Ηλία κατ΄ αρχήν δεν ξέρω με τι ισχύ εκπέμπουν τα τοπικά στις Σέρρες και δεν ξέρω από που γνωρίζεις εσύ την ισχύ. Τα έχεις δει, ή έχεις ακούσει? Έχει αδιαφορά. Για το Μόντε Σμιθ πχ που λες για 1 Kw ξέρω ότι όλοι εκπέμπουν με 100-200 Watt. Αν κάποιος εκεί έχει 1 Kw σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα, αφού τα σπίτια είναι δίπλα.
Για τον Υμηττό που λες περιοχές όπως ο Χολαργός κλπ όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με υψηλές στάθμες, αλλά είναι προβληματικές στη λήψη γιατί για να καλυφθούν θέλουν μεγάλη κλίση αφού η υψομετρική διαφορά με τον Υμηττό είναι 700-800 μέτρα περίπου και η απόσταση 2 χλμ με αποτέλεσμα αν δωθεί εκεί μεγάλη κλίση να χαθούν μακρινές περιοχές.
Επίσης η μεγάλη ισχύς στον Υμηττό έχει να κάνει κατ΄ αρχήν με την ιδιομορφία της Αθήνας (πυκνοκατοικιμένη με παλιές εγκαταστάσεις κλπ) και με το ότι καλύπτει μεγάλες αποστάσεις.
Δε διαφωνώ με το ότι σε πολλές περιοχές (ίσως και στις Σέρρες) δεν έχει γίνει σωστή μελέτη από την αρχή με αποτέλεσμα να αχρηστεύοντε κάποια κέντρα και ελπίζω ότι με την ψηφιακή δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη, αφού υπάρχει πλέον μεγαλύτερη εμπειρία. Παλιά όλοι ακολουθούσαν την ΕΡΤ και είναι λογικό αυτό, όπου κοιτάζουν οι κεραίες θα πας και σε πολλές πρισπτώσεις τα κέντρα εκπομπής θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερα σημεία. Η ΕΡΤ τα επέλεγε όχι μόνο με γνώμονα τη σωστή κάλυψη μιας περιοχής, αλλά κυρίως με κριτήριο τη λήψη από κάπου αλλού για να μπορέσει να κάνει αναμετάδοση. Μετά όμως την αλλαγή των δεδομένων (δορυφόροι, ίνες κλπ) πολλά θα έπρεπε να αλλάξουν, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο.