Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ!!
Διαβάζω κατά καιρούς το πολύ χρήσιμο φόρουμ σας!
Λοιπόν, έχω την εξής απορία. Στο καινούργιο σπίτι μας στο χορτιάτη, απο τη σκεπή φαίνεται τζάμι στο χιλιόμετρο το φιλίππειον, και στα 1μιση-2 χιλιόμετρα το γνωστό παρκο κεραιών του χορτιάτη, ολοκάθαρα χωρίς εμπόδια.
Θέλω να ρωτήσω, τι εγκατάσταση να κανω, ώστε ναι μεν να μη μπουκώνουν οι ευαίσθητοι τηλεοπτικοί δέκτες, αλλά και να βλεπω όλα τα κανάλια καθαρά χωρίς παρεμβολές. Το σπίτι τώρα φτιάχνεται, και απο το καθε ενα απο τα τρία δωμάτια που θα εχουν τηλεόραση, εχω τραβήξει απο ενα ξεχωριστο καλώδιο πάνω στη σκεπή. (μια πρίζα ανα καλώδιο). Πάνω φαντάζομαι θα μπει κατι σαν μείκτης με τα f-type, και φυσικά με βάση τα όσα έχω διαβάσει στο φορουμ, οχι ενισχυτής!!. (σε τέτοιες περιπτώσεις). Τι κεραία πρέπει να βάλω ωστε, αφού υπάρχει η δυνατότητα, να τα πιάνω όλα τζάμι? θα είναι υπερβολικό το σήμα? Σκέφτομαι για καμιά τελεβες που μου άρεσε, λογικά την μικρούλα. Προς το φιλίππειον, υπάρχει λόγος να μπει μια δεύτερη κεραία? Θα εξυπηρετεί σε κάτι? (δε ξερω τι ακριβώς εκπέμπεται απο το φιλίππειον...) Αν πρέπει να μπουν δυο κεραίες, πως θα συνδυάζεται το σήμα? Με τα ψηφιακά δε πιστεύω να έχω κανα πρόβλημα...?
Ξέρω οτι μαλλον ειναι τυχερή η περίπτωση μου, αλλά ρωτάω για να ειμαι καλυμμένος!!
Ευχαριστώ
Ορέστης
Εγινε Μεταφορά Θεματικής ενότητας απο anastazio !