Αντίστοιχο προβλημα εχω και εγώ με την συχνότητα 47 όπου υπάρχει αλληλοκαλύψη σημάτων μεταξυ Πήλιου και Θάσου. Βεβαια η περιπτωση μου ειναι λήψη από σπόντα μιας και το βασικό κέντρο εκπομπής της περιοχής μου ειναι αλλο, αλλά νομίζω οτι θα εχω στο μέλλον επιπλέον προβλημα και με το τοπικό κέντρο οταν η ΝΕΡΙΤ μεταφερθεί από την 39 (κοινή για Θάσο - Μύρινα) στην 21 (κοινή για Πήλιο-Μυρινα) και ξεκινήσει και το 2ο Mux. Εκεί τι SFN να γίνει, μιλάμε για απόσταση πολλών χιλιομέτρων! Και ακομα και με μια κεραία να μείνω, λαμβάνω σήμα και από τα δύο κέντρα.
Όσον αφορά την 47 με μονο μια κεραία η λήψη των περιφερειακών της Θάσου ειναι αδύνατη, αν και η κεραία ειναι κατευθυντική, ολοκαίνουργια και με δυνατή ενίσχυση. Μονο εφόσον στρέψω και την 2η κεραία που πριν έβλεπε το τοπικό κέντρο προς Θάσο, καταφέρνω λήψη της 47 από Θάσο, με σήμα 68-76%, αλλά όποτε υπάρχει διάδοση και το σήμα από το Πήλιο δυναμωνει, τα κανάλια εξαφανίζονται. Μόνιμη λήψη δεν εχω καταφέρει και μετα από άπειρες ωρες δοκιμών στην ταράτσα το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν αυτό. Δυο κεραίες προς Θάσο τοποθετημένες σε διαφορετικά σημεία στην ταράτσα! Έτσι και κουνησω για εκατοστά την μια από τις δυο, χάνω το σήμα της συγκεκριμένης συχνότητας εντελώς, λες και ρυθμίζω δορυφορικό πιάτο.