Γενικά έχω αγανακτήσει λίγο με το πώς χρησιμοποιείται το RDS στην Ελλάδα. Πολλοί ρυθμίζουν τα RDS τους πιστεύοντας ότι ο ακροατής θα έχει την υπομονή να παρακολουθεί την οθόνη του ραδιοφώνου του για να διαβάσει τις τεράστιες προτάσεις που γράφουνε. Αν σκεφτεί όμως κανείς ότι το RDS παίζει κυρίως σε ραδιόφωνα αυτοκινήτου, τότε την πάτησες, ή ο ακροατής σου θα τρακάρει διαβάζοντας μια λέξη κάθε τρία δευτερόλεπτα, ή απλά θα διαβάζει τυχαία μια λέξη στις 10, οπότε νόημα δεν βγάζεις. Άντε στην καλύτερη να διαβάσει το μήνυμα κάποιος συνοδηγός.
Από την άλλη έχουν τελείως παρατημένες σημαντικότατες λειτουργίες όπως το PTY και το TA. Κανένας ενημερωτικός σταθμός,ούτε η Ε.ΡΑ. δεν ανάβει το ΤΑ όταν κάνουν δελτίο κίνησης. Όσο για τα PTY είναι τόσο τυχαία ρυθμισμένα, που δεν βγάζεις άκρη. Καποιοι ενημερωτικοί σταθμοί έχουν PTY info, κάποιοι news. Και φυσικά δεν έχει κανείς σκεφτεί να στανταρίσει κάποιο PTY για τα ελληνικά είδη μουσικής που λέμε «έντεχνη» ή «ελληνική ποπ» και βάζουν Various, Pop (χωρίς να ξεχωρίζει από την ξένη ποπ), Eclectic κλπ.
Να μην αναφερθώ στη ρύθμιση ρολογιού. Από τότε που πήρα το αυτοκίνητό μου, εδώ και 5 χρόνια, το οποίο έχει υποχρεωτικά ρύθμιση ώρας μέσω RDS, ΚΑΘΕ φορά που πέρναγα από τους 97.5 (Αντέννα) πήγαινε το ρολόι 20 λεπτά πίσω. Νομίζω τελευταία κλείσανε το RDS και ησύχασα.