πότε ο ΣΚΑΙ έχει διπλάσια ισχύ από μας?

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #163: Σαβ 25 Οκτ 2008, 18:07 »
Ηλία από πότε ο ΣΚΑΙ έχει διπλάσια ισχύ από μας?
Από τότε που ο ΣΚΑΪ εκπέμπει με 10 KW και εσείς με 5KW!!!!
2X5=10!
Εκτός και αν εκπέμπετε με παραπάνω, τουλάχιστον εδώ στις δυτικές (ανεξαρτήτως πλευρικής) αλλά και σε άλλες περιοχές μακριά από τη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται κάτι τέτοιο!
Η ενημέρωση είναι από τον ίδιο τον κύριο Τσακίρη, δε λέω κάτι που φαντάστηκα ο ίδιος! 8)

Συνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #164: Σαβ 25 Οκτ 2008, 18:09 »
Καταρχην ο ALPHA στο 57 αποκλειεται να ειναι απο Χαλκιδικη,γιατι το πιανω γυριζοντας την κεραια νοτια!τι αλλο εκπεμπει απο Χαλκιδικη?οσο για το 62,υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι απο Αγια Αννα ή Μαντουδι,δεν θυμαμαι που ακριβως υπαρχει Κ.Ε.Αλλα σιγουρα υπαρχει!

Σχετικα με τη ληψη του ALPHA στο 45:Δεν ειπα οτι βγαινει καθαρα ωστε να κατσει καποιος να παρακολουθησει,αλλα διακρινεται ανετα και εχει καθαρο ηχο!για ΑΝΤ1 και ΜΑΚ.TV εννοουσα απο Πηλιο,γιατι οπως και να'χει,το να βλεπεις αυτα τα 2 καναλια χωρις σκιες ειναι εντυπωσιακο!

Παντως οσον αφορα τους ενισχυτες,να πω οτι το ALTER απο Πηλιο χωρις ενισχυτη ΔΕΝ υπαρχει πιθανοτητα να το δεις κρυσταλλο!εννοειται οτι πιανει τελεια,αλλα με την προσθηκη του ενισχυτη γινεται ακομη πιο τελειο!Θα σκεφτω σοβαρα παντως να βγαλω τον ενισχυτη στο σπιτι στα Καναταδικα,μιας και εκει το σημα ειναι βαρβατο!!!

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #165: Σαβ 25 Οκτ 2008, 18:25 »
Επιτέλους και το περίφημο video με το bandscan που έκανα πριν δυο μήνες σε μία καφετέρια της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά!
Σε κλειστό από τρεις μεριές χώρο, και με μεγάλο πρόβλημα στην "κινηματογράφηση" καθώς πώς να κρατήσεις το κινητό που έβγαζε το βίντεο και το κινητό που έκανε τη λήψη και να αλλάζεις και κανάλι ταυτόχρονα????

:D  :D  :D  :D
Να σημειώσω ότι κάποια κανάλια (40, 53) δεν μπορούσαν να συντονιστούν λόγω έντονης παρεμβολής και τα περνούσε το tuner!

Αποσυνδεδεμένος TRONIX

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #166: Σαβ 25 Οκτ 2008, 22:50 »
Για συχνοτητες δειτε εδω.      Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.  Δεν ξερω βεβαια τι ισχυει.

Αποσυνδεδεμένος expresser

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #167: Σαβ 25 Οκτ 2008, 23:05 »
Δ.Δ. ΠΙΝΔΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ 61 UHF
ΔΟΡΒΟΥΤΣΙ ΤΡΙΚΑΛΑ 22
ΠΗΛΙΟ 25
ΣΩΡΟΣ 48

Αυτά πέτυχα εγώ.
τα άλλα δεν ισχύουν αν και για Καλαμπάκα, Ελασσόνα δεν ξέρω ποιές εχουν.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #168: Κυρ 26 Οκτ 2008, 09:41 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Από τότε που ο ΣΚΑΪ εκπέμπει με 10 KW και εσείς με 5KW!!!!
2X5=10!
Αν και λίγα πράγματα λέει η ισχύς εξόδου του πομπού, δεν υπάρχει στο Χορτιάτη ιδιωτικός σταθμός με μεγαλύτερη ισχύ από εμάς. Με την ίδια αρκετοί. Όμως Ηλία άλλο η ισχύς του πομπού και άλλο η ακτινοβολούμενη, μην κολλάς στην ισχύ που μπορεί να έχει κάποιος, αλλά στο διάγραμμα ακτινοβολίας.
Ο Χ σταθμός μπορεί με Α ισχύ να θέλει να καλύψει κάποιες συγκεκριμένες περιοχές και σε κάποιο σημείο να έχει ένα Α σήμα και ο Β με διπλάσια ισχύ από τον Α να έχει ρίξει το βάρος του κάπου αλλού και έτσι στο ίδιο σημείο να έχει διαφορετικό σήμα.

Καλαμπάκα εκπέμπυμε στο 34 και Ελασσόνα στο 52.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #169: Τετ 29 Οκτ 2008, 11:52 »
Αν και λίγα πράγματα λέει η ισχύς εξόδου του πομπού, δεν υπάρχει στο Χορτιάτη ιδιωτικός σταθμός με μεγαλύτερη ισχύ από εμάς. Με την ίδια αρκετοί.

Γιώργο ο ΣΚΑΙ βγαίνει με 10KW από Χορτιάτη.
Αυτό που θέλει ψάξιμο είναι πώς με 5KW εσείς έχετε τέτοιες παρεμβολλές από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 45UHF της Χαλκιδικής σε νομούς δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τί ισχύ έχει και προκαλεί τέτοιες παρεμβολλές στον ALPHA από την απόσταση που έχει ο πομπός του Μ από αυτούς τους νομούς?
Και οι παρεμβολλές υπάρχουν σε τόξο από το νομό Πέλλας και την Ημαθία μέχρι την Πιερία.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #170: Τετ 29 Οκτ 2008, 13:33 »
Βασικά οι παρεμβολές είναι σε όσα σημεία έχουν οπτική επαφή με τον Τσουκαλά Πολυγύρου (υπάρχει μία σύγχυση κατά πόσο το m. βγαίνει από Βάβδο ή Τσουκαλά μιας και το ίδιο το κανάλι δίνει την ίδια συχνότητα και από τα δύο κέντρα εκπομπής κάτι το οποίο είναι φύσει αδύνατο να συμβαίνει δεδομένης της κοινής περιοχής κάλυψης)!
Αν και ο Γιώργος έχει δίκιο περί διαφοράς ονομαστικής και ακτινοβολούμενης ισχύος, εντούτοις δεν πιστεύω ότι ο ΣΚΑΪ θα ανέβαζε το δεκάκιλο στο Χορτιάτη για να εκμεταλλευτεί μόνο τα 5 KW! Εξάλλου αυτό νομίζω φαίνεται!
Ο κύριος Τσακίρης βέβαια θα μας διαφωτίσει επ' αυτού!
Τώρα το m. εκπέμπει με 1KW που είναι υπεραρκετό για να κάνει τις παρεμβολές αυτού του είδους, θα έπρεπε βέβαια να μαζέψει την ακτινοβολούμενη σε άλλα σημεία αλλά δεν το κάνει! Το αν είναι βέβαια η νομική οδός μονόδρομος σε αυτή την περίπτωση δεν το γνωρίζουμε!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #171: Τετ 29 Οκτ 2008, 14:50 »
10 Kw έχουμε στο Χορτιάτη εδώ και 3 χρόνια, όπως οι περισσότεροι, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι ότι δεν παίζει ρόλο τι βγάζει ο πομπός, αλλά τι ακτινοβολεί η κεραία, οπότε λογικό σε μια περιοχή με την ίδια ισχύ πομπού να υπάρχουν διαφορές στη λήψη.
Το Μ παίζει από Βάβδο με 1 Kw αν δεν κάνω λάθος και η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να παρεμβάλει έντονα ότι υπάρχει απέναντι.
Νομικά δε στέκει τίποτα αυτή τη στιγμή. Όλοι έχουν δίκιο.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #172: Τετ 29 Οκτ 2008, 17:09 »
Πες το χριστιανέ μου (χριστιανός δεν είσαι? :lol: ) να μην μπερδευόμαστε κι εμείς! :lol:  :lol:  :lol:
Τα 10KW από ποια άλλα Κ.Ε. ισχύουν? Νομίζω ότι πρέπει να έχετε 10KW και στον Υμηττό αλλά δεν γνωρίζω αν έχετε 10 ή 20 KW από Πάρνηθα!
Επίσης στα Ακαρνανικά, τον Αίνο, την Πλάκα και το Πύθιο με τι ισχύ βγαίνετε?
Πάντως σε αρκετές περιοχές που έχω κάνει λήψεις από ένταση σήματος υστερείτε ελαφρά σε σύγκριση με τον ΣΚΑΪ στις δυτικές, στην Πέλλα αλλά το πιο ακραίο παράδειγμα είναι η πολύ ελλιπής ακτινοβόληση (ελπίζω να το λέω σωστά) προς τα πολύ ανατολικά του Χορτιάτη, όπως οι περιοχές της παραλίας Οφρυνίου Καβάλας και της δυτικής Θάσου!
Ειδικά στην Τούζλα (παραλία Οφρυνίου) όπου η περιοχή καλύπτεται κατεξοχήν από το Χορτιάτη, ο ALPHA και το ALTER έχουν πολύ χαμηλά σήματα σε σχέση με την ΕΡΤ, τα MEGA, ANT1 & ΣΚΑΪ όπου βγαίνουν κρύσταλλο ακόμα και με εσωτερική!
Να θυμίσω ότι στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει ελάχιστο ως καθόλου σήμα από τη Θάσο (μόνο οι δυνατοί πομποί), μάλιστα πριν ξεκινήσει ο ΣΚΑΪ στο 35 ερχόταν αρκετά καλά το ΛΥΔΙΑ (4Ε) από Θάσο, που τώρα έχει καλυφθεί ολοσχερώς!
Ευτυχώς το προβλέψατε και εκπέμπετε από το κανάλι 40 τοπικά (αυτός ο πομπός της Ασπροβάλτας πού είναι ακριβώς?) αν και στο σημείο κοτλεδιάζει πολύ το σήμα από το NOVASPORT1 του Χορτιάτη!
Το κανάλι 45 δεν έχει παρεμβολές αλλά έχει πολύ χαμηλό σήμα, όλοι όμως κάνουν λήψη από εκεί παρά από το 40!
Αντίθετα εκεί που ξεσκίζετε πραγματικά είναι τα βόρεια του Χορτιάτη, όπως το Κιλκίς και τα χωριά κοντά στο νομό Σερρών (Λαχανάς, Λευκοχώρι κλπ)!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #173: Τετ 29 Οκτ 2008, 18:54 »
Στην Ασπροβάλτα είναι δίπλα στην Εγνατία στα όρια της Ασπροβάλτας.
Η κεραία έχει μελετηθεί για να καλύπτει τις περιοχές που όταν λειτούργησε δεν είχαμε τοπικούς αναμεταδότες και είχαμε σοβαρά προβλήματα, όπως πχ το Κιλκίς. Το να ρίξεις σήμα προς τη Θάσο αχρηστεύεις κάτι άλλο και έτσι σε κέντρα όπως ο Χορτιάτης επιλέγεις τη μέση λύση και για μας το όριο προς τα ανατολικά ήταν ο Στίβος.
Οι ισχύς που εκπέμπει το κάθε κέντρο δε νομίζω να ενδιαφέρουν κανέναν, σφού όπως σου ξαναείπα το μεγαλύτερο ρόλο παίζει το σύστημα ακτινοβολίας. Μπορεί κάποιος να εκπέμπει με 100 W και ο άλλος με 1 Kw και σε μια περιοχή ο 100 W να πάει πολύ καλύτερα με διαφορά 5-6 dB.
Η κεραία είναι το Α και το Ω σε μια εκπομπή και έχουμε ρίξει τεράστιο βάρος (και χρήμα!) σε αυτό και τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #174: Τετ 29 Οκτ 2008, 19:21 »
Απο την Βλαχέρνα στο 53 με πόση ισχύ βγαίνει?Βγάζω την κεραία από την τηλεόραση και πιάνει με λίγα χιόνια.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος expresser

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #175: Τετ 29 Οκτ 2008, 23:24 »
Αυτό το 53 απο τη Βλαχέρνα το πιανα κι εγώ Στουρναρεικα να ναι άραγε απο κει; Γιατί εξαφανίστηκε λόγω ψηφιακών.
Είχατε ή έχετε mega 49 κ 54 ΑΝΤ1 και κανά Alpha 44;

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #176: Τετ 29 Οκτ 2008, 23:30 »
Γιώργο, ΤΙ εχεις βάλει στην Παρο στο 59 και παίζει καλύτερα απο τα 2,5ρια στην Σαντορίνη? (πάνελ στις 180 μοιρες)

στο Ηράκλειο εχει 24ωρη λήψη (σχεδόν εκνευριστικά δυνατό, διότι πιάνουμε τον αφα απο αρκετές συχνότητες και αυτή η συγκεκριμένη παρεμβάλει  κάμποσους αναμεταδότες)
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #177: Πεμ 30 Οκτ 2008, 00:46 »
Νομίζω στις Λεύκες Πάρου οι πομποί όλων των μεγάλων είναι πεντάκιλοι!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #178: Πεμ 30 Οκτ 2008, 00:48 »
ισως αλλά ο αντέννα στ 50 δεν εχει καμία σχεση σαν κάλυψη ε αυτό το εκνευριστικό πράγμα που φθανει μερι και...την μεσαρά!
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #179: Πεμ 30 Οκτ 2008, 09:41 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
Γιώργο, ΤΙ εχεις βάλει στην Παρο στο 59 και παίζει καλύτερα απο τα 2,5ρια στην Σαντορίνη? (πάνελ στις 180 μοιρες
800 Watt παίζει αυτή τη στιγμή, αλλά έχει γίνει σωστή μελέτη και κατασκευή στην κεραία. Είναι αυτό που λέω και στον Ηλία, ότι δεν παίζει ρόλο η ισχύς του πομπού, αλλά το σύστημα ακτινοβολίας που στην Πάρο έχει καθήσει πολύ καλά.
Βλαχέρνα έχουμε 100 Watt και λογικό να το πιάνεις καλά, η ισχύς είναι υπερβολική για την ’ρτα.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 14/11/2024 (21:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 14/11/2024 (19:30)
* Απ: COSMΟΤΕ TV Επίσημα στις 9 Ανατολικά!  Μέλος: paksat Φόρουμ: COSMOTE TV 14/11/2024 (15:40)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (11:22)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 14/11/2024 (09:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 14/11/2024 (09:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (23:21)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (20:41)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (18:54)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 13/11/2024 (18:52)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (17:46)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:55)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (14:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (12:45)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 13/11/2024 (10:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: kgial Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/11/2024 (10:21)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 13/11/2024 (10:07)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (09:26)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:53)
* Απ: Επίγεια λήψη με φίλτρα LTE γενικά.  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 13/11/2024 (08:27)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Cosmote TV 13/11/2024 (03:06)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:26)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (02:05)
* Απ: ALPHA Κύπρου  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 13/11/2024 (01:19)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 12/11/2024 (23:42)
* Απ: Eutelsat 36B/36C @ 36°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 12/11/2024 (23:10)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 12/11/2024 (22:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 12/11/2024 (22:38)