Το πιθανότερο είναι να είχες το AF ενεργοποιημένο οπότε σε έριξε στο 92.8 χωρίς να το δείχνει!
Λοιπόν, να αναφέρω κάτι!
Εδώ και μερικές ημέρες πήρα στα χέρια μου το παλιό sony ericsson w300i της αδελφής μου!
Το ραδιόφωνό του με έχει κυριολεκτικά ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!! :shock: :shock:
Η διαφορά με το nokia 5610 είναι παροιμιώδης! Πραγματικά απορώ τόσο καιρό τι λάμβανα και πώς!
Το RDS του είναι απίστευτα τέλειο! Ακόμα και αν το σήμα του σταθμού δεν είναι τόσο ισχυρό ώστε να εμφανιστούν πληροφορίες, ανάβει με το παραμικρό η ένδειξη που ενημερώνει για την παρουσία του!
Από σταθερότητα λήψης είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το nokia! Λαμβάνω σταθμούς καθαρά ακόμα και μέσα στο σπίτι μου που παλιά έβγαιναν από χάλια ως καθόλου και μάλιστα με RDS στους περισσότερους!
Όσο για την ένδειξη, τι να πω?
Είδα επιτέλους RDS στην ΕΡΤ3 102 και στον Libero που το nokia αρνιόταν πεισματικά να δείξει! Στο w300 όχι μόνο εμφανίζονται αστραπιαία, αλλά και σε σταθμούς με χαμηλότερο σήμα σπάνια θα "σπάσουν" τα μηνύματα που σκρολάρουν! Φυσικά αυτό είναι και θέμα ρύθμισης των σταθμών!
Το μόνο περίεργο με το RDS είναι ότι και εδώ παρατήρησα 2-3 σταθμούς στους οποίους δεν βγάζει πληροφορίες!
Αυτοί είναι ο Καλαμαριά FM 101.7, ο Energy 88.3 και ο Γνώμη 93.7! Παρόλο που σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίζεται η ένδειξη RDS δεν βγαίνουν τα μηνύματα ακόμα και με καμπάνα σήμα!
Πιθανολογώ ότι κάπου μπερδεύεται το τσιπάκι όταν υπάρχει και ταυτόχρονα radiotext μαζί με το PS (σίγουρα έχει στον 101.7)! Δεν έχει όμως μεγάλη σημασία μιας και αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ξέρω ότι υπάρχει RDS! Σε νεότερα ericsson πάντως δεν έχει τέτοιο πρόβλημα!
Έχω βγάλει αρκετές φωτό από τα RDS των σταθμών που λαμβάνω στην Πολίχνη, θα τα ποστάρω αργότερα!