Φίλε μου δεν έχω πρόσβαση στα συμβόλαια όλων αυτών των εκπομπών και σειρών που μου περιγράφεις για να σου απαντήσω αναλυτικά για το κάθε ένα. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όπως και να έχει, δηλαδή άλλο συμβόλαιο κάνει το κανάλι με τον ένα δημιουργό, άλλο με τον άλλο. Αρκεί αυτό ως απάντηση; Εξηγώ παρακάτω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι εκπομπές ανήκουν εξ'ολοκλήρου στο κανάλι και μπορεί να τις παίξει όποτε θέλει και αν θέλει. Αν δεν υπάρχει λόγος όπως κάποια επέτειος γενεθλίων ή έλλειψη προγράμματος λόγω απεργιών ε τότε δεν θα έπαιζε το ΑΜΑΝ που σατιρίζει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ποιος σου λέει ότι για να παίξει τα ξένα φορμάτ δεν πλήρωσε ή δεν ζήτησε την άδεια από την εταιρεία διανομής προκειμένου να προχωρήσει σε μετάδοση των εκπομπών; Γιατί δεν έδειξε κάποιο τηλεπαιχνίδι τα 2 χρόνια που ήταν σε επίσχεση εργασίας και γιατί σταμάτησε τις ξένες σειρές και ταινίες το τελευταιο εξάμηνο της λειτουργίας του;
Για να παίξει η ΕΡΤ το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι πέρυσι για παράδειγμα, έπρεπε να αγοράσει εκ νέου τα δικαιώματα από την ξένη εταιρεία, υπάρχει η σχετική απόφαση στην Διαύγεια αν την ψάξεις, που έλεγε ότι "μισθώνει" την σειρά με δικαίωμα προβολής της μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 (για παράδειγμα). Άλλα προγράμματα τα μισθώνει για συγκεκριμένο αριθμό μεταδόσεων χωρίς καταληκτική ημερομηνία. Είναι ανάλογα με τη συμφωνία που κάνει το κάθε κανάλι με τον εκάστοτε παραγωγό ή εταιρεία. Μακάρι να υπήρχε και για τα ιδιωτικά κανάλια κάτι αντίστοιχο σαν τη Διαύγεια για να ήξερα να σου απαντήσω αναλυτικά για όλες τις ερωτήσεις σου. Μην είσαι τόσο καχύποπτος, για να τα λέω σημαίνει ότι κάτι γνωρίζω.
Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk