Συζήτηση για την τεχνολογία και τη χρήση RDS
  • Τετ 30 Οκτ 2024, 11:19
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση για την τεχνολογία και τη χρήση RDS  (Αναγνώστηκε 26958 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Ακουστε κατι παραξενο!παρατηρησα σε ενα ραδιοφωνο αυτοκινητου οτι οταν ακουω radio dj 90,7(πηλιο),ξαφνικα αλλαζει ο σταθμος και πιανει KOSMOS 93,6(παρνηθα).αυτο γινεται και αντιστροφα(KOSMOS->DJ).αυτο συμβαινει οταν ειναι ανοιχτο το Auto Frequency.αλλα πως ειναι δυνατον να ''συνδεονται'' αυτοι οι σταθμοι μεταξυ τους?

Αποσυνδεδεμένος billsat

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
Παράθεση από: "marios1234"
Ακουστε κατι παραξενο!παρατηρησα σε ενα ραδιοφωνο αυτοκινητου οτι οταν ακουω radio dj 90,7(πηλιο),ξαφνικα αλλαζει ο σταθμος και πιανει KOSMOS 93,6(παρνηθα).αυτο γινεται και αντιστροφα(KOSMOS->DJ).αυτο συμβαινει οταν ειναι ανοιχτο το Auto Frequency.αλλα πως ειναι δυνατον να ''συνδεονται'' αυτοι οι σταθμοι μεταξυ τους?
ΕΧΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΙ ΤΟ RDS ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΙΣ ΕΣΙ ΤΙ ΣΥΧΝΟΤΙΤΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΑΣΙ ΟΤΑΝ ΧΑΣΙ ΤΟ ΔΙΚΟΣΟΥ ΣΙΜΑ

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό.ευχαριστώ για την απάντηση...

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι οτι το RDS εχει κην πληροφορία AF που μεταφέρει ο εκάστοτε σταθμος και η οποία δουλευει ως εξης.

Ας πουμε οτι ζουμε σε μια πολιτισμένη χωρα. Το υπουργείο εχει εκδώσει άδειες, και εναρμονισμένο με διεθνεις προδιαγραφές επιτρέπει σε εναν σταθμό να εκέμπεί σε τρεις συχνότητες.

Παντα σε αρμονία, το υπουργείο εχει δώσει και σε καθε σταθμο μια ταυτότητα RDS την οποία ειναι υποχρεωμένο να εκπεμπει μεσω αυτού. Η ταυτότητα αυτή αποτελείται απο 4 δεκαεξαδικους χαρακτήρες, δηλαδη απο το 0 ως το 9 και τα γραμματα A,B,C,D,E,F. .Την ταυτότητα αυτή θα την βρείτε σε εξελιγμένα RDS ραδιοφωνα που δειχνουν καθε πληροφορία RDS κατω απο την επιλογή PI (Program Identifier)

Τα πρώτα δυο σύμβολα ειναι η χώρα, για την Ελλάδα ισχύει το 1 0 X X

(αν και ειναι πάρα πολλοί οι άσχετοι κόπανοι ραδιοφωνιάδες που αντί να πιάσουν ενα βιβλίο (η να κλεισουνε την ραδιοπειρατεία τους, τρομάρα τους που θελουν και RDS) αφήνουν το RDS με τις προεπιλογές π.χ. FFFF, 0000, 00AA)και μετα απορουν γιατι τα ραδιοφωνα των ακροατών τους κάνουν ζάππινγκ.)

καθως όμως ο μέγιστος αριθμος ραδιοσταθμών ανα χώρα σύμφωνα με το RDS ειναι 255 (16*16) με το FF να απαγορευεται καθως οφειλει να χρησιμοποιείται απο την εκάστοτε γραμματεία πολιτικής προστασίας σε εκπομπές εκτάκτου ανάγκης (θεομηνίες, σεισμοί, φωτιες κ.α.) και τα πρώτα 00 - 09 απο κρατικους φορείς (λέγε με ΕΡΤ), ειναι συχνή η περίπτωση κάποιοι σταθμοι (σε μια χωρα με 800 νομιμως λειτουργώντα ραδιόφωνα) να εχουν τα ιδια PI μεταξύ τους. (γι αυτό απαιτείται και συντονισμός, ωστε κοινό PI να εκχωρείται σε σταθμους που εδρευουν π.χ. σε κομοτηνή και χανιά)

Επίσης, οταν επιτρέπονται αναμεταδότες, μπορεί ενας σταθμός να τους δηλώσει ωστε οταν ενας ταξιδιωτης περάσει εξω απο το πεδίο εκπομπής του κέντρου εκπομπής π.χ. Παρνηθας στους 100 και βρισκεται πλέον στο κέντρο εκπομπής Χλωμού στους 100.3, να εχει απομνημονευσει τον χάρτη συχνοτήτων AF που ο σταθμος εκπεμπει (π.χ.100.0, 100.3, 100.6, 100.9 κλπ.) έτσι θα "πηδήξει" μόνος του ο δέκτης απο τους 100 στους 100.3 στο χλωμό, στους 100.6 στο Πήλιο, στους 100.9 στον χορτιάτη και σε όλη την διαδρομή Αθήνα - Θεσ/νικη ο τυχερός φανταστικός αυτός ακροατής δεν θα χάσει ποτέ του τον σταθμό.

Τί γίνεται ομως οταν ο χάρτης αυτός δεν ισχύει καθως π.χ. κατηφόρήσαμε προς κόρινθο και υπάρχει ενας ΑΛΛΟΣ σταθμος στους 100.3 απο τα Μέγαρα? τότε ο σταθμός ελεγχει το ΡΙ του σταθμου στα μέγαρα αν συμφωνεί με αυτό της Παρνηθας.

ΑΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ  αφου συνεχισει σε όλες τις συχνότητες του χάρτη και δεν βρεί πουθενά το ιδιο ΡΙ.

Ναι, μα τι γίνεται αν ο σταθμος στα μεγαρα εχει, κατα παραδοξο και μπερδεμένο τρόπο ιδιο ΡΙ και ιδιο σε κάποιο σημείο χάρτη συχνοτήτων? π.χ. ο Σταθμος απο παρνηθα εκπεμπει στους 100, ο σταθμος απο τα μέγαρα εκπέμπει στους 100.3 και στους 100.9 απο Υμηττό. τότε το ραδιόφωνο οπως πάει στα μέγαρα θα εκλωβίσει το ΡΙ στους 100.3, και θα πηδήξει στους 100.9 καθως πλησιάζει λεκανοπέδιο, και μετά θα πηδά σποραδικά απο τον 100 στους 100.9 χωρίς λόγο και αιτία!

Ενα απο τα τρελά του συνδυασμου υψηλης τεχνολογίας και ασχετων εφαρμοστών.

ο πιό απλός τρόπος για να δει κανεις ποια RDS εχω ρυθμίσει εγω στη Ηράκλειο ειναι να δει τα PI - ολα τα 10XX εκτος απο ΡαδιοΚρήτη και Κνωσό και 984 Ειναι δικές μου εισηγήσεις....
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Anonymous

• Επισκέπτης
Γιάννη, η ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ αντί να συντονίζουν αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες, κάθονται και ασχολούνται με άλλα πολλές φορές ανούσια πράγματα.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Κάτι παρόμοιο γίνεται και στον Εβρο όπου Ελληνικά και τουρκικά ραδιόφωνα πιάνουν εκει και τα περισσότερα με RDS.Μια μέρα είχα το ράδιο συντονισμένο στο 99,8 το Θρακη fm είναι εκει.Επειδή όμως στις Φέρρες δεν έρχεται καλά το σήμα από Πλάκα όπου εκπέμπει το ραδιόφωνο αυτό σταματάει να παίζει για κανα δυό δευτερόλεπτα το ραδιόφωνο και με πάει στην συχνότητα 103,3 όπου  εκπέμπει ο TRT FM με πολύ καλό σήμα.Οι τούρκοι μάλλον βλέπουν τα ID του RDS των σταθμών μας και βάζουν τα ίδια έτσι ώστε όταν χάσεις τα δικά μας ραδιόφωνα να συντονιστεις με τα τουρκικά.Είδες λαδιές που κάνουν οι φίλοι γειτονές μας??? :twisted:  :twisted:  :twisted:
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος robotech

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2006
  • Τόπος: Πάτρα
Παράθεση από: "nrg_tv"
Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι οτι το RDS...

Ένα ποστ που έψαχνα καιρό, πλήρες και εμπεριστατωμένο.
Ευχαριστούμε.

Στήν Αθήνα ο Κόσμος από 93,6 γυρνάει σε 107,7 με το AF.
Update:22/7/09
Gibertini 80cm, Moteck SG2100A, MTI White

Dreambox 500S - PLi Jade3

Αποσυνδεδεμένος TRONIX

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
Μια μερα στο αυτοκινητο και ενω βρισκομουν στον πλαταμωνα ημουν συντονισμενος στους 95,1 στο κοσμοραδιο ξαφνικα λιγο πριν τα τεμπη ο ιδιος σταθμος που εχει καιRDS τον ακουσα στους 93,3 χωρις να πειραξω το ραδιοφωνο μπεικε δηλαδη αυτοματα στην αλλη συχνοτητα.Αληθεια γνωριζει κανεις απο που ειναι αυτη η συχνοτητα 93,3.Ευχαριστω.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Χτες το βράδυ πιάνω την ΕΡΑ 2 στους 98,9 από Κεφαλλονιά (είχε κάτι ροκιές αλλο πραμα) και λέω να τεσταρω το AF.Οσο ήμουν ψηλά (η Αρτα είναι χτησμένη σε λόφο)δεν άλλαζε η συχνότητα με τίποτα.Απο Ακαρνανικά βγαίνει στους 91,3.Ακόμα και όταν ήμουν φάτσα με τα Ακαρνανικά δεν έλεγε να αλλάξει με τίποτα.Οταν έφτασα χαμηλά τότε γ΄ύρισε στο 91,3.Αλλαξε και το μήνυμα στο 98,9 το RDS λέει era-era2 kai στο91,3 λέει ERT-ERA 2.Πολύ δυνατή η κεραία στην Κεφαλονιά (απο εκεί ακούγαμε τα κρατικά ραδιόφονα το 2003 νετ, ερα 2 και ερασπορτ τα βάλανε στα Ακαρνανικά)μάλλον ανταγονίζεται τους Ιταλους που στο Ιόνιο  έρχονται καθαρά.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Πειράματα RDS AF συνέχεια.Οταν τελείωσε η σκοπιά είπα να πάω στο αυτοκίνητο να πειραματιστώ με το AF της τουρκικής κρατικής ραδιοφονίας.Κάπως πρεπει να περάσει η ωρα!!!!Το TRT FM πιάνει σε πολλές συχνότητες 89MHz  89,3 89,5 102,9  103,1 103,3 oi καλύτερες με rds οι τρεις τελευταίες.To 102,9 συντονίζονταν αμέσως στο 103,1.Το 103,3 δεν άλλαζε όπως ούτε το 103.1   Το 103,3 έχει άλλη ταυτότητα μάλλον γιατί δεν βγάζει το κλασικό μήνυμα του trt fm και έχουν και λάθος την ημερομηνία αφού λέει πχ 10 sep 99   8 χρονάκια πίσω πάει .Ηθελα να δώ τι παίζει και με την TRT Radyo 3 έχω καλή ληψη στους 91 MHz αλλά καθόλου στους 97 MHz .To τσανάκκαλλε δύσκολα εως καθόλου στις Φέρρες έρχεται.Πολύ καλο εργαλείο το AF για δύκτια αναμετάδωσης όπως πχ της Eρα αρκεί να το χρησιμοποιούσε σωστά.ΠΧ η ερασπορτ δεν έχει RDS στο 93,9 Θεσσαλονίκη  104,7 Θάσο κλπ.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
αν αυτοι (οι Τουρκοι) εχουν 8 χρονακια πισω στο RDS (εστω και ξεχασμενα)...εμεις σ'αυτον τον τομεα του ΑF εχουμε εποχη...ΜΑΡΚΟΝΙ!!!!  :evil:  Για ακομη μια φορα ενα ευγε στους απεναντι!  :(
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Εδω δεν συζητάνε (πρωτοπόροι στην Ευρώπη) το να υπάρχουν πανελλήνιοι ιδιωτικοί σταθμοί (εστω 5 για το γαμώτο, εδώ υπάρχουν 55 μικροί σε κάθε νομό!) και συζητάμε και καθόλου για RDS?!?
.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Σήμερα πήραμε τα όρη και τα βουνά με τον Ηλία εδώ έχει καλό καιρό ζεστη αλλά χαμηλή ορατότητα.Ο maximum στο 93,6 MHz καλά θα κάνει να αλλάξει το ID του RDS γιατί στις Φέρρες που δεν πιάνει καλά ο maximum τον πάει στο 103,3 που είναι ο TRT FM.Επίσης έχουμε έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του Ελλάδα 98,7 Εβροσκάι 100,2 & 100,4 και δημοτική ραδιοφωνία Τυχερού 105,2 το AF στην κυριολεξία τρελένεται με τους τρεις αυτούς σταθμούς και ευτύχως εμένα απενεργοποιήται.Για φαντάσου σε κάποιον που δεν απένεργοποιέιται το AF!!!!O πόλεμος των άστρων γίνεται και αν είναι άσχετος νομίζει ότι του χάλασε το στερεοφονικό και του πούλησαν καμια πατάτα.Να δείτε και τις ημερομηνίες στα RDS των τούρκων ο ένας έλεγε 4/9/07 και ο άλλος 10/9/99 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
Καλα..πλακα κανετε ?

Εδω ο ΑΝΤ1 θεσσαλονικης εχει επι 20ετιες το default tiessecchi RT, time απο το 1900και γω δεν ξερω.
To μονο που παραδεχομαι στον ΑΝΤ1 ειναι οτι ειναι ο μονος ιδιωτικος σταθμος με το καθως πρεπει 5ΚΗz deviation στο RDS.Οχι σαν ολους που για να παρεισ τη λεξη πρεπει να εισαι 'κατω απ την κεραια'...

Να μην πουμε για την καφριλα μερικων να αναβουν το ΤΑ ! και να μη μπορεις να ακουσεις CD.

Eπειδη τυγχανει η δουλεια μου να εχει και πωληση και ρυ8μιση RDS coders εγω χρησιμοποιω το PI 12xx .

Τελος, παραδεχομαι τους βουλγαρους, και αυτοι κανουν εκτενη χρηση του RDS+AF.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Το PI Για την Ελλάδα ειναι το 10ΧΧ.

(συγγνώμη αλλά να μην μπερδευτουμε κιολας, ε?)

Οσο για το AF, εδω στην Ελλαδα δυστυχως...δεν προβλέπεται παρα μονο για την ΕΡΑ. Κανεις αλλος δεν δυναται να εχει δίκτυο.
.

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
χμμμ θα με κανεις να ξεσκονισω το EN pdf... αραξε...

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
το 1 ειναι countrycode. σωστο.
το 0 που βαζεις ειναι local station μεν , single transmitter δε. Ακα no AF.

Παράθεση
I: (International) The same programme is also transmitted in other countries.
N: (National) The same programme is transmitted throughout the country.
S: (Supra-regional) The same programme is transmitted throughout a large part of the country.
R1 . . . R12: (Regional) The programme is available only in one location or region over one or more frequencies, and
there exists no definition of its frontiers.
L: (Local) Local programme transmitted via a single transmitter only during the whole transmitting time.

Area coverage code
HEX
L I N S R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F

dunno αν βαλω 0 πρεπει να ξεχασουμε και το ΑF ,

Σωστο αυτο που λες οτι μονο η ΕΡΤ δυναται να εχει δικτυο, αλλα πχ το Ραδιο Θεσσαλονικη που κανει δικτυο με μερικους παρεμφερεις νομους αν ηταν λιγο εξυπνοι θα βαζαν ενα ΑF.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
κανεις δεν καθεται να αλλαζει PI και AF 3 φορες την μερα, Λάκη μου.
.

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
λολ θα βαζαν ΕΟΝ :)

(διαστημικα πραγματα :lol:  :lol: )

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "LakisFM1"

Να μην πουμε για την καφριλα μερικων να αναβουν το ΤΑ ! και να μη μπορεις να ακουσεις CD.

.

TA , EON, TP, Η χρήση που έχουν αυτά απέχει πολύ από την χρήση που κάνουν εδώ κάποιοι.Πιο πολύ για μόστρα τα άνάβουν αυτά.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος rethimno01

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
  • Τόπος: στη disco "τσουτσούνι"
Παράθεση από: "LakisFM1"
Τους κερατάδες. Αλλά βλέπεις δεν υπάρχει νόμος. Ρώτησα την ΕΕΤΤ με email.

Για υπηρεσία Traffic Announcement ούτε λόγος να γίνεται. Η οδική ασφάλεια επιτυγχάνεται μόνο με τα υψηλά πρόστιμα (ναι είμαι εκτός θέματος θα επανέλθω).

Στο εξωτερικό υπάρχει υπηρεσία TA. Εάν συμβεί κάτι στο δρόμο τότε το radio-cd σου γυρίζει αυτόματα στο TA και ενημερώνεσαι.

Εδώ ο κάθε @#@$@##% μπορεί να βάλει TA στο σήμα του ώστε να γυρνάει το radio-cd σου σε αυτόν.

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
ΤΑ ?  :?  
Δεν το κατάλαβα αυτό ... :roll:
Δηλαδή γίνετε να ακούω εγώ στο maximum του ηχου το αγαπημένο μου cd , και κάποιος σταθμός (απο τους 30-35 που έχουμε εδω) με αυτή την ενέργεια (TA) να μου ακυρώνει το cd kαι να ακούω τον σταθμό του ? :shock:

Αποσυνδεδεμένος microtera

• Αρχάριο μέλος
Εξαιρετική επεξήγηση nrg tv. Ευχαριστούμε.
Παράθεση από: "SaT4FuN"
Γιάννη, η ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ αντί να συντονίζουν αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες, κάθονται και ασχολούνται με άλλα πολλές φορές ανούσια πράγματα.
πχ  αν ο μπομπ ο σφουγκαράκης προωθεί την ομοφυλοφυλία...

• Έμπειρο Μέλος
anastazio, έτσι μου το έχουν περιγράψει φίλοι μου οι οποίοι έχουν ζήσει στο εξωτερικό. Βέβαια, δεν σου κόβει το πρόγραμμα της επιλογή ςσου ώστε να ακούσεις τη δική του μλκ. Υπάρχει υπηρεσία συγκεκριμένη (στο εξωτερικό) η οποία ενημερώνει για ότι έκτακτο συμβεί στο δρόμο.

• Έμπειρο Μέλος
Σχετική συζήτηση σε φόρουμ οδήγησης

Αποσυνδεδεμένος nontas

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
:P Eυχαριστώ παιδιά για την ενημέρωση. Ευτυχώς είδα αυτήν την σελίδα.Είμαι ο ιδιοκτήτης του radio eurosky 100.4 απο τον Εβρο και είδα την παρατηρηση για την μπερδεμάρα του  Rds.
Εχω ενα AEV 4500 RDS και απο τότε που μου το πούλησαν απο την Αθήνα εχω προβλήματα με τους συναδέλφους.
Μια βοήθεια να το ρυθμίσω σωστά θέλω εαν γίνετε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ενημέρωση.

Μετατροπή στην Ελληνική απο anastazio !

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
κανε ενα ζαπινγκ και γραψε ολα τα PI που "κυκλοφορουν". Προπαντώς αυτά που ξεκινούν απο 10ΧΧ.

Καθαρισε την Λιστα με τα ΑF τελείως (μην βάλεις ουτε την κεντρική) και βάλε (αν ειναι διαθέσιμος) PI code 10Α1 ή κάποιο άλλο απο 1-9 και Α - Ε στο τελευταίο αριθμό (όχι το F.)

(1 Για Ελλάδα, 0 για σταθμο με 1 συχνότητα και κέντρο εκπομπής,A για Region 7 για θράκη (κατα τον διαχωρισμό με SV των ραδιοερασιτεχνών, τον μόνο επίσημο διαχωρισμό της ελλάδος σε περιοχές, αποδεκτό απο το ΥΜΕ.)
.

Αποσυνδεδεμένος nontas

• Αρχάριο μέλος
:roll: ok eyxaristo tora molis to eida to mynhma file tha to fortosw to brady.eyxaristo pantws gia tin symvouli sou.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "nontas"
:P Eυχαριστώ παιδιά για την ενημέρωση. Ευτυχώς είδα αυτήν την σελίδα.Είμαι ο ιδιοκτήτης του radio eurosky 100.4 απο τον Εβρο και είδα την παρατηρηση για την μπερδεμάρα του  Rds.
Εχω ενα AEV 4500 RDS και απο τότε που μου το πούλησαν απο την Αθήνα εχω προβλήματα με τους συναδέλφους.
Μια βοήθεια να το ρυθμίσω σωστά θέλω εαν γίνετε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ενημέρωση.

Μετατροπή στην Ελληνική απο anastazio !

H τρέλα δύο μουρλών που κηνυγάγανε τα σήματα σε έσωσε.Αν ξέρεις και τον ιδιοκτήτη του maximum στο 93,6 πες του να κάνει και αυτός διορθώσεις γιατί μπερδέυεται με το rds του με το TRT FM που πιάνει στο 103,3 από την Υψάλα

Τα βλέπεις Ηλία δεν πήγε ο καιρός της στρατιωτικής θητείας χαμένος στον Εβρο το κάναμε το καθήκον μας. :lol:  :lol:  :lol:  :wink:
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος nontas

• Αρχάριο μέλος
Geia kai se sena file nektarios 1451 gia ola giatixwris esas den tha edina simasia katholou giati eimoyna protos poy evale rds sthn orestiada kai den to eixa peiraksei katholou edo kai xronia kai den eixa mexri perisi provlimata twra arxisan teleytaia.Pantos to midenisa twra kai otan tha katevw tha to tsekaro.Episeis kai o allos enhmerothike apo to padio tyxero.Gia ton maximum93,6 oyte logos giati den akoyei kanenan nomizei toy ta lene giati ton sampotaroyn as to dei argotera monos toy.

* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 30/10/2024 (11:12)
* Απ: Περί ΡΙΚ.  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 30/10/2024 (09:20)
* Απ: Περί ΡΙΚ.  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 30/10/2024 (08:36)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 30/10/2024 (06:50)
* Απ: AKAI APR-500 FM recorder review  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 30/10/2024 (02:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/10/2024 (00:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/10/2024 (00:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/10/2024 (00:00)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (23:40)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (23:32)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (23:22)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (23:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/10/2024 (22:56)
* Απ: Μακρινές λήψεις DAB+ εντός ή εκτός Ελλάδας  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/10/2024 (22:53)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: a11 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (22:35)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (17:32)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (17:14)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (15:18)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (15:15)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (15:11)
* Απ: Δέκτης TEF6686: Αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις, λειτουργία  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (12:49)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (11:58)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (10:55)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 29/10/2024 (10:52)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (10:51)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 29/10/2024 (10:42)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (10:30)
* Απ: Μακρινές λήψεις DAB+ εντός ή εκτός Ελλάδας  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/10/2024 (02:11)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 29/10/2024 (02:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/10/2024 (23:52)