Βασικά η λήψη μου δεν είναι καθόλου ενδεικτική της περιοχής γιατί το tuner του στερεοφωνικού μου εκτός από αναίσθητο είναι και χαλασμένο, αν υπάρχει ισχυρός σταθμός δίπλα από άλλον λιγότερο ισχυρό, ακόμα και αν ο δεύτερος πιάνει καμπάνα του ρίχνει φύσημα και ξύσιμο ο πρώτος, κάτι που επηρεάζει άμεσα την απόδοση του RDS, ειδικά αν ο πιλότος είναι χάλια ρυθμισμένος όπως πχ στον Real, το Libero, τα Ραδιοκύματα και τον Ερωτικό που ενώ τα λαμβάνω αρκετά/σχετικά καθαρά δεν βγαίνει το RDS σχεδόν καθόλου ή καθόλου!
Αντιθέτως
προσέξτε τη λήψη του Ράδιο Ενημέρωση 92.2! Μέσα στο χάλι και το παράσιτο (λαμβάνω και τον Σύνορα μαζί και γίνεται μπάχαλο) και παρόλα αυτά
το RDS του έχει ΚΟΡΥΦΑΙΑ ευαισθησία,
μακράν η καλύτερη όλων των ραδιοφώνων που έχω λάβει ποτέ με εξαίρεση των σκοπιανικών κρατικών που είναι εξίσου ευαίσθητου RDS!
Το ραδιόφωνο όπως είπα έχει προβληματικό δέκτη! Μέχρι πριν 10 μέρες λάμβανα πολύ καλά και τον Σύνορα 98.2 με καλό RDS (δεν φτάνει του Ενημέρωση), μόλις όμως αύξησε ισχύ ο 98 τον τάπωσε και δεν τον λαμβάνω πλέον καθόλου!
Προσέξτε επίσης ότι ο Όλυμπος 101.5 ενώ έχει άψογο RDS και στερεοφωνική ένδειξη και πανίσχυρο σήμα ακούγεται
μονοφωνικά! Απορώ ο ιδιοκτήτης του πώς δεν το έχει προσέξει τόσο καιρό!
Πάντως πάλι καλά που λαμβάνω αρκετούς σταθμούς από Πιερία/Ημαθία/Κιλκίς και είδαμε λίγο περισσότερο RDS, γιατί αν περίμενα από της Θεσσαλονίκης....