Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ
  • Τετ 5 Φεβ 2025, 23:57
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  (Αναγνώστηκε 187670 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Κάποτε θα καταλάβεις κι εσυ οτι ΔΕΝ εχει σημασία μόνο το απόλυτο clipping και η 16μπαντη συμπίεση,  Ο ήχος ειναι σαν το φαγητό. Οσο αλάτι και πιπέρι να του βάλεις παραπάνω απαξ και καει δεν τρώγεται. Το αλατοπίπερο απο κει και πέρα απλά χειροτερευει τα πράγματα.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
Papagianni, κατσε εσυ να κανεις αναμεταδοση απο hellassat ενα σταθμο που παιζει με 75 msec preemfasis και max modulation k loudness και ξανα...και ξανα...απο πανω compression limiting expanding cliping να δεις πως θα ακουγεται..
  Αν ενας σταθμος με πολυ ...density overdrive κανει αναμεταδοση ενα σταθμο με ...max density overdrive...να λες ..παλι καλα που παιζει ετσι ο ρυθμος στο Ηρακλειο οταν αναμεταδιδει αθηνα..

Gmakri ..τι στο καλο φταιει και πιανουμε και στο 107,5 με λιγα dbΑΚΙΑ?

RVR sucks ?? or what? ...radiokriti RF sucks   or what ? πρεπει να αρχισω τις δοκιμες. ( exciter ...................Zzzzzzzzzzzzzz)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Εχεις και expanders με Attack και release να τον ανοιξεις αν θες τον αθηναίο, μπορεις και να τον βγάλεις κάτω απο το όριο το compressor αν θες.
Αν ταίσεις τον αθηναιο χαμηλά και αφήσεις το AGC να κάνει την δουλειά του θα συνέλθει.
χωρις spectrum στην εξοδο σου να δουμε τι γίνεται, δεν κάνουμε δουλειά με την ενδοδιαμόρφωση.

ισως να χρειαστείς φιλτράκι απο του κεφαλάκη.
Δημήτρη, εχεις κανενα φιλτρο περίσσευμα?

κάτι μπουκάλες ειχες για Diplexer θυμάμαι.
.

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ειχατε απολυτο δικιο με τον ηχο...  επαιζε που@@@@ανα  και ειδικα στις ωρες της αναμεταδοσης ττου Ρυθμου της Αθηνας.
  Εκανα ακριβως αυτο που μου ειπες Γιαννη και πλεον ακουγεται τζαμι.
  Και τα AGC δουλευουν αψογα.
 Ολα πλεον ειναι manualy edited στο προφιλ που εφτιαξα.

1rst level :
 imput gain-capacity-filter pokes-range-global bass attack-rel-global master attck-release - surround mode(brick wall ..enoeitai..)
  noise gate streepness-b1 gate-b2 gate-b3 gate-b4 gate-b5 gate-b6 gate-b7 gate-b8 gate-b9 gate-b10gate-b11gate-b12gate-b13gate ( 13 band proccessing)

2nd level:  
b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 b9 b10 b11 b12 b13 drivers,
b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 b9 b10 b11 b12 b13 thressholds
multiband range

3rd level
b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 b9 b10 b11 b12 b13 attacks
b1 b2 b3  b4 b5 b6 b7 b8 b9 b10 b11 b12 b13 releases

4rd level
b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 b9 b10 b11 b12 b13 final stereo output mixes (ksexwrista H kathe banda dladi)

5nd level :
final limiter drive!

6nd level :
preemfasis 50, 75 , manual ,
  frequency (ms) high pass gain, output gain
  post preemfasis clipper
15 khz liw pass
output gain
post low pass filter
composite clipper!!!

7nd level:
mpx mono output level
stereo proccess :
stereo level  (%)
phase shift (deg)
frequency
38k subcarrier
level
phase shift

8nd level
RDS level (%)
phase shift (deg)

( traffic programm, clock, language identification, pty, ptyn,stereo, compressed, dynamic pty, artificial head, pl , ecc, country code, program service name,radiotext rt, alternative frequencies,data groups,)

ΤΑ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ .
 Σημερα τελειωσα., βαλτε να ακουσετε 104,5,
 πλεον παιζει απιστευτα δυνατα ..για 53 KHz νομιμη διαμορφωση και ΚΑΘΑΡΑ!

παει το βασανο!  με 10 ευρω..παιζω σαν 10.000 ευρω...χωρις omnia kai orban kai hardware stereo rds. ολα software!
 Για να τα settαρω μου πηρε 2 χρονια...
 ...καρτες ηχου fortissimo hercules....ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ AUDIGY !!..οι drivers τους ειναι για τα μπαζα ...
    HERCULES FOREVER!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris_her

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2008
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
Γιάννη δεν έχω spare φίλτρο.

Εκείνο το diplexer το έχω ακόμη. Αλλά δεν έχω στο μυαλό μου να το πουλήσω. Ίσως χρειαστεί στο μέλλον.

Να ρωτήσω τους παρευρισκόμενους, ποιος σταθμός κατά τη γνώμη τους έχει τον καλύτερο ήχο; Εμένα μου αρέσει ο Orban 5300 στους 95 (αν και θέλει μερικές διορθώσεις).
Εγώ έχω αφήσει το δικό μου (Omnia ONE) στο CHR factory preset γιατί δεν έχω βρει ακόμη χρόνο να τον τριμάρω.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος NRG_RADIO

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
  • Τόπος: HRAKLEIO
Εμενα μου αρεσει του Best 94,7 και του Music Channel 105,1 κατα την γνωμη μου οι 2 καλητερες απο ολα τα ραδιοφωνα...

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Θα συμφωνησω πως το 95 FM στο ηρακλειο εχει πολυ γεματο και ζεστο ΗΧΟ!
 I like it! ...και λοκαρει παντα σε ολους τους δεκτες...σε αντιθεση με τους περισσοτερους σταθμους που μολις παιξουν "μπασο" ...απλα χανουν τους ακροατες που ψαχνουν απο δω και απο κει με το αυτοματο...

Και το Music Channel 105,1 σκιζει σε ΗΧΟ! ζεστο μπασο! τελειο loudness! ...ομως του ξεφευγουν μπασακια overshoots και πριμακια...οποτε μαλλον παιζει με πειραγμενο προφιλ σε μεγαλυτερη διαμορφωση..

Ο Superadio κατι επαθε τις τελευταιες μερες και ξυνει , κλανει..οποτε τα πειραξανε παλι!

Ο Ρυθμος 104,5 ξερω ξερω...εχει πολυ σκληρα clpped πριμα ομως ΠΛΕΟΝ το μπασο του Ρυθμου δεν το εχει κανεις σας! κοβω την @@@@ μου.
   Sheking Bassy , extra bassy harmonics modulation σε οοοοολα τα τραγουδια!   και το πιο καλο απολα....το αφηνω για το τελος!
  ολα αυτα με μοοοοοοοοοοοοοοονο   53 KHz modulation ! νομιμα ! ..και για να παταει γερα η συχνοτητα στο 104,5!

παιιζει ικανοποιητικα ακομα και στις ωρες που αναμεταδιδω Ρυθμο Αθηνας.
  ( το βραδυ και ..νωρις το πρωι βγαζω τον Αθηναιο...)

εντιτ απο τον συνήθη υποπτο. Σταυρο, βαρεθηκα να βλέπω καθε μέρα να μου γράφεις οτι εχεις τον τέλειο ήχο. Βγάλε τον τελειο ηχο, και ασε μας εμάς, παιδί μου. , και κοψε αυτό που εγραφες για τα μπάσα, γιατι αν ακουσεις με subwoofer τον σταθμό σου θα σου ερθει τάση αυτοκτονίας στην @@@@....

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
μου άρεσε κι εμενα ο 5300 αν και στα κομμάτια που άκουσα μου φάνηκε λιγάκι αφύσικος στα hihat (πολυ υψηλά πρίμα), σαν να τα φέρνει πάντα σε ενα 100% βεβιασμένα κι ας μην τους πρέπουνε...
.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris_her

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2008
Για να συμπληρώσω στο θέμα του Ρυθμού, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ότι το μπάσο είναι χάλια αν ακούσεις με subwoofer. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ακροατής στην συχνότητά σου. Επίσης σε δέκτες με preset enhasers πάλι χάλια ακούγεται. Στο αυτοκίνητο κάνοντας zapping ο ήχος δεν έχει το "κάτι" να σε κρατήσει εκεί. Τα πρίμα είναι επίσης μουντά.
Ο ήχος πρέπει να ακούγεται σε όλους τους δέκτες καλά. Νομίζω ότι όσο και να προσπαθήσεις με software, δεν πρόκειται να βγάλεις τον ήχο του orban (ακόμη και μετά από άλλα 2 χρόνια προσπαθειών).

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος C.S.Dάς

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Ο 96,7 απο ποιότητα ήχου πως σας φαίνεται;
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή ΣυνδεθείτεΟι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
χμμμμμ   οκ!  σχετικα με το Ρυθμο 104,5
  Αν κλεισω το mpx clipper και απο 53 KHz output παω στα 75 με 90 KHz φευγουν ολες οι παραμορφωσεις στα μπασα.
  Λεω να παιξω και εγω στα 90 με 120 KHz οπως ολοι να τελειωνει το θεμα με τις παραμορφωσεις...clippaρισματα...
  εχετε δικιο παντως. στα subwoofer φαινεται το ..σκατο-clipping...

to 96,7 θελει χαμηλωμα νομιζω..

Αποσυνδεδεμένος epoptis

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2006
  • Τόπος: crete
μα στα 53 ειναι πολυ χαμηλα....υπαρχει λόγος?
δωστου μεχρι τα 75. :)

Αποσυνδεδεμένος papagiannis

• Έμπειρο Μέλος
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΘΗΝΑ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΔΩΔ/ΝΗΣΑ
ΜΑΚΡΗ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τι σκ... μηχανημα ειναι αυτο που μου εδωσες ρε  μονο βορειο πολο δεν πιανω σημερα πιανω κατι απο τουρκια βουλγαρια ουτε και εγω κατεχω και φαντασου οτι εχω 20 μετρα απολο ομοαξονικο και κεραια fm απλη που πιανει 360 μοιρες να ερθεις να το παρεις αμεσως καλα πλακα κανω απλα εισαι supeeeeeeeeeeerrrrrrr  :lol:
107.6 MHZ STEREO ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ  αν μπορει καποιος ας με βοηθησει ειναι τουρκια η ιταλια radio echo ετσι λεει.

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ?
dreambox 600pvr-dreambox 500s-Unisat (analog)-dreambox 800s (i love it)
3 σταθερα 0,80 ASTRA 19.2-HOTBIRD 13.0-HELLASAT 39.0 KAI MOTER SUPERJACK 1.2DISEQ ΠΙΑΤΟ 1.0M ALCAD SUPER κορυφη
lnb GT 0.2dm super
                          --------------
YOU! 89.0 FM HERACLIO CRETE  [url=http://www.youradio.eu

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
το ST-S700 με τις 2 κεραίες ειναι ενα tuner της SONY  που θεωρείται κορυφαίο.
Εγω στο είπα. Ορεξη να χεις να ψάχνεις.

Ναι, πιάνει και βόρειο πόλο, αν το γυρίσεις με 5ρα yagi προς τα κει και εχει σποραδικό Ε. φτάνει να υπάρχει κπομπή απο κει. Και Τοκιο πιάνει πανευκολα σε συνθήκες multihop σποραδικου Ε.

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

μήπως επιασες το Radio Echo της Μόσχας (ρωσία)?
.

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "papagiannis"
ΜΑΚΡΗ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τι σκ... μηχανημα ειναι αυτο που μου εδωσες ρε  μονο βορειο πολο δεν πιανω σημερα πιανω κατι απο τουρκια βουλγαρια ουτε και εγω κατεχω και φαντασου οτι εχω 20 μετρα απολο ομοαξονικο και κεραια fm απλη που πιανει 360 μοιρες να ερθεις να το παρεις αμεσως καλα πλακα κανω απλα εισαι supeeeeeeeeeeerrrrrrr  :lol:
107.6 MHZ STEREO ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ  αν μπορει καποιος ας με βοηθησει ειναι τουρκια η ιταλια radio echo ετσι λεει.

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ?

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ με angel 88.95  91.6 era net απο παρνηθα 93.2 Orange  95.6 Ε.ΡΑ. Τρίτο 96.6  Hijack 96.6  freeFM 98 FM  100.9 Ε.ΡΑ. Σπορ με παρεμβολες απο ραδιο κρητη 101  102.5 Nitro Radio απευθειας απο αθηνα   96,4 απο ρεθυμνο
3 σταθερα 0,80 ASTRA 19.2-HOTBIRD 13.0-HELLASAT 39.0 KAI MOTER SUPERJACK 1.2DISEQ ΠΙΑΤΟ 1.0M ALCAD SUPER κορυφη
lnb GT 0.2dm super
                          --------------

• Έμπειρο Μέλος
γιαννης πως θα το τσεκαρω αν ειναι μοσχα? και υπαρχει κατι καλυτερο σε κεραια?
lnb GT 0.2dm super
                          --------------

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Το Radio Echo 107,6 πρέπει να είναι από την Αλικαρνασό (Bodrum) της Τουρκίας.  Έχει πανίσχυρο σήμα και πιάνει καμπάνα σε πολλές περιοχές στα Δωδεκάνησα.

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Αυτο το sony δεκτη ραδιοφωνου το θελω το θελω το θελω το θελω το θελω το θελω
το θελω το θελω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το θελω το θελω

το θελω το θελωτο θελω το θελωτο θελω το θελω :roll:

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
προσπαθω να φέρω 1 με τιμή στόχο 170 ευρώ.
.

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
προσπαθω να φέρω 1 με τιμή στόχο 170 ευρώ.
:shock:
Δικο μου δικο μου δικο μου!
 :oops:

Αποσυνδεδεμένος epoptis

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2006
  • Τόπος: crete
Παράθεση
Να ρωτήσω τους παρευρισκόμενους, ποιος σταθμός κατά τη γνώμη τους έχει τον καλύτερο ήχο; Εμένα μου αρέσει ο Orban 5300
Σχετικά με το παραπανω...σύμφωνα με την εταιρεία το μονο που αλλάζει απο τον 8300 ειναι το σασί του.
Ισχύει? δηλαδη δεν του λείπει τίποτα εκτος του κουτιού?

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το ζουμι στους "νεους" orban 8300 και πανω...ειναι η μαγικη λεξη κλ****
  " firmware "  !!!!!!!!!!!!!!!!!

.......και ο behringer ο φτηνιαρης...κανει παπαδες αμα τον πειραξεις.....θυμαστε τις παλιες καλες εποχες του metro FM ? επεζε τζαμι!
( τωρα εχουν πειραξει το stereo και rds και χαλαει το συμπαν..)

Μακρουλινο τον δεκτη τον αγοραζω. Σου στελνω μηνυμα.

Δημητρη_her  , μπορεις να κανεις μια τελευταια αναλυτικη μετρηση για το 104,5 Ρυθμο Ηρακλειου τωρα που τελειωσα με τα clippers και τα limiters?

Ενα σας λεω.....τωρα που διορθωσα τα clippers και limiters τεεεεεεεεεεερμα οι παραμορφωσεις στα μπασα-μεσαιο-πριμα... και παλι παιζω νομιμοτατα σε διαμορφωση κατω απο 60 KHz!!!!
 telos baby, telos !!      ghost backup ...και στο συρταρι οοοοοοοολα!
 ( Μερικα mp3...πρεπει να πεταξω στον...καδο ανακυκλωσης ομως...για να ειναι ολα τελεια!..)

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ....ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..
  Χαμηλωσα κατα 1,5 db ( Καπου στα 45 KHz ο Αχεντριας) το MPX του ...Αχεντρια σε σχεση με το Βασσιλικο (60 KHz)  και ως...δια μαγειας...οι δεκτες στο αυτοκινητο πλεον...ΔΕΝ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ οταν λαμβανουν ταυτοχρονα και απο τα 2 σημεια εκπομπης...απλα κανουν μικροπαραμορφωσεις στον ΗΧΟ . Ετσι δεν χρειαζομαι ...miliseconds delay ! Απλα ο αχεντριας παιζει χαμηλοτερα...απο το Βασσιλικο!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
.

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το μελλοντικο Fm transmitter του Ρυθμου  :shock:
 Εκτως και αν υποκυψω στο SIEL ...

Παντως οσο αφορα το "καλο πατημα" ( να ειναι δηλαδη συμβατη η διαμορφωση του σταθμου σου σε οοοολους τους δεκτες ραδιοφωνου) για ενα ραδιοφωνικο σημα στα FM μετρανε οοοοοοοοοοοοοοοολα!
...καρτες ηχου, κονσολες...καλωδιακια...κονεκτορακια...ρευμα!....
1) σωστα ρυθμισμενος πιλοτος στερεο
2) σωστη διαμορφωση
3) no overshoots
4) ...κεραιες..
5) λινκ
6) amplifier..
7)  exciter

και αυτο με το 1,5 db χαμηλωτερη διαμορφωση μεταξυ των δυο κεντρων εκπομπης ...Βασσιλικου ..Αχεντρια ..με κουφανε σημερα!...οι δεκτες δεν τρελενονται πλεον οταν λαμβανουν τον σταθμο ταυτοχρονα απο 2 σημεια εκπομπης! ...αρκει να μην εχεις...overshoots στον ηχο σου βεβαια...και ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΕΡΕΟ και RDS ΠΙΛΟΤΑΡΙΣΜΑ.... αλλαζει μεχρι και το "χρωμα" του ηχου...οχι μονο η ληψη απο το σημα...

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
Πες μας τι πινεις ρε camclone  :!:  :!:  :lol:
Δεν μου λες στον Αχεντρια σε ποιο οικισκο στεγαστηκες  :?: και με τι ισχυ εκπεμπεις απο εκει  :?:

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ο Ρυθμος 104,55555 στο Ηρακλειοοοοο :

250 watt απο αχεντρια  ( στασιμα 0 ...ενοειται..) (  1 κεραια )
(  με ενα παλιο exciter PRAIS που καποτε επιανε 70 βαθμους κελσιου ..οταν επαιζε με το λαμπατο db ..πριν χρονια...οταν το ειχαμε στο Βασσιλικο για το ..μπαουλο 12kwatt db)

1400 watt απο Βασσιλικο με στασιμα 1,2 watt ( 5 Ηρακλειο...1 πισω..)...και κατι ..μικρο-ενδοδιαμορφωσεις...φτου σου RVR..σε ματιασε...η ΔΕΗ..

Ο ΗΧΟΣ ...δεν ετυχε... πετυχε!!  60 KHz ( τελειωσα με τις ρυθμισεις επιτελους..)  χωρις overshoots δυνατα και πλεον πεντακαθαρα! ...ακομα και ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΟpreemfasis hellassat...  ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ...

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Εχουμε και λεμε...

Τον πανακριβο Orban optimod 8400/8500  στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ τον εχουν 2 ραδιοφωνα... ραδιο κρητη, 984, ..και πλεον και ο Ρυθμος 104,5

Το ραδιο Κρητη παιζει με πειραγμενο προφιλ στον proccesor και overshoots σε  μπασα και πριμα  καπου στα 110 KHz modulation...
O 984 παιζει νομιμοτατα στα 74 KHz modulation και λοκαρει παντα χωρις να σκαει το μπασο και τα πριμα...πραγμα σπανιο για τα Ηρακλειοτικα Ραδιοφωνα.. ομως το προφιλ που εχουν φτιαξει...ειναι απλα...ενα "γεμισμα" του...κενου...με surround...
Τις τελευταιες μερες δεν ξερω αν το παρατηρησατε...ειναι πολυ της μοδας το surround στα FM...μονο που αν το παρακανεις ...γεμιζεις σκουπιδοηχους απο το σαβουροmp3....και χανεις τις μεσαιες σου..
  Τρανταχτο παραδειγμα ο Knossos...ο 984...ο music club και μερικοι ακομα..

Καντε ενα zapping στα FM στο Ηρακλειο ...
οι μονοι που παιζουν με ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ ειναι ...οσοι εχουν ..ακριβους proccesors...  οι υπολοιποι απλα ...ψηλωνουν και ψηλωνουν και χανουν το 60 % των ακροατων τους....που δεν εχουν κεραιες...δεν εχουν ακριβους δεκτες ραδιοφωνου..

NOMIMOI σε διαμορφωση:

89.2  metro
95  
98.4  
101.9 studio
104.5 ΡΥΘΜΟΣ
105.1 ΚΑΝΑΛΙ

Oi υπολοιποι 38 σταθμοι....για να μπορον να ακουγονται το ιδιο δυνατα οπως οι "ακριβοι" σταθμοι....απλα ψηλωνουν και ψηλωνουν...

Πραμα νεο ?
 :arrow:

Αποσυνδεδεμένος Mihalis_Creta

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Antennas park
    • http://www.tvcreta.gr
[camclone στις 17 Ιουλιου 2008 10:54 pm εγραψε]
Παράθεση
2) Ο σταθμος ...πλεον ειναι full software σε :
a) compressor
b) expander
c) limiter
d) parametric eq
e) low pass και high pass filter
f) stereo
g) rds
h) mpx clipper και τελος...........
με απλα λογια ..ειναι ο πρωτη φορα που ενας ραδιοφωνικος σταθμος "παιζει" ΚΑΙ σε αυτα τα "8" σταδια...με software !
το Uprime του project ξεπερνα τις 20 μερες Smile
software powered...mpx Smile ( 1 pc, 1 192 Khz card ( με virtual audio cable VAC για να ενωνω τα προγραμματα επεξεργασιας realtime.)

ΜΗΝ με ρωτησετε ποια προγραμματα συνδιαζω...ουτε ..ποσες ωρες εχω αφιερωσει
...αμεεεεεεετρητες! [/quote]
Παράθεση
[camclone 30 Οκτωβριου 2008 1:52 am εγραψε :]
Εχουμε και λεμε...

Τον πανακριβο Orban optimod 8400/8500 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ τον εχουν 2 ραδιοφωνα... ραδιο κρητη, 984, ..και πλεον και ο Ρυθμος 104,5 [/quote]

Η σταθεροτητα στις αποψεις σου ειναι εκπληκτικη   :!:  :D

Αποσυνδεδεμένος camclone

• Τακτικό Μέλος
  • **
Εχω Orban 8500 firmwarre ...emmulated σε x86 PC με 192 KHz sound card με εκπτωση - 8.000 ευρω...
  και αν αναρωτιεστε εαν υπαρχει απολυτο emmulation , NAI υπαρχει...και δεν ειναι ουτε sou-nd sol-ution, oute m-bl
  Πρεπει επισης να σας πω πως 2 απο τους engineers της Orban ...δεν ασχολουνται μονο με την συγκεκριμενη εταιρια..
   Το θεμα ειναι να στησεις ενα sound proccess settings preset...απο το απολυτο μηδεν...μεχρι την τελεια ακουστικοτητα με τις τελειες ψευδο-δυναμικες και το απολυτο psychoacustic περιβαλλον!

Οκ τωρα ?  :oops:

• Έμπειρο Μέλος
ασε τα 8000 ευρω και κατσε να φτιαξεις που παιζεις και στους 107,5
εγω πιστευω αν θελωνται να ειναι επαγγελματικοι οι σταθμοι να κανουν επενδυσεις σε μηχανηματα.
υπαρχει στο ηρακλειο ρ/φ σταθμος που να μπορει να εκπεμψει ψηφιακα?
Ο ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ Ο N RG RADIO εξαιρουνται.
lnb GT 0.2dm super
                          --------------

* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (23:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (22:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (21:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:22)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: dr_virus Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 05/02/2025 (19:20)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (18:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/02/2025 (13:35)
* Απ: Η Euroleague στο Idman tv Azerbayjan  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:30)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:22)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (08:35)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 05/02/2025 (08:32)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (00:35)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 05/02/2025 (00:24)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (23:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (23:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (22:35)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 04/02/2025 (22:16)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (22:10)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (22:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ   Μέλος: bill82 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:36)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (21:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (21:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ   Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:13)