Μα αυτο μου φαινεται περιεργο, να παιζει στους 103,1 τη στιγμη που μπορει να παει στους 103,3, η εστω στους 103,2 η 103,4 (εγω στη θεση του 103,3 θα πηγαινα για να ακουστω καλυτερα). Αυτο εννοω με τη λεξη "καψιμο" την οποια φυσικα και λεω μεταφορικα. Για μενα πολυ καλα κανει και βγαινει. Αλλα στους 103,1 και δεν θα ακουστει καλα (διοτι ειναι αδυνατον να τα βαλει με τον βουνισιο) και κινδυνευει (θα τον κυνηγησει ο νομιμος και με το δικιο του)! Ο καθε νομιμος σταθμος εχει εργαζομενους, οι οποιοι βγαζουν το ψωμι τους, και φυσικα εχει καθε δικαιωμα να προστατεψει το προγραμμα του απο παρεμβολες! Αν με διαβαζει ο ερασιτεχνης τωρα, θελω να του πω οτι δεν εχω την παραμικρη σχεση με κανενα νομιμο σταθμο, απλα λεω μονο το τι ειναι δικαιο και θελω μονο και μονο να τον προστατεψω.
Και να πω το εξης: Ενας φιλος στην Αθηνα πριν απο μερικα χρονια, ερασιτεχνης με ισχυ 500 watt που επαιζε μονο αργα το βραδυ που και που, ειχε παει αρχικα σε μια τρυπα οπου βρισκοταν αναμεσα σε δυο μεγαλους σταθμους, ο ενας ιδιωτικος απο Υμηττο και ο αλλος κρατικος απο Παρνηθα και απειχε απ'τον καθενα 0,2 mhz (δηλαδη οι δυο νομιμοι ειχαν αποσταση 0,4 mhz και ο φιλος ηταν ακριβως στη μεση). Καποια στιγμη λοιπον τον πηρε τηλεφωνο (εδινε κινητο στον αερα) ο διπλανος του ιδιωτικος σταθμος και του ειπε να αλλαξει συχνοτητα (Βεβαια μου ειπε, πως οι υπευθυνοι του νομιμου σταθμου του μιλησαν ευγενεστατα, αλλα και αυτος αλλαξε αμεσως συχνοτητα). Μετα πηγε σε μια αλλη τρυπα οπου ηταν παλι αναμεσα σε δυο σταθμους τους Υμηττου και απειχε απ'τον καθενα 0,2 mhz (ο ενας κρατικος και ο αλλος ιδιωτικος). Παλι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα του τηλεφωνησε ο νεος ιδιωτικος διπλανος του και του ειπε να αλλαξει συχνοτητα (και εδω οι υπευθυνοι του σταθμου ηταν ευγενεστατοι, και ο φιλος μου αλλαξε αμεσως συχνοτητα). Οποτε μετα απο αυτο, για καλη του τυχη εκεινη την περιοδο, εκλεισε ενας πειρατικος με διαφημισεις και 24ωρο προγραμμα απο βουνο που απειχε απο νομιμο σταθμο 0,3 mhz και αδειασε η συχνοτητα του. Πηγε λοιπον εκει. Κανενας σταθμος και κανενας γενικα δεν τον πηρε ποτε τηλεφωνο να του ζητησει να αλλαξει συχνοτητα. Και εκτος αυτου ακουγοταν σε μεγαλο μερος της Αθηνας πολυ καλα και παρα πολυ καλυτερα απο τις προηγουμενες του συχνοτητες, διοτι δεν ετρωγε τις πλευρικες κανενος διπλανου του. Σε αυτη λοιπον τη συχνοτητα εμεινε περιπου 1-1,5 χρονο μεχρι που βαρεθηκε την ολη φαση και σταματησε μονος του. Πλεον δεν βγαινει στα fm και σε καμια μπαντα γενικα!!
Βεβαια δεν πετυχαινεις συνεχεια στην Αθηνα συχνοτητα καθαρη που να απεχει απο νομιμο 0,3 mhz!!!