Κανένα κανάλι στην ψηφιακή εποχή δεν ειναι μόνο του. Ουτε η Νέα Τηλεόραση ειναι.
Κι ακόμα, αν η Νεα τηλεόραση και το 4u εκπέμπουν στο Ηράκλειο ψηφιακά, αυτό δεν σημαινει το ίδιο για τα 2 "παραδοσιακά" κανάλια της πόλης, την Κρήτη TV και το tvCreta.
Τα κανάλια κλήθηκαν κατα την ψηφιακή μετάβαση να επιλέξουν συνεργάτες ωστε να εκπέμψουν ανα τέσσερα. Αυτό ειναι τοις πάσι γνωστό και απορώ πως σου έχει διαφύγει.
Απο κει και πέρα, οταν κάποια τοπικά κανάλια εν μέσω στυγνής και βάρβαρης κρίσης αντιμετωπίζουν προβλημα βιωσιμότητας, μόνο ενας τρελός και σαδιστής θα ζητουσε να αφήσουν τους μισθους των υπαλλήλων τους απλήρωτους προκειμένου να βάλουν εναν ψηφιακό πομπό.
Και μάλιστα την στιγμή που δεν υποχρεουνται απο σαφώς ορισμένη ημερομηνία να κλεισουν την αναλογική εκπομπή, ωστε να υπάρχει η οικονομική ελάφρυνση απο την αντίστοιχη οικονομία ρευματος.
Αυτό χαρακτηρίζεται ωμή σχιζοφρένεια.
Θελεις να γκρινιάξεις; Θα σου δώσω εγώ λογους να αξίζουνε
-απο το 2006 επαιζαν τα Plus τα οποια τα πληρώνουμε μαζι με την ΕΡΤ. Αυτά τα κανάλια ουδέποτε τα είδαμε στην Κρήτη ενώ τα πληρώναμε. Κάνε ΑΥΤΗΝ την αντιστοιχηση με την NOVA αν θέλεις. Η Nova παιζει απο πομπους της ΕΡΤ με συγκεκριμένα συμβόλαια.
-Στην Ισπανία η TDT καλύπτει επίγεια όλη την επικράτεια απο το 2007. Και σε MPEG-2. Με κρυστάλλινη, κρυστάλλινη εικόνα. Ενα "δειγμα" του πώς περιπου παιζει ειναι το TV5 europe απο την NOVA, αλλά χωρίς τα "τραβήγματα" που κάνει σε μεγάλα "παναρισματα" (κίνηση όλης της εικόνας οριζόντια".
Εγω την είδα απο το κέντρο εκπομπής Βαρκελώνης σε αγώνα μπάρτσελόνα - παναθηναικός και ετριβα τα μάτια μου. (δεν ημουνα εκεί για τον αγώνα αλλά για δουλειά και δεν ειμαι τόσο ποδοσφαιρόφιλος ωστε να παλευω να μπώ στο καμπ νου)
Εδω κάποια ΖΩΑ έκριναν οτι ουτε σε MPEG-2 "εχει νόημα" να πάμε (ο αποκωδικοποιητης του 2 κάνει 14 ευρώ λιανική του mpeg-4 κάνει απο 19 και πάνω, με εξοδο scart) Αλλά ουτε απευθείας σε DVB-T2. Προτίμησαν το μπασταρδοπαίδι τους DVB-T w MPEG-4.
Σαν αποτέλεσμα πάνω απο 200.000 εσωτερικοί αποκωδικοποιητές εν Ελλάδι αχρηστευτηκαν, καθως η Digea και η ΕΡΤ αποφάσισαν άξαφνα και παράλογα να παιζουν σε MPEG-4.
Σε αντιδιαστολή, και προς τιμήν της, η Digital Union παιζει σε MPEG-2 οπου παιζει.
ΙΔΟΥ, παιδι μου, πεδίον δόξης λαμπρόν. Για τα άνω, γκρινιαζε όσο θελεις, δικαιο θά εχεις.