Τηλεοπτικό τοπίο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ (Ξυλ/στρο, Αλεποχώρι, Οσ. Πατ.)
  • Τετ 29 Ιαν 2025, 22:35
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ (Ξυλ/στρο, Αλεποχώρι, Οσ. Πατ.)  (Αναγνώστηκε 96238 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Κορινθία
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #30: Σαβ 22 Δεκ 2007, 16:59 »
Ολα παίζουν, αλλά άν κρίνω από το τωρινό σήμα σέ σχέση μέ το παλιό, εχουν διασπαστεί οι κεραίες και δέν είναι όλες όπως πρώτα στο ίδιο σημείο.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

Αποσυνδεδεμένος f2001jn

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #31: Κυρ 23 Δεκ 2007, 08:50 »
Καλημέρα και χρόνια Πολλα,

Επειδή και εγώ απο Παρνασσό δεν λαμβάνω καθόλου πλέον σήμα, μηπως μπορει να αναφέρει καποιος συχνότητες και επίπεδα λήψης??

Ευχαριστώ

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #32: Κυρ 23 Δεκ 2007, 09:39 »
Παράθεση από: "f2001jn"
Καλημέρα και χρόνια Πολλα,

Επειδή και εγώ απο Παρνασσό δεν λαμβάνω καθόλου πλέον σήμα, μηπως μπορει να αναφέρει καποιος συχνότητες και επίπεδα λήψης??

Ευχαριστώ

Πού μένεις?
Εχεις οπτική επαφή μέ Καμάρι (Ξυλόκαστρο)??

Αποσυνδεδεμένος f2001jn

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #33: Κυρ 23 Δεκ 2007, 10:37 »
Φιλε Γιώργο μένω στο Λιβάδι πανω απο Αράχωβα. Μεχρι πριν ενα μήνα εβλεπα μια χαρα:MEGA,ANT1,ALFA,STAR και λίγο ALTER. Τωρα τίποτα...
Επειδή εχω αποσυντονισει κεραία και τηλεόραση μηπως εχεις συχνότητες να μου δώσεις...

Ευχαριστώ και πάλι

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #34: Κυρ 23 Δεκ 2007, 11:16 »
Φίλε μου εγώ στις ίδιες - παλιές συχνότητες τα πιάνω όλα εκτός από το ΣΤΑΡ πού έχω γράψει λίγο πιό πάνω την νεα συχνότητα.
Στρίψε την κεραία "απέναντι" στον Κορινθιακό και κάνε ανίχνευση.
Αν είναι παλιά η τηλ/ση σου και δέν κάνει αυτόματη ανίχνευση, τότε πές μου πάλι νά καθήσω μία μία συχνότητα νά την βρώ και νά στην γράψω σέ MHZ, όπως μού τα δίνει η δικιά μου LCD.

Αποσυνδεδεμένος f2001jn

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #35: Κυρ 23 Δεκ 2007, 11:47 »
Ok ευχαριστώ και πάλι. Θα δοκιμάσω και θα σου πώ

Αποσυνδεδεμένος f2001jn

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #36: Τρι 25 Δεκ 2007, 09:38 »
Καλημέρα,

Τσίφος με το σήμα. Πιανω Ετ1 Ετ2 σχετικά καλά  Σταρ Αντ1 χάλια.

Μάλλον πρεπει να ειναι πολυ χαμηλή η ισχύς της εκπομπής πλέον. Δεν ξερω απογοητευση. Και μπαινουμε στο 2008. Το μονο που απομένει ειναι να μας κοψουνε το ρεύμα. Ευτυχώς που ειναι Γερμανόφωνος και θα χορτάσω ARD & ZDF..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #37: Πεμ 27 Δεκ 2007, 22:39 »
Σήμερα είπα νά το ψάξω λίγο και ιδού τί ανακάλυψα.
Εχουν μεταφερθεί όλες οι κεραίες, στη νότια πλευρά των Γερανείων στην περιοχή άλλου μοναστηριού πάλι, του Οσίου Παταπίου!
Καταπληκτικό σήμα γιά όλα, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.
Είναι ιδανική θέση γιά την ανατολική παραθαλάσσια Κορινθία.
Μόνο την ΕΤ1 δέν πιάνω γιατί εκπέμπει σέ VHF και την έχω καταργήσει αυτή την κεραία εδώ και χρόνια πού γύρισα στο Ξυλόκαστρο, απ' όπου εξέπεμπε σέ UHF.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #38: Πεμ 27 Δεκ 2007, 22:47 »
Παράθεση από: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ"
Σήμερα είπα νά το ψάξω λίγο και ιδού τί ανακάλυψα.
Εχουν μεταφερθεί όλες οι κεραίες, στη νότια πλευρά των Γερανείων στην περιοχή άλλου μοναστηριού πάλι, του Οσίου Παταπίου!
Καταπληκτικό σήμα γιά όλα, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.
Είναι ιδανική θέση γιά την ανατολική παραθαλάσσια Κορινθία.
Μόνο την ΕΤ1 δέν πιάνω γιατί εκπέμπει σέ VHF και την έχω καταργήσει αυτή την κεραία εδώ και χρόνια πού γύρισα στο Ξυλόκαστρο, απ' όπου εξέπεμπε σέ UHF.

Bοήθειά σας και κανα κεράκι δεν βλάπτει :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Που ξέρεις καμιά φορά.............. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος kostas tatanis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
  • Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #39: Παρ 28 Δεκ 2007, 00:10 »
καλησπερα  
γεια σας ειμαι νεος σε αυτην την ενοτητα...
υπαρχει ανας οικισμος στην θεση μυτικας βιλλιων...ακριβως πισω απο τις αλκυωνιδες αναμεσα σε πορτο γερμενο και ψαθα(αλεποχωρι)εκει λοιπον βγαιναμε με μεγαλη δυσκολια(υπαρχει ενα μικρο βουνο 500 μετρα και εμποδιζει την ορατοτητα) προς κορινθο και πιαναμε με καλες κεραιες και κλπ τα μεγαλα καναλια mega ant1 κλπ....
τωρα σκοταδι.απο οτι καταλαβα ξηλωσανε καποιες κεραιες...
υπαρχει ελπις ξερει κανεις και ποτε???
σας ευχαριστω
κωστας
always looking forward...

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #40: Τρι 1 Ιαν 2008, 19:48 »
αδελφια υπομονη εμαθα απο πολυ σοβαρη πηγη οτι ο αντ1 θα βαλει αναμεταδοτη στην περιοχη μυτικα βιλλιων με σκοπο να ερχεται καθαρα το σημα σε κορινθο ξυλοκαστρο κιατο λουτρακι κλπ....
μακαρι να ακολουθησουν και οι υπολοιποι,εαν δω κατι (εχω εξοχικο εδω )
θα σας γραψω...
κωστας

Αποσυνδεδεμένος FireRM

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Usa
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #41: Τετ 2 Ιαν 2008, 12:37 »
απο το στόμα σου και στου ...μαναστηριού το αυτί φίλε κώστα .

το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ αλλά εγώ μένω αλεποχώρι.

Θα στρέψω την κεραία προς Γεράνεια σήμερα και θα σας πώ με την σειρά μου

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #42: Τετ 2 Ιαν 2008, 12:46 »
Παράθεση από: "FireRM"
Θα στρέψω την κεραία προς Γεράνεια σήμερα και θα σας πώ με την σειρά μου

Δυστυχώς φίλε μου, οι κεραίες πού λειτουργούν είναι από την άλλη μερια των Γερανείων, και δέν είναι "ορατές" από σένα....
Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος FireRM

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #43: Τετ 2 Ιαν 2008, 13:05 »
α ... ευχαριστώ Γιώργο.  Οι αλεποχωρίτες ήδη αγοράζουν Nova (πάνω απο 50 γνωστούς μου έχουν ήδη βάλει) το πρόβλημα τους είναι πως βλέπουν σε μια τηλεόραση μιας και πήραν τον PANSAT (99Ευρώ) μάλιστα αυτός που βάζει nova εδω παίρνει και 100 ευρώ την εγκατάσταση ...

’ν μάθεις τίποτα νέο Γιώργο ενημέρωσε μας :)

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #44: Τετ 2 Ιαν 2008, 13:48 »
μπορει να ασχολουμε περιστασιακα με το αθλημα αλλα νομιζαω οτι 100 ευρω ειναι πολλα 70 ειναι μια καλη τιμη και με σωστη τοποθετηση....εαν θες μπορω τα σαββατοκυριακα να καλυψω καποιες αναγκες εαν ξερεις καποιο γνωστο  και ενδιαφερεται στηλε pm....
κωστας

Αποσυνδεδεμένος pstratos

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #45: Τετ 2 Ιαν 2008, 14:49 »
Αν ο εγκαταστάτης είναι ντόπιος, τα 70 είναι οκ. Αλλά αν έρχεται από διπλάνή πόλη πχ Μέγαρα θες και 1 ώρα πήγαινέ έλλα. Αυτό ποιος θα το πληρ'ωσει???

Αποσυνδεδεμένος FireRM

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #46: Τετ 2 Ιαν 2008, 15:10 »
Παράθεση από: "kostas tatanis"
μπορει να ασχολουμε περιστασιακα με το αθλημα αλλα νομιζαω οτι 100 ευρω ειναι πολλα 70 ειναι μια καλη τιμη και με σωστη τοποθετηση....εαν θες μπορω τα σαββατοκυριακα να καλυψω καποιες αναγκες εαν ξερεις καποιο γνωστο  και ενδιαφερεται στηλε pm....
κωστας

έλα στο αλεποχώρι να πιούμε κανά ουζάκι :)

στείλε pm

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #47: Τετ 2 Ιαν 2008, 16:33 »
Σάμπως δέν κοιτάς τα ΠΜ σου Τάσο........... :roll:  :roll:  :roll:

Αποσυνδεδεμένος FireRM

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #48: Σαβ 12 Ιαν 2008, 11:05 »
xik! τα κοιτάω πως δεν τα κοιτάω χικ!

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΟΣ

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ >> ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ-LIVE NEWS >> Χωρίς σήμα τηλεοπτικό περιοχές του Κορινθιακού εξαιτίας του ότι έχουν σταματήσει να αναμεταδίδουν σήμα οι κεραίες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή του Ξυλοκάστρου (χρειάζεται να εκδοθεί άμεσα άδεια εγκατάστασης σε άλλο σημείο)

Γιατί σταμάτησαν να αναμεταδίδουν σήμα οι κεραίες; Πότε θα εκδοθεί αυτή η άδεια; και το ότι χρειάζεται να εκδοθεί άμεσα άδεια εγκατάστασης σε άλλο σημείο είναι "παράκληση", "ευχή", "παρατήρηση" δική σου; (όποιος είσαι εσύ που το 'γραψες). Και πες ότι εισακουστείς πότε λές να γίνει; Πρίν ή μετά τη ψηφιακή επέλαση; Δεν έχω άλλες ερωτήσεις. Τελείωσα!

Αποσυνδεδεμένος Lewnidas30

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #50: Τρι 19 Φεβ 2008, 22:26 »
FireRM μενω κι εγω αλεποχωρι και εχω το ιδιο προβλημα. Οσο πιο ανοιχτα μενεις προς Ντουρακο και μαυρολιμνη τοσο το καλυτερο για να παρεις σημα απο Υμμητο. εγω μενω ακριβως στα ορια ΒΙΛΛΑ-ΜΕΓΑΡΑ και τις προαλλες που κατεβηκα εστησα μια televes DAT45 με τον δικο της ενισχυτη στα 34db πανω σε 6 μετρα ιστρο με τα καταλληλα συρματοσχοινα και βαση απο μπετο με κατευθυνση τον Υμμητο. Το λοιπον πιανω ολα τα καναλια απο αθηνα αλλα με χιονια. συγεκριμενα το mega-star-alter-alpha-high-net-cnn-channel9-stv-rik-skai-ΕΤ1-ΕΤ3 παιζουν με ανεκτη ποιοτητα ληψης αλλα οχι τελεια. το μονο προβλημα ειναι ο ANT1 το σημα του ειναι παρα πολυ εξασθενημενο. Μια προσπαθεια για να το καλυτερευσης ειναι να βαλεις και δευτερη κεραια (εγω εβαλα μια digimax 3πλη) λιγο νοτιοτερα απο αυτη που βλεπει υμμητο. Φιλε μου ειναι αυτο το ριμαδοβουνο με τις στροφες που κοβει τα σηματα προς υμμητο. ειναι εξακριβομενο μετρημενο με φορητη τηλεοραση αυτοκινητου. Μολις ανεβεις τις στροφες το σημα απο αθηνα ειναι τελειο. καλυτερο κι απ το να μενεις μεσα στην αθηνα. οποτε θεμα αποστασης για το αλεποχωρι να το ξερεις ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!
Και κατι ακομα... το ξερεις οτι απο Γερανεια μπορεις να παρεις ψηφιακα της ΕΡΤ με αντανακλαση απο Αιγινα? Δοκιμασε το εχει τελεια αποδοση!
[/img]

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #51: Τρι 19 Φεβ 2008, 22:39 »
παντος το να στηθουν μεταδοτες στα γερανεια το βλεπω εντελως απιθανο μιας και τα σηματα απο αθηνα ερχονται μεχρι τα γερανεια τελεια. Ειπαμε! δεν ειμαστε μακρια και εκει τελικα ειναι το προβλημα.
Νοβα ποιος στηνει εκει ο Λευτερης? αυτος που βαζει για UHF της pannel κεραιες στον κοσμο? ποιος θα του πει οτι μονο κατευθυντικες κανουν για την περιοχη μας?
εγω εχω στησει μονος μου δορυφορικα προς hotbird-astra-hellassat και ευτυχως ειμαι συνδρομητης νοβα. Χωρις να το ξερω (παντα παιρνω μαζι την καρτα οταν κατεβαινω) με εσωσε.
σιγουρα παντος ο κοσμος θα αντιδρασει. δεν γινεται αλλιως. βεβαια τα 29 ευρω που ζητα η νοβα δεν ειναι πολλα. αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι αυτη λυση οπως και να χει. Δεν γινεται να μεινει ολος ο κορινθιακος χωρις tv. αν εχετε κατι νεοτερο ειδοποιηστε με. παντος απο ξυλοκαστρο εγω μονο ET-1,NET, ET-3, Skai με πολλα χιονια και τα τοπικά super, axion, ilektra, patratv, superb πιανω.

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #52: Τετ 20 Φεβ 2008, 00:12 »
Είχα πάει κάποτε μια εκδρομή στο Νομό Βοιωτίας, στο παραλιακό χωρίο Αλυκή.
Βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειότερα απο το Πόρτο Γερμενό.
Σε αυτό το χωριό υπάρχουν τοπικοί αναμεταδώτες (κοινωτικοί ίσως).
Αν τοποθετηθούν ισχυροί αναμεταδώτες εκεί θα καλύπτουν και Πόρτο Γερμενό, και Αλεποχώρι και Σχίνο.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2006
  • Τόπος: Νυρεμβέργη-Γερμανία
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #53: Τετ 20 Φεβ 2008, 20:44 »
Παράθεση από: "SaT4FuN"
Είχα πάει κάποτε μια εκδρομή στο Νομό Βοιωτίας, στο παραλιακό χωρίο Αλυκή.
Βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειότερα απο το Πόρτο Γερμενό.
Σε αυτό το χωριό υπάρχουν τοπικοί αναμεταδώτες (κοινωτικοί ίσως).
Αν τοποθετηθούν ισχυροί αναμεταδώτες εκεί θα καλύπτουν και Πόρτο Γερμενό, και Αλεποχώρι και Σχίνο.

Επειδή είμαι απο Βοιωτία,επιτρέψτε μου να σας πω την ιδανική θέση για κάλυψη της συγκεκριμένης περοχής.Κιθαιρώνας.είναι ακριβώς πίσω απο το Πορτο Γερμενό και στη κορυφή του υπάρχουν αρκετές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.Είναι σχεδόν ίδιο υψόμετρο με την Πάρνηθα και εκει έγιναν κατα το παρελθόν δοκιμές για ραδιοφωνική εκπομπή δικού μας τοπικού σταθμού.Οταν τσεκαρίστηκε το σήμα πάθαμε την πλάκα μας....
 Με κατευθυντικη εκπομπή μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρεμβολών.Κι αυτό το λέω γιατί απο κει το σήμα φτάνει πολύ μακριά πάρα πολύ μακρια....Για τις παραπάνω περιοχές θα είναι παιχνιδάκι η λήψη.Εάν έχετε σχετικό πρόγραμμα τέτοιων υπολογισμών τσεκάρετε το...
Aν θέλετε δείτε το βουνό στην κορυφή του οποίου υπήρχε στρατιωτική μονάδα παλαιότερα για να καταλάβετε τι εννοώ,απο το google earth κεντράροντας στις συντεταγμένες 38,110373 Ν και 23,145481 Ε
Κάτοπτρο:Tecatel 1.1m
Lnb:Inverto Black Ultra
Mοτέρ:Stab Usals HH120
Δέκτης:Yumatu 3602 Full HD Combo
Πεδιόμετρο:Trimax SM 2500

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #54: Πεμ 21 Φεβ 2008, 12:09 »
Αν καλύπτει και ολόκληρη την Κόρινθο, θα είναι ιδανικό σημείο εκπομπής. Αλλά μήπως βλέπει και Θήβα και γίνει ο σχετικός χαμός με τις παρεμβολές?

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #55: Παρ 22 Φεβ 2008, 15:49 »
Παράθεση από: "SaT4FuN"
Αν καλύπτει και ολόκληρη την Κόρινθο, θα είναι ιδανικό σημείο εκπομπής. Αλλά μήπως βλέπει και Θήβα και γίνει ο σχετικός χαμός με τις παρεμβολές?

Ραδιοφωνικό σήμα απο Κιθαιρώνα περνάει μέσα στην Κόρινθο για τηλεοπτικό δεν ξέρω μια και υπάρχουν τα Γεράνεια Όρη ανάμεσα.Όσον αφορά όμως τη κάλυψη του Πορτο Γερμενού,του Αλεποχωρίου,και παραλιακών περιοχών του νομού Κορινθίας μέχρι και το Αίγιο είναι ιδανική θέση.Το πρόβλημα των παρεμβολών για τη Θήβα και γενικότερα για Βοιωτία δεν θα υφίσταται εαν τα πανελ είναι προς Αττική-Κορινθία.Αν υπάρξουν πάνελ προς τη Βοιωτία ζήτω που καήκαμε....Εχουμε προβλημα κοινων συχνοτήτων Πάρνηθας-Χλωμού αν προστεθεί και ο Κιθαιρώνας τότε δέσαμε....

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #56: Δευ 25 Φεβ 2008, 21:59 »
Παιδια μην πανικοβαλεστε γιατι δεν προκειτε να γινει κατι τετοιο.
Εγω πιστευω πως σιγα-σιγα θα περασουμε ολοι στην ψηφιακη τηλεοραση ειτε το θελουμε ειτε οχι. Αλλωστε το τηλεοπτικο χαλι στην χωρα αυτη με τις παρεμβολες  πολυ μας κουρασε δεν νομιζετε? ειναι ωρα να μπουν μεταδοτες παντου για τις ιδιες παντα συχνοτητες αλλα ψηφιακα. Το προβλημα ειναι η κατανομη των πακετων αλλα και η αναβαθμιση των μεταδοτων σε ψηφιακους με πολυπλεξη.
Και ας καταλαβουν επιτελους καποιοι οτι οι μεταδοτες δεν στηνονται θεωριτικα παντα συμφωνα με τα δικα μας δεδομενα (δηλαδη το πιο ψηλο βουνο) αλλα το σημειο κατα το οποιο εχει την καλυτερη ορατοτητα στην πλειοψηφια των περιοχων, πχ την παρνηθα μεσα στην αθηνα την σνομπαρουμε ομως ολοκληρος ευβοικος κολπος μεχρι και η μιση βοιοτια βλεπει απο κει. Αρα σημαινει οτι το σημειο ειναι καταληλο και οχι απαραιτητα ψηλο.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #57: Τετ 27 Φεβ 2008, 01:07 »
Παράθεση από: "Lewnidas30"
Παιδια μην πανικοβαλεστε γιατι δεν προκειτε να γινει κατι τετοιο.
Εγω πιστευω πως σιγα-σιγα θα περασουμε ολοι στην ψηφιακη τηλεοραση ειτε το θελουμε ειτε οχι. Αλλωστε το τηλεοπτικο χαλι στην χωρα αυτη με τις παρεμβολες  πολυ μας κουρασε δεν νομιζετε? ειναι ωρα να μπουν μεταδοτες παντου για τις ιδιες παντα συχνοτητες αλλα ψηφιακα. Το προβλημα ειναι η κατανομη των πακετων αλλα και η αναβαθμιση των μεταδοτων σε ψηφιακους με πολυπλεξη.
Και ας καταλαβουν επιτελους καποιοι οτι οι μεταδοτες δεν στηνονται θεωριτικα παντα συμφωνα με τα δικα μας δεδομενα (δηλαδη το πιο ψηλο βουνο) αλλα το σημειο κατα το οποιο εχει την καλυτερη ορατοτητα στην πλειοψηφια των περιοχων, πχ την παρνηθα μεσα στην αθηνα την σνομπαρουμε ομως ολοκληρος ευβοικος κολπος μεχρι και η μιση βοιοτια βλεπει απο κει. Αρα σημαινει οτι το σημειο ειναι καταληλο και οχι απαραιτητα ψηλο.
 Aγαπητέ φίλε κάνεις λόγο για ψηφιακή.Εάν παρακολουθείς το φορουμ μας ευκολα θα καταλάβεις τον προβληματισμό και την απογοητευση μας για την καθυστέρηση αναπτυξης της μέσα απο τις σχετικές δημοσιευσεις.
Σε αυτό το τοπικ κάνουμε λόγο για περιοχές του Κορινθιακού που δεν έχουν το αναλογικό σήμα.Το να προτείνουμε στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν χωρίς τηλεοράσεις μέχρι να φτάσει εκεί το σήμα σε ψηφιακή μορφή απο τα ιδιωτικά κανάλια δεν το θεωρώ λύση,αλλα το να προτείνουμε διάφορα σημεία στα οποία μπορούν να στεγαστούν εστω και προσωρινά οι αναμετοδότες συζητώντας ίσως κάνει πιο ευκολη την επιλογη του σημείου απο τους τεχνικούς που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο εργο.Κανένας μας δεν ειπε πως, οτι προτεινεται εδώ θα πρεπει να υιοθετηθεί.Προφανως θα γίνει και σχετικη μελετη για την καταλληλότητα του σημειου.Το φορουμ μας επειδή διαβάζεται απο πολλούς εχει δώσει λύση σε πολλές καταστάσεις....
 Οσο για την Πάρνηθα επέτρεψε μου να διαφωνήσω με την αποψη σου οτι δεν ειναι ψηλό σημείο.....Μια χαρα ειναι το υψος της για κ.ε.
 Καλώς ηρθες αναμεσα μας........

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #58: Παρ 29 Φεβ 2008, 10:42 »
Χτες, μαζί με τον φίλο μου τον Γιώργο Βραχνό, πήγαμε στο Κ.Ε. Ξυλοκάστρου, για να δούμε τι υπάρχει και τι γίνεται με το ζήτημα των κεραιών εκεί.
Το τοπίο που αντικρύσαμε ήταν εγκαταλειμμένοι ιστοί και 2 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες με τον ανάλογο σχολιασμό.

Εδώ βλέπουμε πως φαίνεται το κέντρο εκπομπής από το Ξυλόκαστρο. το υψόμετρο της κορυφής αυτού του μικρού βουνού είναι περίπου 700 μέτρα. Μπορείτε να διακρίνεται αριστερα το μοναστήρι και δεξιά τις 2 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μερικούς από τους ιστούς κεραιών.

Μία άποψη του Κ.Ε., στην οποία βλεπετε τους μισούς ιστούς. Αριστερά διακρίνεται ο ιστός της ΕΡΤ, που εκπέμπει τα 3 κρατικά κανάλια (ΕΤ-1,ΝΕΤ,ΕΤ-3) με τα πάνελ να στοχεύουν κυρίως προς Κόρινθο και Λουτράκι. Είναι οι μόνοι πομποί/αναμεταδώτες που λειτουργούσαν ότανεπισκεφθήκαμε το Κ.Ε. Πιο δεξιά είναι ένας εγκατελειμμένος ιστός και τέρμα αριστερά κεραία κινητής.

Εδώ βλέπετε άλλους 2 εγκατελλειμένους ιστούς και στο βάθος το περίφημο μοναστήρι.

Η "θέα" μέσα από το μοναστήρι...
Ολίγον άσχημη!!!
Στο βάθος βλέπετε άλλες βουνοκορφές οι οποίες δεν "βλέπουμε" να αξιοποιούνται.
Ισως από εκεί να δημιουργόταν πρόβλημα στην Πάτρα...

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #59: Παρ 29 Φεβ 2008, 10:54 »

Εδώ μια κοντινή φωτογραφία του ιστού της ΕΡΤ. Εχει 2 κεραίες YAGI, μεγάλη είναι σίγουρα για λήψη του σήματος της ΕΤ-1 από Γεράνεια. Η μικρή ίσως για λήψη της ΝΕΤ, δεν ξέρω από που όμως, ίσως Αθήνα, ίσως Αίγινα....
Υπάρχουν και 2 μικροκυματικές κεραίες χαμηλά.
ϊσως ο NRG_tv να μας διαφωτήσει που χρησιμεύουν.

Εδώ είναι το εφεδρικό σύστημα λήψης των κρατικών καναλιών μέσω δορυφόρου. Τετραπλό lnb όπου βλέπουμε να χρησιμοποιούνται οι 3 έξοδοι, μία για κάθε κανάλι. Το πιάτο ήταν τοποθετημένο σε χαμηλό ύψος και θα μπορούσε ο καθένας κακόβουλος να το καταστρέψει.

Τρομερή θέα... μέχρι την Κόρινθο!!!!

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (22:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ  Μέλος: Satmanic Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (22:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (22:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ  Μέλος: xantono Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (21:55)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (21:44)
* Απ: Screenshots τοπικών καναλιών  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 29/01/2025 (21:10)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 29/01/2025 (21:02)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 29/01/2025 (18:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (18:56)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 29/01/2025 (18:37)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 29/01/2025 (17:39)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (17:20)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 29/01/2025 (16:36)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: kgial Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 29/01/2025 (16:11)
* Απ: Λήψη Astra 2E/2F/2G @ 28.2° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Astra 2 (28.2° East) 29/01/2025 (14:42)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (14:12)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (13:16)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: arva Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (12:53)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: sigmacom Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (12:09)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 29/01/2025 (10:46)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 29/01/2025 (10:42)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 29/01/2025 (10:38)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (10:02)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 29/01/2025 (07:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (05:01)
* Απ: Λήψη Astra 2E/2F/2G @ 28.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra 2 (28.2° East) 29/01/2025 (01:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/01/2025 (00:32)
* Απ: Screenshots τοπικών καναλιών  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 28/01/2025 (22:14)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 28/01/2025 (22:11)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 28/01/2025 (21:58)