Υπάρχει πολιτικό ζήτημα, καθώς η διοίκηση της ΕΡΤ έχει υποσχεθεί ότι θα μείνουν σε λειτουργία όλες οι δομές της ΕΡΤ3. Αλλά μετά προέκυψε ότι δεν υπάρχει προσωπικό, ιδίως τεχνικών, αλλά ούτε γίνεται να προσληφθεί. Οπότε προέκυψε η σημερινή κατάσταση. Όλοι ελπίζουν ότι σύντομα θα βρεθεί προσωπικό και θα λειτουργήσει αξιοπρεπώς και ο 9,58. Ο οποίος κατά τη γνώμη μου όταν λειτουργούσε καλά, είχε νόημα ύπαρξης, πολύ σημαντικότερο από αυτό του Kosmos. Μια ιδέα θα ήταν να συγχωνεύσουν το πρόγραμμα του Kosmos με του 9,58 αλλά πάω πολύ μακριά τη βαλίτσα.
Πάντως στο θέμα των συχνοτήτων, όντως η έλευση της ΕΡΑ Σπορ προκάλεσε ένα ντόμινο στα FM. Δείτε εδώ Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε. Ο Γνώμη προσπάθησε να εκπέμψει στους 105,5 αλλά επέστρεψε στους 93,7, η Εκκλησία πήγε από στους 94,2 και εκτόπισε τον Fress Kiss στους 101,7 που είχε πρόβλημα αργότερα με το Ράδιο Σίνδος και σήμερα παίζει επισήμως στους 105,5 μετά από πολλές κόντρες με το ΕΣΡ και προσφυγή στο ΣτΕ. Επίσης το Ηχόραμα Βέροιας στους 94,2 αναγκάστηκε να κλείσει, δεν γνωρίζω γιατί. Σαν το τραγούδι του Κηλαϊδόνη πάει.
Όσο γιατί έγινε 9,58 και όχι 96, πιστεύω είναι ο ίδιος λόγος με την ΕΡΑ Σπορ, δεν ήθελαν να προκαλέσουν παραπάνω αναστάτωση στα FM. Νομίζω λίγο πιο πριν υπήρχε στους 96 το Ράδιο Εγνατία, κάποτε δημοτικό ραδιόφωνο Νεάπολης, το οποίο επίσης αναγκάστηκε να μετακινηθεί.
Τέλος, σε έναν παλιό χάρτη συχνοτήτων της ΕΡΑ, νομίζω αυτό του Βενιζέλου, είχα δει ότι η ΕΡΑ είχε και τους 100,3 οι οποίοι βέβαια ήταν πιασμένοι ήδη όταν βγήκε ο νόμος. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτός ο χάρτης συχνοτήτων πια.