Τηλεοπτικό τοπίο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ (Ξυλ/στρο, Αλεποχώρι, Οσ. Πατ.)
  • Σαβ 1 Φεβ 2025, 04:57
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ (Ξυλ/στρο, Αλεποχώρι, Οσ. Πατ.)  (Αναγνώστηκε 96337 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Κορινθία
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #60: Παρ 29 Φεβ 2008, 13:00 »
Εγώ μιάς και το συνηθίζω άλλωστε, θ' ασχολήθώ με το ευτράπελο της ιστορίας.
Κατά την περιήγηση μέσα στο χώρο του μοναστηριού, εμφανίστηκε κάποια στιγμή μια ευτραφέστατη καλόγρια που αφού μας οδήγησε μέσα στο ναό για προσκύνημα, με τα απαραίτητο φυσικά πέρασμα απο το παγκάρι.....μας ρώτησε απο πού είμαστε και πώς βρεθήκαμε εκεί.
Της είπα ότι είμαστε διερχόμενοι, και κάτοικοι Πάτρας με προορισμό την Αθήνα, που κρίναμε σκόπιμο να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι.  
Σε ερώτηση της πώς μας λένε, έδωσα δυό ονόματα με κατάληξη ..."όπουλος".
Μετά τις απαραίτητες συστάσεις λοιπόν, έκανα την "αφελή" ερώτηση.
"Τί έχει συμβεί εδώ με τις κεραίες τηλεόρασης πού γράφανε οι εφημερίδες και λέγανε και τα κανάλια???
"Τους έδιωξε η Παναγία γιατί δεν τους ήθελε εδώ"
"Μα καλά οι κεραίες κιν. τηλεφωνίσς, δεν την ενοχλούν"????
"Θα έρθει κι η σειρά τους..."
"Αυτός ο χώρος έξω που είναι οι ιστοί είναι του μοναστηριού"?
"Οχι του δασαρχείου είναι, αλλά δεν έχουν άδεια."

Δεν επιμείναμε περισσότερο γιατί είχαν έρθει και κάποιοι άλλοι και την περίμεναν,(δεν είδαμε άλλη καλόγρια) χαιρετήσαμε και φύγαμε.

Πάντως η θέση και η θέα ήταν καταπληκτικές!!!!!
Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #61: Παρ 29 Φεβ 2008, 17:23 »
Δεν ήξερα οτι η Παναγία μας κάνει διαχωρισμούς ! :D
Εχει πολύ παρασκήνιο η ιστορία απ οτι καταλαβαίνω ...
Κάποιοι ξέχασαν ? να περάσουν απο το παγκάρι όπως εσείς και εξόργισαν την "παναγία του μοναστηριού" και τους έδιωξε ! :evil:

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #62: Παρ 29 Φεβ 2008, 19:35 »
Παιδία ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες και για την αναφορά.. (Btw το κάτοπτρο είναι Gibertini Op-80L)  :)
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #63: Παρ 14 Μαρ 2008, 21:51 »
ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (ΕΞΟΧΙΚΟ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΟΝΟ ΕΤ 1 2 3 ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΙΓΟ ALTER KAI SKAI. ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΕΠΑΙΞΑ ΜΕ 2 ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗ ΝΟΒΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΑΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ FORUM EKANE KATI.
ΡIXTE KAMIA IΔΕΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ!!!!

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #64: Παρ 14 Μαρ 2008, 23:10 »
Μια λύση είναι να βάλει λεφτά (!!!!) ο δήμος που ανήκετε και να βάλει 5-6 αναμεταδώτες στο ύψωμα της Ψάθας, εκεί που είναι οι κεραίες κινητής.

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #65: Σαβ 15 Μαρ 2008, 17:15 »
Φίλε music4u γράψε με πεζά (μικρά) Ελληνικά , οχι με κεφαλαία !

ΟΥΠΣ SORRY. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ!
Mπαααα με τίποτα....Αφού το 99,9% των κατοίκων του Αλεποχωρίου είναι παραθεριστές άρα όχι μόνιμοι δημότες άρα δεν υπάρχει λόγος να δώσει λεφτά για κάποιους που δεν ψηφίζουν στα Μέγαρα.

Αποσυνδεδεμένος Lewnidas30

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #66: Δευ 17 Μαρ 2008, 21:02 »
Καλο θα ηταν στο εξης να μην μιλαμε υποθετικα για το τι θα μπορουσε να γινει απο δημους κλπ. Οι περισσοτεροι απο μας στο Αλεποχωρι ειμαστε παραθεριστες και δεν νοιαζομαστε τοσο.
Το καλοκαρι ομως που θα ειμαστε εκει θα μας νοιαζει.
Γνωμη μου ειναι οπως εχω πει να ασχοληθουμε και να στησει ο καθενας μας εναν ιστο 6μετρα προς αθηνα με μια καταλληλη κεραια για τετοιες περιπτωσεις οπως ειναι η fraccaro και ο ενισχυτης ikusi 38db. Επισης για vhf ληψεις προτεινω ξυλοκαστρο και οχι γερανεια. Με τον τροπο αυτο βλεπουμε τα κρατικα ΕΤ-1 στο 09 και την ΝΕΤ στο 06 τελεια.
Οσοι απο σας ελπιζουν οτι κατι μπορει να γινει στο μελλον ας διατηρησουν τον υπαρχων εξοπλισμο τους (κεραια, ενισχυτη) για το ξυλοκαστρο.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #67: Δευ 17 Μαρ 2008, 21:10 »
Παραθετω φωτο απο ΠΥΡΓΟ ΟΤΕ στα ΓΕΡΑΝΕΙΑ

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #68: Κυρ 30 Μαρ 2008, 23:34 »
Το πρόβλημα λήψης ιδιωτικών καναλιών στο Αλεποχώρι αντιμετωπίζεται τελικά με τη χρήση κατευθυντικής κεραίας και δυνατο ενισχυτή σύμφωνα με τις συμβουλές του Lewnidas30. Μόλις τοποθέτησα τον εξοπλισμό που προτείνει και ως δια μαγείας (σωστης γνώσης του αντικειμένου μάλλον)το πρόβλημα λύθηκε. Λήψη με λίγα χιόνια αλλά όχι κουραστική. Με γλίτωσε από έξοδα δορυφορικής εγκατάστασης και συνδρομής.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να φανώ χρήσιμος στα μέλη του SatLeo forum και να ανταποδώσω  προσφέροντας λύσεις για τέτοια θέματα. Θα προσπαθήσω όμως με την πρωτη ευκαιρία!!!!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #69: Σαβ 5 Απρ 2008, 21:37 »
φιλε δημητρη εαν δεν σου ειναι κοπος στειλε μας καμια φωτο με την εγκατασταση σου και εικονα της ληψης σου για να δουν και οι υπολοιποι οτι τελικα αξιζει τον κοπο.

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
Λογω φορτου εργασίας τώρα είδα το μυνημα. Λοιπόν ακούστε να δείτε τι έγινε και μάλλον θα είναι άχρηστες οι φωτογραφίες!!! Επειδή οι γονείς μου μένουν μόνιμα στο Αλεποχώρι όταν μαθεύτηκε οτι βλέπει τηλεόραση με μια κεραία fraccaro 920F και έναν ρυθμιζόμενο ενισχυτη 48db 2 τμημάτων,ένα δίπλα στην τηλεόραση που ρυθμίζεις ένα κουμπάκι ανάλογα το καννάλι για να παίζει καλύτερα και ένα στον ιστό της κεραίας ενθουσιάστηκαν. Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα! ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Τους φάνηκε υπερβολικό να δώσουν 100ευρω για να βλέπουν τηλεόραση. Και εσυ μου λες να βάλω φωτογραφίες, εδώ ζωντανά το είδαν και επειδη υπάρχει μια μικρη πιθανότητα να μην πιάνει δεν το ρισκάρουν. 'ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΗΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΝΑΛΙΩΝ στο Αλεποχώρι ας στείλει ένα μύνημα για live παρουσίαση και σεμινάριο!
Α ξέχασα να σας πω ο μόνος που δεν άφησε οπατέρας μου να δει από κοντά είναι ένας τεχνικός (που λέει ο λόγος) που κάνει εγκαταστάσεις κεραιών ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον πατέρα μου τι να κάνουμε για να βλέπουμε τηλεόραση μας είπε μόνο με ΝΟVA.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #71: Τρι 29 Απρ 2008, 21:37 »
Φιλε δημητρη χρονια πολλα και χριστος ανεστη! Κατεβηκα κι εγω για γιορτες κατω και ειδα παλί τι γινετε!
Περασα και ειδα και την κεραια σου. Καλα την εβαλες αλλα VHF γιατι δεν εβαλες? στο 21 η ΕΤ1 σου ρχετε τελεια?

Υπαρχουν καποιες δοκιμαστικες εκπομπες απο ξυλοκαστρο στα εξης καναλια:
23 - ΑΝΤ1 (εκει δηλαδη οπου ηταν αλλα με πολυ χαλια σημα)
26 - ΒΟΥΛΗ ? (πολυ χαλια σημα με μικρες παρεμβολες οπως ο ΑΝΤ1
58 - ALPHA Πολυ χαλια σημα με μικρες παρεμβολες
65 - ALPHA Καποιες φορες με πολλα χιονια και αλλες σχετικα καλο
68 - ΑΛΤΕΡ Καποιες φορες με πολλα χιονια και αλλες σχετικα καλο
63 - ΑΛΤΕΡ Πολυ χαλια σημα με μικρες παρεμβολες
34 - ΣΚΑΙ Πολυ ασθενες σημα

Για MEGA, STAR, MACEDONIA ουτε λογος παντος απο ξυλοκαστρο

Τελικα βρε παιδια τι γινετε? ξυλοθηκαν ή οχι οι μεταδοτες? ή μηπως τους χαμηλωσαν για την ακτινοβολια?
Μηπως παλι τους μετεφεραν καπου αλλου οπου το αλεποχωρι δεν τους βλεπει?

Κατα τα αλλα η ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3 κανουν χαρες πανω σε αδειες συχνοτητες αφου θα τα βρεις παρα πολλες φορες το καθενα. Και τα ΠΑΤΡΑ TV, SUPER Kορινθου, SuperB, Ηλεκτρα με καλο σημα σε γενικες γραμμες (αλλα τι να τα κανεις?)

Ειδωμεν!

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #72: Τετ 30 Απρ 2008, 22:36 »
Αληθως Ανέστη.
Αγαπητε Λεωνίδα δεν έβαλα κεραία VHF γιατί όταν έβαλα δοκιμαστικά την UHF για να δω τι πιάνω και έπιασα τα ιδιωτικά ο πατέρας μου ενθουσιάστηκε τόσο που δεν ήθελε να την πειράξω ξανά για να μην τα χάσουμε!!!!!!!!!!!!! Επιπλέον τα κρατικά του είχαν σπάσει τα .... νεύρα και ούτε να τα βλέπει δεν θέλει!
Όμωσ το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο θα φτιάξω τη δικιά μου και θα του βάλω μία γιατι έχουν χιόνια τα κρατικά.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #73: Σαβ 3 Μαΐ 2008, 10:40 »
Εν τελει πηρα τηλεφωνο στον ΑΝΤ1 και μου ειπαν οτι οντος οι κεραιες μεταφερθηκαν στο μοναστηρι του ΟΣΙΟΥ ΠΟΤΑΠΙΟΥ στο Λουτρακι και εκπεμπουν στις ιδιες συχνοτητες.
Δυστυχως το Αλεποχωρι μας τρωει Ητα μεγαλη απο κει.
Προσπαθησα οταν κατεβηκα την πρωτομαγια και γυρισα λιγο αριστεροτερα την κεραια μου απ το ξυλοκαστρο. Βρηκα τον ΑΝΤ1 στο 23 και το STAR στο 45 αλλα δυστυχως πολυ χαλια. Καλυτερα δηλαδη βγαζεις σημα απο αθηνα παρα απο Οσιο Ποταπιο. Εαν τις εβαζαν λιγο πιο ακρη (δηλαδη προς την βουλιαγμενη λουτρακιου στην γωνια του βουνου) θα βλεπαμε παλι ολοι.

Αποσυνδεδεμένος music4u

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #74: Κυρ 4 Μαΐ 2008, 18:54 »
Αλλος ένας φίλος από Αλεποχώρι μου έστειλε p.m. την Παρασκεή για να του δώσω πληροφορίες σχετικά με τον εγκατάσταση προκειμένου να πιάνει τα ιδιωτικά κανάλια. Σάββατο πρωι επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά , το μεσημέρι αγόρασε κεραία-ενισχυτή και Σάββατο βράδυ έβλεπε τηλεόραση!!!!! Αυτός μένει κοντά στο camping.
Μπράβο Λεωνίδα που άνοιξες το δρόμο με τις ιδέες σου.Τελικά το forum προσφέρει πολλά.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

• Έμπειρο Μέλος
  • Τόπος: Κορινθία
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #75: Κυρ 4 Μαΐ 2008, 19:17 »
Σύντομα το Ξυλόκαστρο θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του τοπικού Super TV!
Xθες το απόγευμα, έπιασαν επ' αυτοφώρω γύφτους να ξηλώνουν τα πάντα για πλιάτσικο....και να φορτώνουν φορτηγό.....
Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Κάππο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Super TV, σύντομα θα εκπέμψουν πάλι απο κει (Κορφιώτισσα) όλα τα κανάλια και τα ψηφιακά....

Ιδωμεν!
Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

Αποσυνδεδεμένος manosdet

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2008
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #76: Κυρ 4 Μαΐ 2008, 20:46 »
Παράθεση από: "music4u"
Αλλος ένας φίλος από Αλεποχώρι μου έστειλε p.m. την Παρασκεή για να του δώσω πληροφορίες σχετικά με τον εγκατάσταση προκειμένου να πιάνει τα ιδιωτικά κανάλια. Σάββατο πρωι επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά , το μεσημέρι αγόρασε κεραία-ενισχυτή και Σάββατο βράδυ έβλεπε τηλεόραση!!!!! Αυτός μένει κοντά στο camping.
Μπράβο Λεωνίδα που άνοιξες το δρόμο με τις ιδέες σου.Τελικά το forum προσφέρει πολλά.

Μπράβο στον Λεωνίδα που μας άνοιξε τα μάτια και στον Δημήτρη που πρόθυμα βοηθάει.
Λοιπόν με κεραία 17DB της Condor (45ευρώ) και ενισχυτή της Vilex (20 ευρώ) (μάλλον 26 DB ή και πιό μικρός) και ιστό 4 μέτρα βλέπω πολύ καλά Alpha , Antenna (με ελάχιστα χιόνια αλλά βλέπεται μιά χαρά) MEGA (με είδωλο) STAR (πολυ κακή ποιότητα που σχεδόν δεν βλέπεται) SKAI (με λίγα χιόνια αλλά ανεκτό) ΕΤ1 και ΝΕΤ (άριστα) και τοπικά κανάλια αρκετά καλά.
Το επόμενο ΣΚ θα δοκιμάσω και κάποιους άλλους ενισχυτές να δω διαφορές.
Όποιος φίλος λοιπόν θέλει βοήθεια ας στείλει pm.
 :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #77: Κυρ 4 Μαΐ 2008, 22:15 »
Θα συμφωνισω με τον Γιωργο! Ειδα και εγω σημερα το σχετικο ρεπορταζ του Σουπερ. Με φιαλες οξυγονου και κοφτες τσακισαν τα παντα στο ξυλοκαστρο ακομα και κοντεινερς και πηραν ολους τους πομπους. Εμενα κατι μου λεει οτι το σκηνοθετησαν διοτι ηξεραν οτι αυριο θα επερνε επισημη αδεια οπως λεει και ο Καππος. Εριξαν παιδια ολους τους ιστους και επεσαν πανω σε καλωδια της ΔΕΗ. Εγινε το σωσε εκει περα.
Δεν ξερω....Δεν ειναι κρατος αυτο. Το καθε μοναστηρι και ο καθε τοπικος αρχοντας κανει οτι γουσταρει στη χωρα αυτη!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #78: Δευ 5 Μαΐ 2008, 17:50 »
Μανο δεν υπαρχει λογος να κανεις δοκιμες με αλλους ενισχυτες κατα την γνωμη μου. Την μεγαλυτερη σημασια την εχει Α) Το υψος Β) Η καλωδιωση Γ) Η κεραια. Ο ενισχυτης εχει τον τελευταιο λογο. Και να ξερετε και κατι ακομα, οι περισσοτερες εταιριες δεν λενε τα αληθινα db και ως προς τους ενισχυτες και ως προς τις κεραιες. Παραδειγμα: πως γινετε η JAGER και η FUNKE να δινουν μεγιστο db στα 14 για τις χελιδονες ενω η CON-DOR να τις λεει 15 & 17? δεν ειναι λιγο μουσι?
Το ιδιο και με τους ενισχυτες οι οποιοι ναι μεν ορισμενοι ειναι δυνατοι (απο 40db και ανω) στον αντιποδα ομως βγαζουν πολυ θορυβο-αυξημενη ενδοδιαμορφωση-παρεμολες του ενος καναλιου μεσα στο αλλο. Οι καλοι ενισχυτες που εχουν και μεταλλικη θωρακιση δεν ζητουν αδικα τα λεφτα τους, εχει μεγαλη σημασια η καλη κατασκευη και η σωστη αποκοπη απ τις εξωτερικες παρεμβολες παρα τα πολλα db και το κυκλωμα της πλακετας αυτο καθεαυτο.
Στην καλωδιωση μην λυπηθετε τα λεφτα σας καθολου. Δεν θα παει χαμενο ενα καλωδιο ακομα και με 1,50 Ευρω το μετρο.
Ετσι λοιπον συνοψιζουμε πως οταν θελουμε να παρουμε σημα απο ενα δυσκολο σημειο προσπαθουμε ως επιτοπλιστον να εκμηδενισουμε τις απωλειες αυτες βαζοντας την σωστη κατευθυντικη κεραια ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ - ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΙΜΙΣΜΕΝΗ αλλα την σωστη, και δινουμε σημασια στο υψος με σωστες αντιριδες και μπετον για να μην τις κλαιμε. Σχεδον παντα μια σωστη και μερακλιδικη κατασκευη στο τελος θα σας δικαιωσει.
Αυτα!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #79: Δευ 5 Μαΐ 2008, 17:59 »
Γιωργο δεν πιστευω παντος οτι το πλιατσικο στο ξυλοκαστρο το εκαναν γυφτοι. Τι να τους κανουν τους πομπους οι γυφτοι? και αφου εκοψαν τους ιστους κι επεσαν κατω γιατι δεν τους πηραν? το σιδερο δεν τον θελουν? προτιμουν τους πομπους? Απ τιν αλλη εχεις δει εσυ κανα γυφτο με φυαλλες οξυγονου και κοφτες? Επιμενω πως ηταν σκηνοθετημενη η ιστορια. Γιατι αλλιως την ωρα που γινονταν αυτα οι καλογριες δεν τους εβλεπαν? ιστοι επεφταν κατω. γιατι δεν καλεσαν την αστυνομια? παρα ενας περαστικος ειδε τυχαια τι ειχε γινει και καλεσε την αστυνομια. Το ειδα πολυ προσκεκτικα το ρεπορταζ του σουπερ γι αυτο το επισημενω οτι φως απο ξυλοκαστρο πιστευω πως δεν θα ξαναδουμε. Ακομα κι αν παρει αδεια το καλοκαιρι θα εχουμε επεισοδια εκει, θα πιαστουν στα χερια να μου το θυμηθειτε!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #80: Κυρ 11 Μαΐ 2008, 22:16 »
Παροτι δηλωναν οτι θα ξεκινησει και παλι το Κ/Ε Ξυλοκαστρου μεχρι και σημερα δεν υπαρχει φως στον οριζοντα!
Αντιθετως καναλια οπως το ΣΚΑΙ και το τοπικο ΗΛΕΚΤΡΑ δεν λειτουργουν καθολου.
Τελικα μονο σημα απο ΑΘΗΝΑ θα μπορεσουμε να εχουμε. Κανοντας παντος μερικες δοκιμες σημερα βαζοντας 2 UHF συμφασικες (τριπλες) στον ενισχυτη 2 εισοδων της Τελεβες σε διαταξη stack καταφερα να βελτιωσω παρα πολυ το STAR και τον ΑΝΤ1. Το προβλημα ειναι με τις συχνοτητες  25 - ΜEGA, 24 - ALPHA, 27 - ALTER στα οποια βελτιωση δεν υπαρχει καμια, δηλαδη μερικες φορες παιζουν με ειδωλο και αλλες παλι το σημα χανετε. Ο λογος απ οσο καταλαβα ειναι καποιες παρεμβολες της ΕΡΤ αφενος απο Αιγινα.
Κατα τα αλλα η αλλη μου ληψη προς ξυλοκαστρο το μονο που δινει ειναι ALTER και ALPHA σχετικα καλη κι αυτη οχι παντα (ποτε φτιαχνει ποτε χαλαει) κι απ οσο δοκιμασα θεμα υψους της κεραιας προς ξυλοκαστρο δεν εχει καμια απολυτος σημασια.

Ειδωμεν!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #81: Δευ 19 Μαΐ 2008, 00:03 »
Απο τις 15 Μαιου σταματησε να λειτουργει και ο τοπικος σταθμος Super της κορινθου. Ενα-ενα τα καναλια παίρνουν σειρα για κλεισιμο.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #82: Δευ 19 Μαΐ 2008, 00:07 »
υπαρχουν παντος καποιες στιγμιεες εκπομπες πολυ μετριου σηματος του mega στο 52 και του star στο 46 προφανος απο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ.

Αποσυνδεδεμένος kostas tatanis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
  • Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ
ΜΥΤΙΑΚΑΣ
« Απάντηση #83: Τρι 20 Μαΐ 2008, 14:34 »
καλησπερα
ειμαι παραθερηστης στον μυτικα εξω απο τα βιλλια οπως εχω ξαναφερει και ποιο παλια και εμαθα απο σηγουρη πηγη οτι καναμε ερωτηση (σαν συλλογος) στην ενωση καταναλωτων και περιμενουμε απαντηση εαν προκηται να δουμε φως καποτε....
Επισης δεν εχουμε καποιο νεο εαν καποια απο τις εταιριεσ κινητης σκεφτεται να βαλει στον μυτικα σχετικες κεραιες...
εαν εχω καποιο νεο θα ξαναεπανελθω(ακομα περιμενω προσκληση για ουζα ΜΕΓΑΛΕ!!!)
κωστας
always looking forward...

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #84: Τετ 9 Ιουλ 2008, 10:04 »
Τελικα φημολογειται οτι οι μεταδοτες στον Οσιο Ποταπιο θα φυγουν διοτι δημιουργουν προβλημα σε περιοχες οπου ειχαν αψογο σημα απο αθηνα οπως ειναιι οι Αγιοι θεωδοροι, η Κινετα και τα Μεγαρα. Το που θα πανε δεν γνωριζω.

Απ την αλλη εχθες 8/7 ολη μερα ηταν κλειστος ο μεταδοτης γερανειων κι ετσι ΕΤ1 στο 09 και ΝΕΤ στο 51 δεν λειτουργουσαν. Εκεινη την στιγμη ομως ειδα να παιζουν το STAR, MEGA, SKAI τα οποια καπελωνε η ΕΡΤ.

Οι μεταδοτες του ALPHA και του ALTER δουλευουν κανονικα και εχουν βελτιωσει σημαντικα το σημα το μονο που μενει ειναι να φτιαξουν τα υπολοιπα δηλαδη το STAR στο 45 το ΣΚΑΙ στο 40 και το MEGA στο 52 τα οποια δεχονται αγρια επιθεση απο παρεμβολες της ΕΤ1 και ΝΕΤ. Ο δε ΑΝΤ1 μονο αν φυγει απο Οσιο ποταπιο θα δουμε σημα στην περιοχη μας. Διαφορετικα το σημα του στο 23 ειναι χαλια. Ασε που το καπελωνει το channel 9 απο αθηνα.

Οποιοι θελουν παντος μπορουν να χρησιμοποιησουν ανετα χωρις προβληματα με ειδωλα δυο κεραιες UHF μια προς αθηνα και μια προς ξυλοκαστρο στον ιδιο ενισχυτη. Τουλαχιστον ετσι μπορειτε να βλεπετε εστω και με εξασθενημενο σημα το Mega στο 25 το ΑΝΤ1 στο 38 οπως επισης και τα SKAI, Τηλεαστυ, Channel 9, CNN, SBC, STV, 0-6 και HIGH.
Ειδωμεν!

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #85: Σαβ 19 Ιουλ 2008, 21:05 »
Επειτα απο καποιες δοκιμες και αφου αντικατεστησα την παλια UHF (Jager 20 στοιχειων τυπου infinito) που εβλεπε ξυλοκαστρο με συμφασικη (τριπλη κλειστου διπολου) λογο του οτι το διπολο της παλιας ειχε ανοιξει και σκουριασει στον προσαρμογεα,  καταφερα να εχω καλυτερο σημα κυριως ως προς τον ΑΝΤ1 οπου τον βρηκα στο 32 και του STAR στο 45. Βεβαια κάποιες φορες συμβαινει να παιζουν - οχι παντα - και με αρκετα χιονια αλλα η εικονα διακρινετε. Απ την αλλη το ALPHA & ALTER εγιναν σχεδον τέλεια. Ο ΣΚΑΙ παλι στο 34 παιζει με αρκετα χιονια και στο 44 με πολλες παρεμβολες, ενω στο 39 ωρες-ωρες φερνει ενα υποτυποδες σημα της ΒΟΥΛΗΣ.

Το ALTER εχει πολλες εκπομπες πλεον, αλλες δυνατες (64, 68) και αλλες ασθενεστερες (24, 28) οπως δηλαδη και η ΕΡΤ.
Το ιδιο συμβαινει και με τον ΑLPHA (33, 49, 66).

Οσον αφορα τα τοπικα το TELETIME στο 21 παιζει καποιες φορες σχετικα καλα, το SUPERB στο 34 και 43 παιζει μετρια σχεδον παντα, ΠΑΤΡΑ TV με καλο σημα και λιγες παρεμβολες μερικες φορες, ενω κανει την εμφανισει του και το LEPANDO της Ναυπακτου στο 59 με πολυ υποτυποδες σημα.

Θα ηθελα να ξερω ωστοσο εαν αυτοι που βλεπουν Αθηνα εχουν σταθερο σημα ή καποιες φορες τους χαλαει απο παρεμβολες. Οποιος καλοθελητης ας απαντησει.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #86: Κυρ 31 Αυγ 2008, 20:41 »
Εν τελει στις εκδηλωσεις που πραγματοποιηθηκαν μεσα στο 15Αυγουστο στο Αλεποχωρι υποσχεθηκαν οτι απο Σεπτεμβη θα μπουν αναμεταδοτες ολων των καναλιων στο Ορος Πατερα επειτα απο συμφωνια των δυο δημων Βιλλιων και Μεγαρων.
Ειδωμεν!

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΟΣ

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #87: Πεμ 18 Σεπ 2008, 03:30 »
Παιδιά επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο με το συγκεκριμένο "τηλεοπτικό κανάλι", θα ήθελα κάποιος να μου πει εάν ο νόμος του επιτρέπει να εκπέμπει στη πόλη του Αιγίου από τη συχνότητα 28 UHF. Το Αίγιο εάν δεν το γνωρίζετε λαμβάνει τηλεοπτική εικόνα από τον Υμηττό. Το "κανάλι" αυτό έχει σφηνωθεί μεταξύ ALTER (27 UHF) και STAR (29 UHF) με αποτέλεσμα να δημιουργεί τέτοιες παρεμβολές που καθιστούν αδύνατη τη παρακολούθηση των δύο αυτών τηλεοπτικών σταθμών. Τι πρέπει να κάνω; Σε ποιον πρέπει να αποτανθώ; Και νομικά πως μπορώ να κινηθώ για να βρω το δίκιο μου; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #88: Πεμ 18 Σεπ 2008, 11:00 »
Νομίζω οτι μάλλον πιό νόμιμο ειαι το λεπάντο παρα οι σταθμοοι του υμηττου

θα ερεπε το αιγιο να ειχε το δικό του κέντρο αναμετάδοσης, δοθείσης της απόστασης.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #89: Πεμ 18 Σεπ 2008, 16:16 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
Νομίζω οτι μάλλον πιό νόμιμο ειαι το λεπάντο παρα οι σταθμοοι του υμηττου

θα ερεπε το αιγιο να ειχε το δικό του κέντρο αναμετάδοσης, δοθείσης της απόστασης.
Νομίζω ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τοπικό Κ.Ε. αλλά δεν ξέρω ποιο, αν δηλαδή τα κανάλια τα βγάζουν από τον Κάτσικα απέναντι, το Ξυλόκαστρο (πριν κλείσει) ενώ ο ΑΝΤ1 στην πεπελαιωμένη database του δίνει για το Αίγιο τον Πλάτανο στο 33 αν θυμάμαι καλά (βαριέμαι τώρα να το διασταυρώσω)!
Όμως στην πράξη....
υπάρχει πέρασμα του Υμηττού και μάλιστα πολύ καλό, όλοι στο Αίγιο έχουν τις κεραίες στραμμένες ανατολικά και είναι λογικό! Αν μπορούν να λάβουν το κέντρο με τα πολλά κανάλια για ποιο λόγο να γυρίσουν τις κεραίες προς εκεί που έχει τα λίγα? Κορόιδα είναι?
Το θέμα όμως είναι ότι σαφώς και ο Υμηττός δεν μπορεί να νοηθεί ως επίσημο Κ.Ε. Πρόκειται για ένα ακόμα φαινόμενο όπου η λήψη είναι τυχαία, όπως τυχαία είναι η λήψη του Χορτιάτη στα ορεινά της Καστοριάς και της Καρδίτσας!
Από τη στιγμή όμως που το Lepanto εκπέμπει από το επίσημο Κ.Ε. της περιοχής δεν πρόκειται ο φίλος να βρει το δίκιο του, αν και ένα τηλεφώνημα στο Lepanto μπορεί να το κάνει! Ούτε το ALTER ούτε το STAR θα κάνουν κάτι καθώς η απάντηση του τεχνικού τμήματος όταν ο φίλος θα τους πει "σας λαμβάνω στο Αίγιο" θα είναι "αποκλείεται" ή "τυχερός είσαι"! Με λίγα λόγια δεν νομιμοποιούνται να κάνουν τίποτα καθώς η κάλυψη του Αιγίου από τον Υμηττό αν γινόταν εσκεμμένα θα ήταν απλά παράνομη! Απλά τώρα τους "κάθισε"!
Το Lepanto βέβαια όπως και όλα τα τοπικά το ξέρουν αυτό πολύ καλά, ουδώλως τυχαία είναι η επιλογή της 28 αφού πάνω στην προχειρότητα της ΕΡΤ βρήκαν σχετικά "καθαρό" πεδίο να κάτσουν! Τώρα πώς εκπέμπουν εκτός του νομού τους...αυτό το ΕΣΡ το ξέρει! Ή μήπως όχι.????....
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 01/02/2025 (03:11)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:35)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:04)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 31/01/2025 (20:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (19:58)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (14:01)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (11:31)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (09:55)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (07:04)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 31/01/2025 (01:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 31/01/2025 (00:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (00:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nick Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 30/01/2025 (23:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:18)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nick Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/01/2025 (23:13)