Δεν έχει γνωστοποιηθεί όμως, το πόσους υπαλλήλους απασχολεί ο North ή έχει δηλώσει στο ΕΣΡ. Για να διατηρήται όμως σε λειτουργία, και να επιδιορθώνονται οι όποιες βλάβες του, υποθέτω ότι είναι στο όριο των 5.
Ούτε εγώ γνωρίζω, αλλά κατά πώς φαίνεται, δεν του δίνω πάνω από 1 άτομο προσωπικό. 2 στην καλύτερη. Με 5 άτομα έχεις 24ωρη βάρδια ηχολήπτη. Αν θυμάμαι καλά είχαν γίνει σκηνικά με κατάσχεση μηχανημάτων που ζητήθηκε από απλήρωτους εργαζόμενους. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.
Ο νόμος 2007 είναι ένας γελοίος νόμος μίας γελοίας κυβέρνησης που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Δεν εφαρμόστηκε τις σχετικά καλές εποχές.Θα εφαρμοστεί τώρα?
Κι όμως, σε κάποια κομμάτια του (πχ. στη «φυσιογνωμία προγράμματος» στη «δήλωση θέσης εκπομπής» και στις δικτυώσεις) έχει εφαρμοστεί με μεμονωμένες πρωτοβουλίες του ΕΣΡ. Αλλά έχεις δίκιο, οι μέχρι στιγμής κυβερνήσεις είναι γελοίες γιατί τον ακύρωσαν στην πράξη καθώς δεν εφάρμοσαν το σημαντικότερο κομμάτι του, την αδειοδότηση (αν και δεν συμφωνώ κατ' ανάγκη ούτε εγώ με τις διατάξεις του νόμου αυτού). Συμφωνώ επίσης η μεγαλύτερη ευθύνη είναι του ΕΣΡ (και της ΕΕΤΤ) ενδεχομένως, που τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει να κάνουν σωστό monitoring σε όλους αυτούς τους σταθμούς που υποτίθεται ότι έχουν νομιμοποιήσει (ΒΝΛίσει συγκεκριμένα
) αλλά δρουν σπασμωδικά, επιλεκτικά και συνήθως κατόπιν καταγγελίας (προάγοντας το ρουφιανιλίκι το οποίο δεν συμπαθώ καθόλου).
Αν εφαρμοστεί κατά γράμμα δεν θα μείνει σχεδόν κανένα ραδιόφωνο ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
Όσον αφορά την απαίτηση για 5 άτομα προσωπικό, αφορά πόλεις στο μέγεθος της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, κάτι το οποίο δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο. Άντε το πολύ να μειωθεί λίγο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 45 ραδιοσταθμοί, δεν είναι παράλογο να υπάρχει η απαίτηση να απασχολήσουν καμιά 200αριά άτομα προσωπικό σε μια περιφέρεια ενάμιση εκατομμυρίου κατοίκων. Ειλικρινά θεωρώ το ραδιοφωνικό φάσμα τόσο σημαντικό, που πρέπει ο σταθμός να αναγκαστεί να κάνει σωστές επιχειρηματικές κινήσεις και να προσφέρει τόσο στους ακροατές όσο και στην αγορά εργασίας. Αλλιώς θα πρέπει αυτοί οι παίχτες να φύγουν από την αγορά και να μπουν άλλοι που έχουν να επενδύσουν και τα καταφέρνουν καλύτερα, αλλά δεν μπορούν να μπουν στην αγορά επειδή οι ΒΝΛ είναι καπαρωμένες.