Όχι μην μπερδεύεσαι με τον ΜΕΤΑΞΑ. Ο Μεταξάς είναι κοντά στην λίμνη Αλιάκμονα στο νομό Κοζάνης.
Δοβράς Καλλίγας λέγεται και έχει και το αντίστοιχο μοναστήρι έξω από τη Βέροια.
Βρε παναθεμά σε θα ξεχάσω και τη γεωγραφία που ξέρω!
’λλο το βουνό Δοβράς και άλλο ο Δήμος Δοβρά με το μοναστήρι που μου ανέφερες!
Δες λίγο εδώ!
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΔυτική Μακεδονία Δοβράς 1378 Κοζάνη
Δοβράς είναι το βουνό πάνω στο οποίο βρίσκεται το χωριό Μεταξάς δίπλα στο οποίο υπάρχει το βασικό πάρκο κεραιών του νομού Κοζάνης! Αντίστοιχα στην περιοχή υπάρχει η κοιλάδα της Δοβράς οπότε τρέχα-γύρευε!
Όμως ο δήμος Δοβρά βγαίνει και προς την πλευρά της Κοζάνης οπότε υπάρχει παρανόηση με τα ονόματα! Ακόμα και η μελέτη του Ε.Μ.Π. έχει πολλά λάθη με τα ονόματα!
Εντάξει κι εγώ δεν το εξήγησα καλά!
’λλο το Πανόραμα είναι όπως ανεβαίνεις στην πόλη επάνω και δεξιά θυμάμαι που λέγαμε αν περνάνε παρεμβολλές από Πήλιο.
Ναι, ο Δοβράς που λες εσύ με το Πανόραμα είναι διαφορετικά σημεία! Είπα ήδη ότι το ύψωμα το λένε Ράχη! Εκεί είναι το πάρκο κεραιών των περισσοτέρων ραδιοφώνων της Ημαθίας! Υπάρχει και ένα άλλο έξω από το κλ**** μόλις μπαίνεις στο νομό!
Δεν ξέρω αν τελικά από εκεί έχουμε ΑΝΤ1 & ALTER! Και αν δεν πάμε δεν θα μάθουμε καμιά φορά!
Στους 94.8 είναι κάτι άλλο μάλλον. Θα είχε ξεσηκωθεί ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ αν έβγαινε στην ίδια συχνότητα από τη Βέροια γιατί θα είχαν μεγάλες παρεμβολλές.
Και ποιος είπε ότι δεν έχουν? Χαμός γίνεται στο νομό Ημαθίας, ο Ερωτικός δεν λαμβάνεται καθόλου λόγω τάπας! Θυμάμαι όταν ήμουν Σκύδρα πήγαμε με την ξαδέλφη μου στην Παναγία Σουμελά βόλτα! Επειδή η συγκεκριμένη είναι φαν του Ερωτικού που ακούει καμπάνα στο χωριό με το που μπήκαμε στην Ημαθία ο Ερωτικός ταπώθηκε από άλλον!
Και για να είμαι ειλικρινής όταν έλαβα τον άλλο τσέκαρα αν είναι ο κρατικός από Πήλιο και δεν ήταν!