radiobuzzer δεν είναι η λύση το χαμήλωμα για να ακούγονται οι ερασιτέχνες γιατί και πάλι θα υπάρχει πρόβλημα (πχ αν ο ενας είναι 98 και ο επόμενος 98.4 και εσύ πας και βγείς στους 98.2 ε θα υπάρχει πρόβλημα).
Ίσως δεν είναι το κατάλληλο νήμα (θρεντ) για να ανοίξει μια συζήτηση για τους ερασιτέχνες. Ωστόσο συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό και ήμουν πάντα με την άποψη να δωθεί ένα κομμάτι της μπάντας (πχ ένας μεγάκυκλος) σε ερασιτέχνες και LPFM, μέσα στο οποίο δεν θα ενοχλούν και δεν θα ενοχλούνται.
Η λύση είναι επιτέλους να γίνει ενα καλο ξεκαθάρισμα της μπάντας. 70+ ραδιόφωνα σε μια πόλη 1.000.000! Στην Βιέννη που μένω για 2.000.000 κατοίκους υπάρχουν 20 σταθμοί! αυτό το χάος της μπάντας μόνο στην Ελλάδα υπάρχει!
Ναι, στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Βερολίνο, Βιέννη, Στοκχόλμη) οι σταθμοί είναι μετρημένοι, χωρίς όμως να υπάρχουν εξαιρέσεις όπως το Λονδίνο (με μετρημένους νόμιμους αλλά δεκάδες παράνομους εμπορικούς), το Παρίσι και η Ρώμη (εκεί να δεις χάος, είχα μετρήσει καμιά 80αριά). Εγώ δεν είμαι υπέρ της περιορισμένης μπάντας, αφενός γιατί
(α) πρέπει να αποδεχτούμε στην Ελλάδα ο «εμπορικός κλάδος» του ραδιοφώνου είναι αναπτυγμένος περισσότερο από άλλες χώρες και αυτό δεν είναι κακό, αφετέρου επειδή
(β) περιορίζοντας του σταθμούς περιορίζεις και τις επιλογές του ακροατή. Στο Βερολίνο πχ με τους 20 σταθμούς τους βαριέμαι όλους απίστευτα και με το ζόρι μπορώ να ακούσω έναν από αυτούς
Άλλωστε, αν θέλουμε να δούμε και την μαρκετίστικη πλευρά του θέματος, η «πίτα» δεν είναι μονόμπατη. Δηλαδή αν κλείσουν 3 ανταγωνιστές σου και μείνεις μόνο εσύ, δεν σημαίνει ότι θα πάρεις τους ακροατές των άλλων -πολλοί από αυτούς θα βαρεθούν τα FM και μπορεί να στραφούν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες με πολλούς περισσότερους παίχτες, όπως το internet radio και τα mp3players (itunes κλπ).