mcelliot_g θα πρέπει να καθήσω να υπολογίσω και θα σου πω πόσα Kwatt θες για να εξαφανίσεις αυτή την παρεμβολή. Θα είναι πολλά και σίγουρα δεν θα αλλάξουν και πολλά αν πας την ισχύ πχ από τα 100 W στα 1000, με 10 dB η διαφορά θα είναι μεγάλη, αλλά πιστεύω όχι αρκετή. Πόσο μάλλον να την διπασιάσουμε, το περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά με 3 dB δε θα αλλάξει τίποτα.
Πάντως η ισχύς που έχουμε είναι ήδη υπεραρκετή για την περιοχή.
Για την αλλαγή συχνότητας το θέμα δεν είναι τεχνικό, άρα δεν μπορώ να απαντήσω, παρά μόνο να κάνω συζήτηση καφενείου για το τι θα έπρεπε να είχε γίνει και το τι θα έκανα αν ήμουν υπουργός για μια μέρα
Περιμένω τις παρατηρήσεις για το Χορτιάτη.
Κύριε Θανασιά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Όμως καταλαβαίνετε ότι η λακωνικότητά της δεν μπορεί να με καλύψει σε καμία περίπτωση!
Θεωρώ ότι κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις, οπότε περιμένω και συγκεκριμένες απαντήσεις, λογικό δεν είναι?
Δεν μπορώ σαφέστατα να σας αναγκάσω ούτε να μου απαντήσετε με συγκεκριμένο τρόπο, ούτε περιμένω να φτιαχτούν όλα από τη μία μέρα στην άλλη!
Θέληση απλά να υπάρχει και τα υπόλοιπα γίνονται!
Θυμίζω τις ερωτήσεις μου!
α) αν σε κάποια περιοχή έχετε παρεμβολές που αποδεικνύονται περίτρανα από διάφορες μετρήσεις, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό?Μου απαντήσατε εν μέρει ότι τέτοια παρεμβολή όπως αυτή που σας δείξαμε για το 66 δεν μπορείτε να καλύψετε ούτε με δεκαπλασιασμό της ισχύος!
Μπορώ να σας πω σίγουρα για να μην αγχώνεστε ότι στις περιοχές που λαμβάνουν με τόση έντονη παρεμβολή τον ALPHΑ λαμβάνεται αξιοπρεπώς το κανάλι 45! Η παρεμβολή αυτή είναι χαμηλότερη στις περιοχές που δεν μπορεί να ληφθεί ο ALPHA στο 45, αλλά και πάλι είναι εμφανέστατη!
Και σαφώς αν δεν υπήρχε η ΕΤ1 από κάτω θα ήταν υπεραρκετή η τρέχουσα ισχύς, όμως όπως μπορείτε και εσείς να δείτε υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησής της ακόμα και στα 3dB που αναφέρατε!
Σας είχα ρωτήσει λοιπόν και δεν πήρα απάντηση αν σε αυτή την περίπτωση μπορείτε
τεχνικά
να αλλάξετε κάποια παράμετρο της εκπομπής ώστε η μορφή της παρεμβολής να μην είναι τύπου κυμάτωσης/γραμμής αλλά τύπου "σταυρού" ώστε να περνάει αδιόρατα ολόκληρη η εικόνα της ΕΤ1 σαν σκιά μέσα στο σήμα!
Κάτι που μας φέρνει στο δεύτερο ερώτημα!
β)Αν λοιπόν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω είναι δυνατόν να μη μπορεί να γίνει κάποια μνεία στο ΕΣΡ περί νομιμότητας της ΕΡΤ στην 66? Δηλαδή σύμφωνα με το νόμο αν κάποιο κανάλι έχει πρόβλημα παρεμβολών δεν μπορεί να διακαιωθεί με τίποτα? Βέβαια θυμίζω ότι όταν τοποθετήσατε τον πομπό στο Φιλίππειο στις αρχές της δεκαετίας η εκπομπή της ΕΤ1 στο 66 προϋπήρχε από το Χορτιάτη, αλλά δεν θα επεκταθούμε τώρα περί λάθους επιλογής! Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα σε μία περιοχή 150.000 κατοίκων που δεινοπαθούν να σας δουν αξιοπρεπώς!
γ)σύμφωνα με το νέο νόμο περί ψηφιακής κατά τη μεταβατική περίοδο αρκετές από τις συχνότητες που κατέχετε δηλωμένα θα δοθούν για ψηφιακή εκπομπή! Τι έχει προβλεφθεί να γίνει ώστε σε εκείνα τα κέντρα εκπομπής να συνεχίσετε να εκπέμπετε ταυτόχρονα και αναλογικά (πλην Αίγινας)?Σε αυτή την περίπτωση και επειδή εκεί όντως θα είναι αναγκαστική η μετακόμιση της συχνότητας, δεν θα ισχύει η νομοθετική ρύθμιση που τώρα σας κωλύει να κάνετε αλλαγές και μετακομίσεις στις αναλογικές συχνότητες?
Πιστεύω ότι τουλάχιστον σε αυτά μπορείτε να απαντήσετε ακόμα και αν θεωρείτε ότι βρίσκεστε σε καφενείο (κάτι που δεν ενστερνίζομαι προσωπικά αλλιώς δεν θα είχα καμία πρόθεση να ξοδέψω τόσο χρόνο για να γράφω κατεβατά)!
Θα παρακαλούσα λοιπόν να με λάβετε υπόψιν, όχι τίποτα άλλο, να συνεχίσω απλά να νομίζω ότι δεν γράφω στο βρόντο! Εξάλλου αλλιώς δεν θα μπορώ να επεκταθώ και σε άλλες περιοχές
όπου τα προβλήματα λήψης του ALPHA είναι πολύ σοβαρότερα (Κατερίνη, Σέρρες, Κρήτη κλπ)!
Παρεμπιπτόντως το όνομα μου είναι Ηλίας!