Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ
  • Δευ 3 Μαρ 2025, 14:52
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  (Αναγνώστηκε 190684 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Πολύ καλό ραδιόφωνο (MP3 320 kbps)

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Σαν να τσιμπάει και στο ίντερνετ λίγο η διαμόρφωση
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος PanosRadio

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2013
  • Τόπος: Αθήνα
    • Online δέκτης TEF6686 - Αθήνα
 εγω μενω νοτια της πολης  2 χιλιομετρα πιο δυτικμα απο νοσοκομειο , σε ανοιχτη περιοχη με σχεδον οπτικη επαφη με το πολυτεχνειο, και φαινεται λιγο καλυτερα , αλλα οχι σημαντικη αλλαγη..
αυτο που σιγουρα δεν εχουν αλλαξει ακομα , ειναι η ενταση του ηχου, που ξεπερναει πολλες φορες το 100 τοις 100,
και σπαει σε αρκετα τραγουδια και αναλογα τον χειριστη η το τραγουδι..
το ειχατε και πριν ..οπωσδηποτε να  βαλετε λιμιτερ , .για να γινει σωστη συγκριση θα πρπει να εχουμε περισσοτερα στοιχεια , σε σχεση με πριν , δηλ.αν  η ισχυ ειναι ιδια , και η θεση της κεραιας ειναι ιδια , και ιδιου τυπου... , καλη αρχη ξανα  στα ερτζιανα ,
ΥΓ= αυτη την στιγμη που το ακουω  σαββατο βραδυ  23,00   , παιζει ελληνικα [πυξλαξ μαλαμας ιωαννιδης  κλπ]   η διαμορφωση σπαει απο το ποσοστο, αναλογα το κομματι που τρεχει ,

Ευχαριστούμε πολύ για το κοντρόλ, σύντομα που θα κατέβω με TEF και SDR θα το μετρήσω αρκετά καλύτερα ώστε να έρθουν σε καλά επίπεδα και να μην κάνουν (έστω άθελά τους) τα ξεφτιλίκια ήχου-διαμόρφωσης που κάνουν άλλοι φωνακλάδες της μπάντας.
Η κεραία είναι σε νέο σημείο, πιο εκτεθειμένο στην πόλη των Χανίων αλλά λίγο χαμηλότερα σε υψόμετρο. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα με λίγο ψάξιμο είναι η αλήθεια. Γιαυτό δεν μπορεί να χωθεί πολύ καλά το σήμα και πίσω από τα υψώματα. Από την άλλη εβδομάδα θα παίξει και το νέο μηχανάκι τους με περίπου άλλο 1/3 της ισχύος παραπάνω. Η κεραία είναι η ίδια, με καλό ρεκτιφιέ από τον αγαπημένο top ραδιοτεχνικό των Αθηνών.
Αύριο κιόλας θα τους πω να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές που έχω κατά νου για να πάμε στα 75-80kHz όπως πρέπει.

Σαν να τσιμπάει και στο ίντερνετ λίγο η διαμόρφωση

Τσιμπάει λίγο ναι, φτάνει αν θυμάμαι καλά τα -2, ίσως και -1dB. Ωστόσο έχουν αρκετά καλή αλυσίδα επεξεργασίας, πέραν της εξαιρετικής ψηφιακής κονσόλας τους.

Bonus σημερινή φωτογραφία από το σημείο έτσι για την ιστορία:
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε (όταν επιστρέψει το ρεύμα!)

Αποσυνδεδεμένος a11

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
  • Τόπος: ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
το σημειο το γνωριζω απο την φωτο  .. μηπως  ειναι πρωην κεραια  κινητης ,  εγω καταλαβα που ειναι,  και εκει που βρισκεται , ειναι πολυ καλο σημειο για δυτικα , χανει νοτια  και ανατολικα ,

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
Να ρωτησω ο dcode εχει ακομα rds...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος Valuable Inform

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2018
  • Τόπος: Ελλάδα
Ναι...επωλήθη...νέος ιδιοκτήτης πλέον.
Όντως επωλήθη ο 94.7 και από Best μετονομάστηκε σε MAD σύμφωνα με το ΕΣΡ. Μήπως έχει σχέση με το Madness 95 στο Λασίθι?
Τουλάχιστον ο Best συνεχίζει κανονικά ως web radio.

Αποσυνδεδεμένος a11

• Έμπειρο Μέλος
Να ρωτησω ο dcode εχει ακομα rds...
οχι  το εχει αφαιρεση  ..

• SatLeo Legend
Επισης μιας και μιλαμε για rds ο σταρ αλλαξε το rds του (χαλια pi εντωμεταξυ)...

Ευχαριστω για τον dcode...

Αποσυνδεδεμένος Choco-λάτας

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2024
  • Τόπος: Chania, Greece
Φρέσκος εδώ, και είπα να εγκαινιάσω το λογαριασμό μου με ένα τυπικό bandscan και με τις παρατηρήσεις/γκρίνια μου

16/7/2024 - Κοντά/Απέναντι από Μαλάξα (βλέπω τη κάθε κεραία ακριβώς  :crazy:), είμαι τόσο κοντά που πολλοί σταθμοί παίζουν σχεδόν καθαρά σε mono χωρίς να κουμπώσω κάποια κεραία στο tuner

87,5 - Radio Amore (πολύ μεγάλο ps)
88,8 - Gavdos FM
89,3 - Radio Paleochora (εκεί κι αν το ps είναι μεγάλο  :P -- Κάθε βράδυ, που παίζει ένας dj μουσική, το διαδικτυακό link προς το studio κόβεται πολύ και η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη σε σύγκριση με την υπόλοιπη ημέρα) - Χθες έπαιζε κανονικά, όμως το μεσημέρι που έβαλα να ακούσω τον σταθμό, είχε μειωθεί πολύ η ισχύ και δε κατέβαινε καθόλου (stereo/rds ούτε γι' αστείο)
89,6 - Zarpa Radio
90,1 - ΕΡΑ ΣΠΟΡ (βελτίωσαν τη διαμόρφωση ή ιδέα μου;)
91,0 - Venus 91
91,5 - Δίκτυο FM
91,8 - Ράδιο Φάρος
92, 4 - Ράδιο Ριζίτες
92,9 - ΈΡΑ | Πρώτο Πρόγραμμα (Stereo, RDS μέχρι να χαλάσει/πειραχτεί ξανά)
93,2 - Easy FM (από ποιότητα, μπορώ να πω πως είναι καλά, αλλά μερικά τραγούδια έχουν bitrate 80-96kbps και η διαφορά είναι φυσικά αισθητή)
93,5 - TUC | Ράδιο Ένταση (δε ξέρω πότε έγινε, αλλά πρώτη φορά πιάνω τον σταθμό εκεί που μένω - τώρα είτε μεγάλωσαν την ισχύ, ή, αν και δε νομίζω, έβαλαν κάποιον αναμεταδότη, αλλά όχι στη Μαλάξα) - Έρχεται το σήμα με θόρυβο από πίσω (ακόμα και σε mono που έβαλα το tuner) με το rds λανθασμένο λόγω απόστασης
93,8 - Κρητικόραμα (όταν έκανα το bandscan φαίνεται να είχε βλάβη, μιας και δε διαμόρφωνε)
94,4 - Original (έχει ακόμα το π.Χ RT)
94,9 - ΈΡΑ | Δεύτερο Πρόγραμμα (τα ίδια με τους 92,9 αλλά η ποιότητα δε με "πολυ-γεμίζει")
95,5 - Ράδιο Μαρτυρία
96,2 - D-Code (χωρίς RDS)
97,1 - ANTENNA Δυτικής Κρήτης (μονοφωνικό, μέτρια ποιότητα ήχου)
97,4 - My Radio 97,4 (το ps είναι απλά "97,4 CHANIA")
97,7 - STAR 977 (άλλαξε PS)
98,2 - Magic 98,2 (ο πιο ισχυρός που ακούγεται ακόμα και με χωρίς κεραία στο tuner - δε ξέρω πόσες φορές έχει αλλάξει ps/rt)
99,6 - Chania Radio // Παίζει από Μαλάξα;
100,2 - MaxFM (κατεβαίνει αισθητά η ισχύ του το ξημέρωμα)
100,6 - ΕΡΑ Χανίων / Μαλάξα (πρέπει στο βουνό να τους έχει βγει κανένα καλώδιο ήχου γιατί ακούγεται βουητό και στο βάθος το feed, αλλά μου πήρε ώρα να το καταλάβω)
101,5 - ΚΡΗΤΗ FM 101,5 (αν μπορούσα, θα έγραφα ολόκληρο κείμενο για αυτό τον σταθμό αλλά θα περιοριστώ σε αυτά: Έχει ακόμα το πιο αναίσθητο rds, μιας και δουλεύει όπου θέλει και για να πιάσει στο tuner μου, μου πήρε τουλάχιστον ένα 10λεπτο να κεντράρω τη κεραία μέχρι να δείξει κάτι ακόμη και με σφάλμα, από ήχο, ακούγεται σαν να έχουν μπει δυο eq που κόβουν τελείως το εύρος 750-5kHz. Τέλος, όποτε διαφημίζεται, διαφημίζεται με το "FM STEREO", όμως παίζει σε mono (τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια που κάνω bandscans) με ισχύ που δε φαίνεται να ξεπερνά τα 150-200w) - κρίμα πάντως για έναν τέτοιο σταθμό (ο πρώτος των Χανίων)
102,1 - Gold Radio (ερασιτέχνης είναι; - ωραίο το PS Scroll)
102,7 - Q Radio/ΣΠΟΡ FM (ό,τι και να πω θα είναι λίγο  :sad:)
104,0 - ΕΡΑ Χανίων / Σκλόκα (ευτυχώς κρατάει ακόμα με τα όλα του)
105,0 - Fresh (underrated/αδικείται ο σταθμός, θα μπορούσε να μπει rds)
105,4 - Δρόμος
106,0 - ΕΡΑ | Τρίτο Πρόγραμμα
106,5 - Top FM (φοβερός ήχος)
107,3 - AFNEAGLE (τηλέφωνο με μικρόφωνο έδωσαν στο link  : :crazy:)
107,7 - Ερασιτέχνης μάλλον, παίζει ξένη μουσική, από ποιότητα μέτρια, και κατεβαίνει δύσκολα στη περιοχή μου

P.S: Όταν πάω ξανά Αποκόρωνα, θα κάνω bandscan κι εκεί  :wink:
RTL2832U σε Samsung Galaxy A72 (Rooted) - SDR++

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Καλωσόρισες και ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• SatLeo Legend
Φρέσκος εδώ, και είπα να εγκαινιάσω το λογαριασμό μου με ένα τυπικό bandscan και με τις παρατηρήσεις/γκρίνια μου

16/7/2024 - Κοντά/Απέναντι από Μαλάξα (βλέπω τη κάθε κεραία ακριβώς  :crazy:), είμαι τόσο κοντά που πολλοί σταθμοί παίζουν σχεδόν καθαρά σε mono χωρίς να κουμπώσω κάποια κεραία στο tuner

87,5 - Radio Amore (πολύ μεγάλο ps)
88,8 - Gavdos FM
89,3 - Radio Paleochora (εκεί κι αν το ps είναι μεγάλο  :P -- Κάθε βράδυ, που παίζει ένας dj μουσική, το διαδικτυακό link προς το studio κόβεται πολύ και η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη σε σύγκριση με την υπόλοιπη ημέρα) - Χθες έπαιζε κανονικά, όμως το μεσημέρι που έβαλα να ακούσω τον σταθμό, είχε μειωθεί πολύ η ισχύ και δε κατέβαινε καθόλου (stereo/rds ούτε γι' αστείο)
89,6 - Zarpa Radio
90,1 - ΕΡΑ ΣΠΟΡ (βελτίωσαν τη διαμόρφωση ή ιδέα μου;)
91,0 - Venus 91
91,5 - Δίκτυο FM
91,8 - Ράδιο Φάρος
92, 4 - Ράδιο Ριζίτες
92,9 - ΈΡΑ | Πρώτο Πρόγραμμα (Stereo, RDS μέχρι να χαλάσει/πειραχτεί ξανά)
93,2 - Easy FM (από ποιότητα, μπορώ να πω πως είναι καλά, αλλά μερικά τραγούδια έχουν bitrate 80-96kbps και η διαφορά είναι φυσικά αισθητή)
93,5 - TUC | Ράδιο Ένταση (δε ξέρω πότε έγινε, αλλά πρώτη φορά πιάνω τον σταθμό εκεί που μένω - τώρα είτε μεγάλωσαν την ισχύ, ή, αν και δε νομίζω, έβαλαν κάποιον αναμεταδότη, αλλά όχι στη Μαλάξα) - Έρχεται το σήμα με θόρυβο από πίσω (ακόμα και σε mono που έβαλα το tuner) με το rds λανθασμένο λόγω απόστασης
93,8 - Κρητικόραμα (όταν έκανα το bandscan φαίνεται να είχε βλάβη, μιας και δε διαμόρφωνε)
94,4 - Original (έχει ακόμα το π.Χ RT)
94,9 - ΈΡΑ | Δεύτερο Πρόγραμμα (τα ίδια με τους 92,9 αλλά η ποιότητα δε με "πολυ-γεμίζει")
95,5 - Ράδιο Μαρτυρία
96,2 - D-Code (χωρίς RDS)
97,1 - ANTENNA Δυτικής Κρήτης (μονοφωνικό, μέτρια ποιότητα ήχου)
97,4 - My Radio 97,4 (το ps είναι απλά "97,4 CHANIA")
97,7 - STAR 977 (άλλαξε PS)
98,2 - Magic 98,2 (ο πιο ισχυρός που ακούγεται ακόμα και με χωρίς κεραία στο tuner - δε ξέρω πόσες φορές έχει αλλάξει ps/rt)
99,6 - Chania Radio // Παίζει από Μαλάξα;
100,2 - MaxFM (κατεβαίνει αισθητά η ισχύ του το ξημέρωμα)
100,6 - ΕΡΑ Χανίων / Μαλάξα (πρέπει στο βουνό να τους έχει βγει κανένα καλώδιο ήχου γιατί ακούγεται βουητό και στο βάθος το feed, αλλά μου πήρε ώρα να το καταλάβω)
101,5 - ΚΡΗΤΗ FM 101,5 (αν μπορούσα, θα έγραφα ολόκληρο κείμενο για αυτό τον σταθμό αλλά θα περιοριστώ σε αυτά: Έχει ακόμα το πιο αναίσθητο rds, μιας και δουλεύει όπου θέλει και για να πιάσει στο tuner μου, μου πήρε τουλάχιστον ένα 10λεπτο να κεντράρω τη κεραία μέχρι να δείξει κάτι ακόμη και με σφάλμα, από ήχο, ακούγεται σαν να έχουν μπει δυο eq που κόβουν τελείως το εύρος 750-5kHz. Τέλος, όποτε διαφημίζεται, διαφημίζεται με το "FM STEREO", όμως παίζει σε mono (τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια που κάνω bandscans) με ισχύ που δε φαίνεται να ξεπερνά τα 150-200w) - κρίμα πάντως για έναν τέτοιο σταθμό (ο πρώτος των Χανίων)
102,1 - Gold Radio (ερασιτέχνης είναι; - ωραίο το PS Scroll)
102,7 - Q Radio/ΣΠΟΡ FM (ό,τι και να πω θα είναι λίγο  :sad:)
104,0 - ΕΡΑ Χανίων / Σκλόκα (ευτυχώς κρατάει ακόμα με τα όλα του)
105,0 - Fresh (underrated/αδικείται ο σταθμός, θα μπορούσε να μπει rds)
105,4 - Δρόμος
106,0 - ΕΡΑ | Τρίτο Πρόγραμμα
106,5 - Top FM (φοβερός ήχος)
107,3 - AFNEAGLE (τηλέφωνο με μικρόφωνο έδωσαν στο link  : :crazy:)
107,7 - Ερασιτέχνης μάλλον, παίζει ξένη μουσική, από ποιότητα μέτρια, και κατεβαίνει δύσκολα στη περιοχή μου

P.S: Όταν πάω ξανά Αποκόρωνα, θα κάνω bandscan κι εκεί  :wink:

Λαμβανω ναι εγω τους περισσοτερους απο αυτους τους σταθμους οταν εχει διαδοση...

Νομιζω με το tef εβγαλα για πρωτη φορα και υον 97.1....

Συγχώνευση: Τετ 17 Ιουλ 2024, 19:40
Απο ρεθυμνο δεν σου κατεβαινει τιποτε;;

Εγω κατεβαζα τον 95.9 και τον 104.7 συχνα...

• Νέο Μέλος
  • *
Λαμβανω ναι εγω τους περισσοτερους απο αυτους τους σταθμους οταν εχει διαδοση...

Νομιζω με το tef εβγαλα για πρωτη φορα και υον 97.1....

Συγχώνευση: Τετ 17 Ιουλ 2024, 19:40
Απο ρεθυμνο δεν σου κατεβαινει τιποτε;;

Εγω κατεβαζα τον 95.9 και τον 104.7 συχνα...

Σε περιοχή που έχεις δίπλα τη Μαλάξα, τι να πιάσει; Μια φορά έπιασα το Άστρο 96,4 με διάδοση αλλά οριακά ακουγόταν. Επειδή πηγαίνω τακτικά Αποκόρωνα (μιας και είναι το χωριό μου εκεί), ξέρω πως πολλοί από Ρέθυμνο παίζουν ολοκάθαρα (λόγω θέσης). Όταν με το καλό ξανά-πάω, θα κάνω και ένα bandscan.

• SatLeo Legend
Και εγω γενικα τον εχω κατεβασει αυτον...

Αργολιδα
...

Συγχώνευση: Τετ 17 Ιουλ 2024, 21:12
Επισης προβλημα στον dcode αυτην την στιγμη...

• Νέο Μέλος
  • *
Ο dcode φαίνεται να παίζει κανονικά τώρα.

Είπα λοιπόν να γυρίσω τη κεραία ανάμεσα σε Σκλόκα και Ρέθυμνο. Κατεβάζω τον Άστρο FM 96,4 και μάλλον τον AlphaRadio 104,7 από Χανιά, αλλά δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Μου πήρε κάμποση ώρα να το συνειδητοποιήσω από τις λέξεις "Ρέθυμνο" και "Ατσιπόπουλο"   :morons

Γύρισα ξανά τη κεραία προς το κέντρο των Χανίων και έπιασα ολοκάθαρα πολλούς πειρατικούς. Παρακάτω η λίστα:

96.8 - Chania Rock FM (έπιανε και πριν, αλλά τώρα με rds  :mrgreen:)
90.4 - Άγνωστος με ωραίο ρεπερτόριο (από Μαλάξα κοντά βγαίνει, με πολύ χαμηλή ισχύ)
101.9 - Ή κάποια αρμονική κοντινού σταθμού ή πειρατής με χαμηλή ισχύ
103.4 - FM7 (ωραία διαμόρφωση, αλλά μου την έσπασε η αλλαγή από mainstream ελληνικό ποπ σε 80s Μαρινελλα κ.α κάθε 6 λεπτά)
104.4 - DREAM (ΦΟ-ΒΕ-ΡΟΣΣ  :music1)

Ένα update για το προηγούμενο bandscan:
Ο Κρητικόραμα και ο Παλαιόχωρα λειτουργούν κανονικά από χθες.

Ξέχασα να αναφέρω δύο πράγματα που μου κίνησαν τη περιέργεια!

1) Έχω "πειραγμένο" tuner που πάει από τους 76mhz και όχι από τους 87.5. Στις πίσω συχνότητες (<87,4) ακούω σταθμούς όπως ο Magic, ο Venus και καμιά φορά ο Paleochora να παίζουν μαζί σε μια συχνότητα (το πέτυχα σήμερα στους 81.8, 83.8, 84.6 και 85.8), ενώ το Κρητικόραμα μόνο του στους 87.1 (μήπως είναι αρμονική ή κάποιο backup link, μιας και έχω δει τη χρήση τέτοιων συχνοτήτων για stl)

2) Στη συχνότητα 107 και 107,1 (πρώην Radio Melody), γίνονται περιστασιακές διαμορφώσεις, χωρίς όμως να παίζει κάτι από πίσω. Αμφιβάλλω αν το Radio Melody κάνει κάποιου είδους comeback, μιας και πλέον δεν έχει άδεια εκπομπής ή τη συχνότητα, και γιατί το σήμα έρχεται πιο δυνατό από το κέντρο, και όχι από Μαλάξα/Σκλόκα. Τώρα, 01:10 έχει σταματήσει η διαμόρφωση. (Τελευταία φορά που το ξανά-πέτυχα ήταν πριν ~3 εβδομάδες)

Αποσυνδεδεμένος palis

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2023
  • Τόπος: Σκύρος
Σε διάδοση είχα πιάσει όλους τους ρεθυμνιώτικους στη Βάρκιζα

• SatLeo Legend
Ναι ο dcode επανηλθε απ οτι ειδα...

Ο παλαιοχωρα μια χαρα ηταν..

Αποσυνδεδεμένος a11

• Έμπειρο Μέλος
Σε περιοχή που έχεις δίπλα τη Μαλάξα, τι να πιάσει; Μια φορά έπιασα το Άστρο 96,4 με διάδοση αλλά οριακά ακουγόταν. Επειδή πηγαίνω τακτικά Αποκόρωνα (μιας και είναι το χωριό μου εκεί), ξέρω πως πολλοί από Ρέθυμνο παίζουν ολοκάθαρα (λόγω θέσης). Όταν με το καλό ξανά-πάω, θα κάνω και ένα bandscan.
να υποθεσω εισαι  σουδα η προς  λειβαδια μερια;;

• SatLeo Legend
Μαθαίνω είναι κλειστά ΟΛΑ τα ραδιόφωνα της Μαλάξας και οι ερασιτέχνες λόγω ελέγχου από την Επιτροπή?
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε (όταν επιστρέψει το ρεύμα!)

• SatLeo Legend
Ισχυει εκτος του δρομου...

Συγχώνευση: Κυρ 21 Ιουλ 2024, 22:14
Ο dcode on παλι τους αλλους δεν τους ακουω

Συγχώνευση: Κυρ 21 Ιουλ 2024, 22:24
Ον και ο σταρ

Συγχώνευση: Κυρ 21 Ιουλ 2024, 22:26
Easy επισης ον

Αποσυνδεδεμένος a11

• Έμπειρο Μέλος
Μαθαίνω είναι κλειστά ΟΛΑ τα ραδιόφωνα της Μαλάξας και οι ερασιτέχνες λόγω ελέγχου από την Επιτροπή?
υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το αεροδρόμιο..εκλεισε  και το ράδιο. Ένταση,αν και δεν εκπέμπει  από μαλαξα.. Γενικα η μπάντα σήμερα είναι τόσο καθαρη, που ακούγετε  η μισή Ελλάδα.ανά δέκατο και σταθμός.. Η ερτ κυριρχει με πάνω από 10 συχνότητες. Αλλα και πολύ Κυκλάδες αθηνα πελοπονησσο απο ιδιωτικους

• SatLeo Legend
 Εχουν ξανανοιξει καποιοι αν και ο dcode νομιζω ξαναεκλεισε...

Για το ραδιο ενταση επιβεβαιωνω..

Συγχώνευση: Δευ 22 Ιουλ 2024, 00:11
Αθηνα και πελλοπονησο τι κατεβαζεις αραγε;;;

• SatLeo Legend
Αν μπορείς α11, βρες ένα καλό σημείο και βγάλε βίντεο λήψεων να χαζέψουμε. Έχει δυνατή διάδοση, κάθεται καλά η συγκυρία. Από αύριο θα είμαι κι εγώ κάτω, να δούμε αν θα προλαβω πράμα...

• Νέο Μέλος
  • *
να υποθεσω εισαι  σουδα η προς  λειβαδια μερια;;

Είμαι προς Σούδα μεριά.

• Νέο Μέλος
  • *
υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το αεροδρόμιο..εκλεισε  και το ράδιο. Ένταση,αν και δεν εκπέμπει  από μαλαξα.. Γενικα η μπάντα σήμερα είναι τόσο καθαρη, που ακούγετε  η μισή Ελλάδα.ανά δέκατο και σταθμός.. Η ερτ κυριρχει με πάνω από 10 συχνότητες. Αλλα και πολύ Κυκλάδες αθηνα πελοπονησσο απο ιδιωτικους

Φτου και δε το πρόλαβα να χαζέψω λίγο!  :(

Συγχώνευση: Δευ 22 Ιουλ 2024, 20:08
Όπως υποσχέθηκα, πήγα το Σάββατο στον Αποκορώνα, και ετοίμασα ένα bandscan από το δέκτη του κινητού μου. Η κεραία κοιτούσε το Ρέθυμνο, και το bandscan έγινε σε μπαλκόνι χωρίς κάποιο εμπόδιο.

Έχουμε και λέμε...

87,5 - Radio Amore
88,6 - Τάλως FM (κατέβαινε δύσκολα)
88,8 - Γαύδος FM
89,1 - Ματζόρε
89,3 - Ράδιο Παλαιόχωρα (οριακά κατέβαινε)
89,6 - Zarpa Radio
89,8 - Ράδιο Μεγαλόσωμος
90,1 - ΕΡΑΣΠΟΡ
90.7 - Capital Radio
91,0 - Venus 91
91,3 - Sky Radio
91,5 - Δίκτυο FM
91,8 - Ράδιο Φάρος
92,1 - ?
92,9 - ΕΡΤ | Πρώτο Πρόγραμμα
93,2 - Easy FM
93,6 - ?
93,8 - Κρητικόραμα
94,2 - Ήχος FM
94,4 - Original FM
94,9 - ΕΡΤ | Δεύτερο Πρόγραμμα
95,5 - Ράδιο Μαρτυρία
96,2 - D-Code
96,4 - Άστρο 964
97,1 - Αντεννα Δυτικής Κρήτης
97,4 - My Radio
97,7 - Star FM
98,0 - Στούντιο Ρέθυμνο
98,2 - Magic FM
98,6 - Ράδιο Αρκάδι
99,6 - Chania Radio
100,2 - Max FM
100,6 - ΕΡΤ Χανίων (Μαλάξα)
101,0 - ?
101,3 - Μουσικό Κανάλι
101,5 - Ράδιο Κρήτη (Ηράκλειο?)
102,0 - Team FM
102,2 - Ραδιοκύματα
102,4 - Αντεννα Δυτικής Κρήτης (?)
102,7 - Q Radio (βελτίωσε πολύ την ποιότητα του)
103,3 - Central
103,7 - Ράδιο Υπάρχω
104,0 - ΕΡΤ Χανίων (Σκλόκα)
104,7 - ALPHA FM
105,0 - Fresh
105,4 - Δρόμος
106,0 - ΕΡΤ | Τρίτο Πρόγραμμα
106,5 - TOP FM
106,8 - Cool FM
107,1 - Τούρκος(?) (ο οποίος ακουγόταν ολοκάθαρα, χωρίς rds)
107,3 - AFNEAGLE (καμπάνα)
107,5 - ?

Σε όσους σταθμούς δε μου κατέβαινε το rds, έπαιρνα τα ονόματα από το live24.

• SatLeo Legend
89,8 - Ράδιο Μεγαλόσωμος
Από Μεγαλόνησος έγινε Μεγαλόσωμος?

92,1 - ?
Το Ράδιο Χριστιανισμός παίζει εκεί.

93,6 - ?
Το Ράδιο Φως της Αρχιεπισκοπής παίζει εκεί.

101,0 - ?
Μήπως είναι ο Κρήτη FM Ηρακλείου, αλλά έχει αδερφάκι στους 98.9 στα Χανιά. Δεν τον πέτυχες? Παλαιότερα στους 101 έπαιζε ο MRB.

101,5 - Ράδιο Κρήτη (Ηράκλειο?)
Είναι ο Κρήτη FM της εφημερίδας Αγώνας, που συνεργάζεται με το Ράδιο Κρήτη στο Ηράκλειο.

102,2 - Ραδιοκύματα
Έφυγε από τους 102.6?

102,4 - Αντεννα Δυτικής Κρήτης (?)
Στο ΕΣΡ είναι δηλωμένος ως Παραπολιτικά Music Ρεθύμνου, αλλά θαρρώ παίζει την ίδια ροή με τον Αντέννα Δυτικής Κρήτης ως (σκέτο) Παραπολιτικά Ρεθύμνου.

107,5 - ?
Εκεί που είσαι περνάνε σταθμοί και από το Αιγαίο (Κυκλάδες κ.ά.)?

• Νέο Μέλος
  • *
Από Μεγαλόνησος έγινε Μεγαλόσωμος?
Μήπως είναι ο Κρήτη FM Ηρακλείου, αλλά έχει αδερφάκι στους 98.9 στα Χανιά. Δεν τον πέτυχες? Παλαιότερα στους 101 έπαιζε ο MRB.
Είναι ο Κρήτη FM της εφημερίδας Αγώνας, που συνεργάζεται με το Ράδιο Κρήτη στο Ηράκλειο.
Έφυγε από τους 102.6?
Εκεί που είσαι περνάνε σταθμοί και από το Αιγαίο (Κυκλάδες κ.ά.)?

1. Ούπς! Το auto-correct έχει κέφια  :morons
2. Δε πέτυχα τίποτα δυστυχώς στον Αποκορώνα (στο σπίτι το κατεβάζω καμιά φορά, κι αν)
3. Το γνωρίζω αυτό (εξάλλου από τα Χανιά είμαι 😂). Είναι σίγουρα του Ηρακλείου, γιατί ο ΚΡΗΤΗ FM δεν αναμετέδιδε τον Ράδιο Κρήτη εκείνη τη στιγμή
4. Λάθος μου! Δε έπιασα τίποτα στους 102,6
5. Όχι, ούτε για αστείο (ε, στη τελική με δέκτη κινητού τι να πιάσει;). Έχω κρατήσει 10 δευτερόλεπτα απόσπασμα από τη κάθε συχνότητα και στους 107,5 πέτυχα να παίζει νησιώτικα, οπότε ναι, μπορεί να έλαβα από εκεί κάτι με διάδοση

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
Το Ράδιο Φως της Αρχιεπισκοπής παίζει εκεί.

Το Ράδιο Φως ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ στους 93.6 στον νομό Ρεθύμνου!
Η συχνότητα εκπομπής του ειναι στους 99,7 ΜΗΖ και εκπέμπει νομίμως στην περιφερειακή ενότητα
του Ν.Ηρακλείου και μόνο!
Θα παρακαλούσα τα σεβαστά μέλη του φόρουμ να μήν γράφουν ανακρίβειες που θέτουν σε κίνδυνο
την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών καθόσον τα γραφόμενά τους πιθανότατα διαβάζονται και από
αναγνώστες που εργάζονται σε κρατικές υπηρεσίες σχετικές με το αντικείμενο.

• SatLeo Legend
Στο fmlist αναφέρεται πομπός του Ράδιο Φως της Αρχιεπισκοπής στο σημείο Μπαλί στη συχνότητα 93.6.

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
Στο fmlist αναφέρεται πομπός του Ράδιο Φως της Αρχιεπισκοπής στο σημείο Μπαλί στη συχνότητα 93.6.

Στο FMLIST ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει...κατι αντίστοιχο με το wikipedia...δεν σημαίνει
ότι είναι αληθές και αξιόπιστο.

• SatLeo Legend
1. Ούπς! Το auto-correct έχει κέφια  :morons
2. Δε πέτυχα τίποτα δυστυχώς στον Αποκορώνα (στο σπίτι το κατεβάζω καμιά φορά, κι αν)
3. Το γνωρίζω αυτό (εξάλλου από τα Χανιά είμαι 😂). Είναι σίγουρα του Ηρακλείου, γιατί ο ΚΡΗΤΗ FM δεν αναμετέδιδε τον Ράδιο Κρήτη εκείνη τη στιγμή
4. Λάθος μου! Δε έπιασα τίποτα στους 102,6
5. Όχι, ούτε για αστείο (ε, στη τελική με δέκτη κινητού τι να πιάσει;). Έχω κρατήσει 10 δευτερόλεπτα απόσπασμα από τη κάθε συχνότητα και στους 107,5 πέτυχα να παίζει νησιώτικα, οπότε ναι, μπορεί να έλαβα από εκεί κάτι με διάδοση

εχω κατεβασει σχεδον ολα και περισσοτερα στο σπιτι μου οταν εχει διαδοση...

Συγχώνευση: Δευ 22 Ιουλ 2024, 23:12
101 μαλλον εβγαλες ηρακλειο (κρητη fm)

* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (14:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (14:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: electro Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (13:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/03/2025 (13:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κεφαλληνίας & Ζακύνθου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (12:18)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Satmanic Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (12:12)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (12:12)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/03/2025 (11:57)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (11:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (11:15)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/03/2025 (11:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (11:01)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/03/2025 (10:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (10:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (09:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (00:20)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (00:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (23:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (23:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (19:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (18:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (15:37)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: xantono Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 02/03/2025 (15:34)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/03/2025 (15:23)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/03/2025 (14:51)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 02/03/2025 (13:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (12:54)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΗΛΕΙΑ  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (12:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (12:20)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/03/2025 (11:04)