Σε ένα γρήγορο τσεκάρισμα που έκανα, νομίζω ότι το MEGA έχει ίσως λίγο καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα υπόλοιπα πανελλαδικά κανάλια, ακόμα και στην SD έκδοση. Δηλαδή βλέπω λίγο πιο ζωηρά χρώματα σε σxέση με τα άλλα κανάλια, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά και να κουράζουν. Οι πρωινές live εκπομπές σε HD, ήταν άψογες στην εικόνα.
Όντως τα γραφικά-σούπερ-σήματα,κτλ, θυμίζουν λίγο ONE, αλλά απο την στιγμή που είναι σύγχρονα και digital-HD, σίγουρα πολύ καλύτερα έτσι, απο τα προηγούμενα παλιά SD γραφικά του MEGA. Δηλαδή τα πρωινά γραφικά στις live εκπομπές μου άρεσαν αρκετά.
Τώρα, για τις παλιές SD σειρές π.χ. Ρετιρε, η εικόνα το πρωί δεν ήταν καλή, και αυτό είναι λογικό, λόγω τις παλιάς και απλής τεχνολογίας της εποχής. Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει remastering-HD στην εικόνα. Όπως βλέπουμε, απλά έχουν κάνει μία μικρή επεξεργασία απο 4:3 που ήταν η εικόνα, σε 16:9, ώστε να μην φαίνονται οι μαύρες μπάρες αριστερά και δεξιά, αλλά και πάλι η εικόνα δεν είναι έτσι σωστή γιατί είναι λίγο τραβηγμένη προς αριστερά και δεξιά..
Για να μην μπερδευομαστε και συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Εγω αναφέρομαι στης παλιές σειρές του mega της οποίες εχω δει και εχω γράψει και της εχω σε ts σε σκληρό δισκο, και στην προβολή τους από το νέο mega πάντα από το sd mega για να εχουμε ίδια σύγκριση. Το παλιό με το τώρα που βλέπω δεν εχει καμιά σύγκριση.