Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Τρι 12 Νοε 2024, 02:03
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 302998 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2022
  • Τόπος: Τρίπολη / Μεγαλόπολη
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Σημασία έχει τα remastering να βελτιώνουν στο μέγιστο δυνατό ο,τιδήποτε είναι παλιό, ώστε να διατηρείται έστω καλύτερο από αυτό που βλέπαμε τόσα χρόνια. Κρίμα πάντως για το κροπάρισμα, δυστυχώς το 16:9 στις τηλεοπτικές παραγωγές της χώρας έως το 2005 τουλάχιστον ήταν μάλλον προϊόν επιστημονικής φαντασίας...

Καλησπέρα. Είμαι το άτομο που έκανε το κροπάρισμα.
Υπήρχε η επιλογή να παίζει pillarbox αν ήθελε το κανάλι, αλλά δεν τους άρεσε το μαύρο (δεξιά και αριστερά).
Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν όταν ο τίτλος του επεισοδίου ήταν μεγάλος και έφτανε στο κέντρο της οθόνης. Επίσης το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και σε έκτακτες εμφανίσεις που έφταναν ως τα μισά. Εκεί κρόπαρα και ζούμαρα ακόμα περισσότερο, ώστε να εμφανίστεί ο νέος τίτλος.

Σχετικά με το τεχνικό κομμάτι της εικόνας και το upscaling, πολλοί αναφέρουν διάφορα προγράμματα για Upscaling, όπως το Topaz.
Το topaz όμως δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του Interlace.

Οι απαράδεκτοι, λόγω κασέτας Betacam SP, είχαν γυριστεί σε 25 Interlaced. Οπότε μετατρέψαμε το Interlaced σε ξεχωριστά καρέ. Στην ουσία δουλεύτηκε σαν 50 καρέ Progressive. Και κατά το Export έγινε και πάλι η μετατροπή από 50 Progressive σε 25 Interlaced με τις προδιαγραφές του Mega (Δηλαδή MXF).

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες. Αυτό που είναι κρίμα είναι ότι δεν υπήρχε καν πρόβλεψη για ευρύ κάδρο, δεν ήταν ούτε καν στη φαντασία των εταιριών παραγωγής στην Ελλάδα. Έχω πέσει πολλές φορές σε παλιές ιταλικές σειρές που τις έχουν κάνει upscale και δεν μπορώ να καταλάβω καν αν είναι κροπαρισμένες, αυτά πάντα στα ιταλικά HD κανάλια! Έχουμε πολύ ωραίο αρχειακό υλικό και είναι κρίμα να είναι τόσο δύσκολο να μετατραπεί σε εικόνα της προκοπής!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
παντως στην χειροτερη καλυτερα το stretch παρα crop (γνωμη μου)...

130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Να τολμήσω να ρωτήσω αν έχει υπάρξει πρόθεση να γίνει κάτι αντίστοιχο και για άλλες σειρές αρχείου;

Αποσυνδεδεμένος Hacker?pcs

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2020
παντως στην χειροτερη καλυτερα το stretch παρα crop (γνωμη μου)...
+1, καλύτερα τράβηγμα που φτιάχνεται με ένα απλό flag παρά να χάνεται μέρος της εικόνας

Οι απαράδεκτοι, λόγω κασέτας Betacam SP, είχαν γυριστεί σε 25 Interlaced. Οπότε μετατρέψαμε το Interlaced σε ξεχωριστά καρέ. Στην ουσία δουλεύτηκε σαν 50 καρέ Progressive. Και κατά το Export έγινε και πάλι η μετατροπή από 50 Progressive σε 25 Interlaced με τις προδιαγραφές του Mega (Δηλαδή MXF).
Δεν γίνεται και αλλιώς, το σωστό deinterlacing (πχ QTGMC) για να μην είναι choppy η εικόνα διπλασιάζει τα καρέ αφού εξ ορισμού 2 καρέ είναι ενωμένα και μετά στο progressive 50fps γίνεται η επεξεργασία. Τεράστιος βραχνάς το interlacing πάντως και δεν λέμε να το ξεφορτωθούμε...

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Να τολμήσω να ρωτήσω αν έχει υπάρξει πρόθεση να γίνει κάτι αντίστοιχο και για άλλες σειρές αρχείου;
Καλημέρα. Έχει ήδη γίνει σε αρκετές ελληνικές ταινίες.
Είχα ετοιμάσει ένα επεισόδιο από τις Τρεις Χάριτες αλλά είχε πολλά κοντινά (όπου εκεί το κροπ κάνει ζημιά).
Επίσης οι Τρεις Χάριτες ήταν εξ ολοκλήρου γυρισμένες με λαμπάτη κάμερα με κάκιστη ποιότητα εικόνας (θαμπή εικόνα που δεν μπορεί να διορθωθεί).

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
καλα οι τρεις χαριτες ειχαν χαλια εικονα ακομα και οταν τα καναλια επαιζαν αναλογικα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
καλα οι τρεις χαριτες ειχαν χαλια εικονα ακομα και οταν τα καναλια επαιζαν αναλογικα
Την εγγραφή και το μοντάζ την έκαναν αναλογικά. Και μάλιστα composite (ούτε καν component).
Και η αρχική εγγραφή αλλά και το μοντάζ γινόταν σε βίντεο "tape 1" (λόγω του πλάτους της μαγνητοταινίας που ήταν μία ίντσα).
Ούτε κατά διάνοια τότε δεν υπήρχε το ψηφιακό μοντάζ (Avid, Premier, Final Cut Pro).

Στο παρακάτω λινκ, υπάρχει μια φωτογραφία από το συγκεκριμένο βίντεο.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Μετά τους "Απαράδεκτους" από ψηφιακή επεξεργασία πέρασε και το "Ντολτσε Βίτα" και θα μεταδοθεί με τη νεα του εικόνα από το Σάββατο 11/02.
Τα screenshots που συνοδεύουν το δελτίο τύπου του MEGA ( Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε ) φαίνονται να ειναι σε κάδρο 4:3, για να δουμε πως θα παιξει στην TV...

Αποσυνδεδεμένος Palmwoods

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2015
Είδαμε τα σποτάκια της σειράς "Ντόλτσε Βίτα" σε stretch 4:3 πάνω στο κάδρο 16:9.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Μόνο ένα πλάνο μου φάνηκε stretch, αυτό της Ασπασίας με την γιαγιά. Όλα τα υπόλοιπα μου φάνηκαν 4:3, όχι cropαρισμενο αλλά με επέκταση χρώματος για να καλυφθούν τα κενά. Το τρέιλερ δεν δείχνει "καθαρή" εικόνα γιατί είναι πολύ επεξεργασμένο και δε μπορούμε να βγάλουμε ξεκάθαρη άποψη, αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά δεν έγινε crop σε 16:9 όπως έκαναν στους απαράδεκτους, και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκαναν.
Το τρέιλερ υπάρχει εδώ Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος geoavlonitis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2014
  • Τόπος: Κέρκυρα/Ξάνθη
Κατά τη γνώμη μου θα ήταν ωραίο να το βλέπαμε με μπάρες αριστερα-δεξια (αναγκαίο κακό) όπως το κάνει και η ΕΡΤ με το αρχείο της. Για να βλέπουμε φυσιολογικά μεγέθη και όχι διπλάσια. Δεν ξέρω αν υπάρχει τεχνική (που να την έχουν αξιοποιήσει) να το δούμε full HD 16:9 όπως τα Φιλαράκια στο Star και στο Netflix.

Poco X3 Pro via Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Καλησπέρα σε όλους.
Στο παρακάτω λινκ (δεν ξέρω αν εμφανίζεται αμέσως η φωτογραφία), βλέπετε το crop που έχει γίνει στην πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου.
Επάνω βλέπετε το original υλικό 4:3 και αμέσως από κάτω βλέπετε το Cropped.

Συγνώμη αν σας απογοητεύω, αλλά ούτε stretched έγινε κάτι, ούτε επέκταση χρώματος, όπως ειπώθηκε νωρίτερα.

[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]

Αποσυνδεδεμένος Valuable Inform

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2018
  • Τόπος: Ελλάδα
Μετά το Alter και το παλιό Mega τέθηκε οριστικώς σε πτώχευση.

Πτώχευσε και με δικαστική απόφαση το παλιό Mega! Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε την αίτηση της ειδικής διαχειρίστριας της Τηλέτυπος, Ευδοκίας Παπανδρέου, που κατατέθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020 και κήρυξε την Τηλέτυπος σε κατάσταση πτώχευσης. Ως χρόνος παύσης πληρωμών ορίστηκε η 2α Φεβρουαρίου 2022 και ως σύνδικος η δικηγόρος Αθηνών Ευαγγελία Νομικού, διατάζοντας τη σφράγιση του καταστήματος και της υπόλοιπης περιουσίας της εταιρείας.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται συνέλευση στις 14 Μαρτίου για να βρεθούν σε αυτό οι πιστωτές της πτώχευσης και να αποφασίσουν με βάση την έκθεση του σύνδικου και τα οριζόμενα στο άρθρο 70 του πτωχευτικού κώδικα. Στο αιτιολογικό της αίτησης πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ευδοκία Παπανδρέου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μεταβίβαση του 100% του ενεργητικού της υπό ειδικής διαχείρισης εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ με το διακριτικό τίτλο Mega Channel, αλλά και βάση των αναγγελθεισών απαιτήσεων ποσού 289.093.932 ευρώ (εκ των οποίων επαληθεύτηκαν απαιτήσεις ποσού 222.379.814 ευρώ) το προϊόν ρευστοποίησης ποσού 34.999.000 δεν επαρκεί για την πλήρη ικανοποίηση όλων των πιστωτών».

Υπενθυμίζεται πως κατά τον πλειστηριασμό του ενεργητικού του η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη με προσφορά ύψους 33.999.999 ευρώ απέκτησε την ταινιοθήκη του Mega, ενώ η Ώθηση Πρότυπο Σύστημα Εκπαίδευσης ΕΠΕ αντί 500.000 ευρώ απέκτησε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρούσι.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Mega Golden Classics
Υπάρχει και στην υβριδικη του MEGA.

Φαίνεται ότι μετά τους Απαράδεκτους και το Ντόλτσε Βίτα μπαίνουν κι άλλες σειρές ...στη σειρά για ψηφιακή αποκατάσταση.
Προσωπικά χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι σκηνές που έχει η σελίδα είναι σε 4:3 και όχι κροπαρισμένες, γιατί τη Ντόλτσε Βίτα την ακρωτηριασανε και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, τεράστια κεφάλια, κομμένα χέρια κλπ κλπ, ελπίζω σε επόμενες επαναλήψεις να παίξει στο σωστό της κάδρο.

Επίσης στη Ντόλτσε Βίτα δεν δούλεψε καθόλου μα καθόλου αυτο το σύστημα μετατροπής από interlaced σε progressive και ξανά σε interlaced, και ελπίζω να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους..
Καλό θα ήταν η εταιρεία που έχει αναλάβει την αποκατάσταση να κοιτάξει λίγο ποσο άσχημο φαίνεται το αποτέλεσμα σε 32αρα τηλεόραση.. και ας μη μενει μόνο στο πώς φαίνεται στα μόνιτορ του υπολογιστή και σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις που έχουν HDR.

Σχολιάστηκε με πολύ γκρίνια και στο twitter το οπτικό αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Πάντως εγώ που μπήκα στο site του mega να δω το αρχείο του έχουν χαθεί σειρές πχ(Βασιλιάδες, οικογένεια βλάπτει,φιλί ζωής,με λένε Βαγγέλη κλπ)

Συγχώνευση: Τρι 30 Μαΐ 2023, 04:48
Όπως το ίδιο έχει συμβεί δίπλα και στον Ant1 που έχει χαθεί και από αυτόν μέρος του αρχείου του με γνωστές σειρές που έπαιζε μέχρι πριν λίγα χρόνια και αυτές σε επανάληψη(Λίφτινγκ, Ελλάς το μεγαλείο σου, Κορίτσια του μπαμπά, Λόλα) είναι κάποιες κωμικές σειρές ωραίες σειρές του Ant1 που τις έχουν εξαφανίσει,το Μακεδονία δηλαδή που του έχουν όλο επαναλήψεις παίζει τις ίδιες και τις ίδιες σειρές

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
Πάντως εγώ που μπήκα στο site του mega να δω το αρχείο του έχουν χαθεί σειρές πχ(Βασιλιάδες, οικογένεια βλάπτει,φιλί ζωής,με λένε Βαγγέλη κλπ)

Συγχώνευση: Τρι 30 Μαΐ 2023, 04:48
Όπως το ίδιο έχει συμβεί δίπλα και στον Ant1 που έχει χαθεί και από αυτόν μέρος του αρχείου του με γνωστές σειρές που έπαιζε μέχρι πριν λίγα χρόνια και αυτές σε επανάληψη(Λίφτινγκ, Ελλάς το μεγαλείο σου, Κορίτσια του μπαμπά, Λόλα) είναι κάποιες κωμικές σειρές ωραίες σειρές του Ant1 που τις έχουν εξαφανίσει,το Μακεδονία δηλαδή που του έχουν όλο επαναλήψεις παίζει τις ίδιες και τις ίδιες σειρές
Δεν νομιζω να εχουν "χαθει" με την εννοια οτι τις εχουν σβησει τελειως απ'΄το αρχειο.Λογικα καπου θα υπαρχουν στα "συρταρια" των καναλιων,απλως δεν υπαρχουν ανεβασμενες στο διαδικτυο.Κανονικα θα επρεπε τα καναλια να ανεβαζουν ολο το περιεχομενο των αρχειων τους στις πλατφορμες τους και οχι μονο σειρες αλλα και εκπομπες,τηλεπαιχνιδια κτλ.

Αποσυνδεδεμένος JoVla

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2017
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κάνεις ότι οι σειρές αυτές δεν έχουν γυριστεί σε φιλμ! Συμφωνώ ότι οι σειρές πρέπει να παραμείνουν σε 4:3 το crop 16:9 σε Απαράδεκτους και Ντόλτσε Βίτα ήταν απαράδεκτο και κόστισε σε ποιότητα εικόνας.

Άντε να παίρνει σειρά και ο ANT1 να δούμε Κωνσταντινου & Ελένης, Εγκλήματα κι αλλά πολλά σε καλύτερη ποιότητα!

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κάνεις ότι οι σειρές αυτές δεν έχουν γυριστεί σε φιλμ! Συμφωνώ ότι οι σειρές πρέπει να παραμείνουν σε 4:3 το crop 16:9 σε Απαράδεκτους και Ντόλτσε Βίτα ήταν απαράδεκτο και κόστισε σε ποιότητα εικόνας.

Άντε να παίρνει σειρά και ο ANT1 να δούμε Κωνσταντινου & Ελένης, Εγκλήματα κι αλλά πολλά σε καλύτερη ποιότητα!
Επειδή έκανα το crop στους Απαράδεκτους, θα διαφωνήσω. Δεν κόστισε σε εικόνα, γιατί το 4:3 που παρέλαβα πριν το Crop ήταν 4k με Appleproress 422hd.
Και μάλιστα τα πρωτογενή υλικά που παρέλαβα ήταν στα 50 καρέ.
Δηλαδή έγινε upscaling από SD σε 4κ και από 25i σε 50Frame.
Σχετικά με τον ΑΝΤ1... δυστυχώς η πατέντα ανήκει στο Mega, οπότε είναι απόλυτα αδύνατο να το υλοποιήσει ο ΑΝΤ1.
Και στο λέω εκ των έσω.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Οι Απαράδεκτοι είχαν όντως καλύτερη εικόνα από το Ντόλτσε Βίτα σε ότι αφορά την μετατροπή από interlaced σε progressive και από εκει πάλι σε interlaced που πέτυχε, δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είχε συμβεί.

Το αποτέλεσμα στο Ντόλτσε βίτα ήταν όμως επιεικώς οικτρό και η παρακολούθηση του σε τηλεόραση χωρίς HDR ήταν κουραστική.

Και σόρρυ αλλά το ίδιο ισχύει για το cropping και στις δύο σειρές. Όταν κόβεται πληροφορία από την εικόνα, λείπουν χέρια, το πλάνο ξεκινάει από το κούτελο και γενικώς είναι διαφορετικό από αυτό που έχει  σκεφτεί ο σκηνοθέτης δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν κόστισε σε εικόνα... Εξ ορισμού το cropping αυτό σημαίνει!

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Οι Απαράδεκτοι είχαν όντως καλύτερη εικόνα από το Ντόλτσε Βίτα σε ότι αφορά την μετατροπή από interlaced σε progressive και από εκει πάλι σε interlaced που πέτυχε, δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είχε συμβεί.

Το αποτέλεσμα στο Ντόλτσε βίτα ήταν όμως επιεικώς οικτρό και η παρακολούθηση του σε τηλεόραση χωρίς HDR ήταν κουραστική.

Και σόρρυ αλλά το ίδιο ισχύει για το cropping και στις δύο σειρές. Όταν κόβεται πληροφορία από την εικόνα, λείπουν χέρια, το πλάνο ξεκινάει από το κούτελο και γενικώς είναι διαφορετικό από αυτό που έχει  σκεφτεί ο σκηνοθέτης δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν κόστισε σε εικόνα... Εξ ορισμού το cropping αυτό σημαίνει!

Συμφωνώ ότι κόστισε από πληροφορία (δηλαδή κόπηκε ένα χέρι ή ένα παράθυρο),
Προφανώς και κατά το crop κόβεις πράγματα.
Αλλά σαν ποιότητα εικόνας, πραγματικά σου λέω πως δεν μειώθηκε.
Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω να δεις με τα μάτια σου πως ήταν το αρχικό (SF 4:3) και πως βγήκε το αναβαθμισμένο.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση
Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω να δεις με τα μάτια σου πως ήταν το αρχικό (SF 4:3) και πως βγήκε το αναβαθμισμένο.

Το θέμα είναι ότι μπορεί στον υπολογιστή να φαίνεται υπέροχο, αλλά αυτό που είδα στην τηλεόραση, ήταν όπως το περιέγραψα παραπάνω ήταν κουραστικό.

Το αποτέλεσμα στην εταιρεία που δουλεύεις, μετά το remastering, δοκιμάζετε να το δείτε και σε 32αρα τηλεόραση ή μένετε στα μόνιτορ των υπολογιστή και τις μεγάλες τηλεοράσεις, που ο επεξεργαστής τους έχει ούτως ή άλλως τη δυνατότητα να απεικονίσει το progressive scan καλύτερα;

Γιατί κι εμένα στον υπολογιστή και στη 43αρα στο σαλόνι μια χαρά μου φάνηκε το αποτέλεσμα αλλά στην 32αρα LG, που δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει αλλιως το progressive ήταν σαν τα πλάνα να είχαν αφύσικη κίνηση, κάτι που δεν ισχύει για άλλες σειρές, ούτε καινούριες, που ειναι από "την μάνα τους" γυρισμένες σε progressive, αλλά δεν ίσχυαν ούτε και για τους remastered Απαράδεκτους, που φαίνονταν μια χαρά.

Δεν ξέρω τι φταίει γιατί δεν εχω τις γνωσεις που έχεις εσυ, φταίει το πρωτότυπο υλικό, φταίει το ripάρισμα, φταίει κάτι άλλο, εγώ μιλάω ως τηλεθεατής, άλλωστε σε εμάς τους τηλεθεατές απευθύνεται το τελικό αποτέλεσμα. Βεβαια εσάς πελάτης σας ειναι το MEGA όχι εμείς, αν δεν έχουν πρόβλημα αυτοί... εγώ προσωπικά ευτυχώς έχω κρατήσει τα επεισόδια από το παλιό mega λίγο πριν κλείσει σε ts, τα βάζω όποτε θέλω και τα βλέπω..
Πάντως δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησε αυτό. Αν έχεις χρόνο και όρεξη να σκρολάρεις στο #NtoltseVita στο twitter θα δεις αρκετά σχόλια τηλεθεατών.

Να σε ρωτήσω και αν θέλεις και αν σου επιτρέπεται μου απαντάς, στο MEGA μετά το remastering, τους επιστρέφετε 2 εκδοχές, και σε 4:3 και σε 16:9;
Ρωτάω γιατί βλέπω όλα τα αποσπάσματα που ανέβασαν στο Mega Golden Classics να είναι σε 4:3, αλλά και το Ντολτσε Βιτα, στις φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο τύπου πριν μερικούς μήνες, που ήταν εμφανέστατα από τις ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, ήταν σε 4:3 παρότι στη τηλεόραση το έδειξαν 16:9.
Τουλάχιστον να έχουμε να ελπίζουμε σε μελλοντικες προβολές μήπως παίξουν στο κανονικό τους κάδρο..

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το θέμα είναι ότι μπορεί στον υπολογιστή να φαίνεται υπέροχο, αλλά αυτό που είδα στην τηλεόραση, ήταν όπως το περιέγραψα παραπάνω ήταν κουραστικό.

Το αποτέλεσμα στην εταιρεία που δουλεύεις, μετά το remastering, δοκιμάζετε να το δείτε και σε 32αρα τηλεόραση ή μένετε στα μόνιτορ των υπολογιστή και τις μεγάλες τηλεοράσεις, που ο επεξεργαστής τους έχει ούτως ή άλλως τη δυνατότητα να απεικονίσει το progressive scan καλύτερα;

Γιατί κι εμένα στον υπολογιστή και στη 43αρα στο σαλόνι μια χαρά μου φάνηκε το αποτέλεσμα αλλά στην 32αρα LG, που δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει αλλιως το progressive ήταν σαν τα πλάνα να είχαν αφύσικη κίνηση, κάτι που δεν ισχύει για άλλες σειρές, ούτε καινούριες, που ειναι από "την μάνα τους" γυρισμένες σε progressive, αλλά δεν ίσχυαν ούτε και για τους remastered Απαράδεκτους, που φαίνονταν μια χαρά.

Δεν ξέρω τι φταίει γιατί δεν εχω τις γνωσεις που έχεις εσυ, φταίει το πρωτότυπο υλικό, φταίει το ripάρισμα, φταίει κάτι άλλο, εγώ μιλάω ως τηλεθεατής, άλλωστε σε εμάς τους τηλεθεατές απευθύνεται το τελικό αποτέλεσμα. Βεβαια εσάς πελάτης σας ειναι το MEGA όχι εμείς, αν δεν έχουν πρόβλημα αυτοί... εγώ προσωπικά ευτυχώς έχω κρατήσει τα επεισόδια από το παλιό mega λίγο πριν κλείσει σε ts, τα βάζω όποτε θέλω και τα βλέπω..
Πάντως δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησε αυτό. Αν έχεις χρόνο και όρεξη να σκρολάρεις στο #NtoltseVita στο twitter θα δεις αρκετά σχόλια τηλεθεατών.

Να σε ρωτήσω και αν θέλεις και αν σου επιτρέπεται μου απαντάς, στο MEGA μετά το remastering, τους επιστρέφετε 2 εκδοχές, και σε 4:3 και σε 16:9;
Ρωτάω γιατί βλέπω όλα τα αποσπάσματα που ανέβασαν στο Mega Golden Classics να είναι σε 4:3, αλλά και το Ντολτσε Βιτα, στις φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο τύπου πριν μερικούς μήνες, που ήταν εμφανέστατα από τις ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, ήταν σε 4:3 παρότι στη τηλεόραση το έδειξαν 16:9.
Τουλάχιστον να έχουμε να ελπίζουμε σε μελλοντικες προβολές μήπως παίξουν στο κανονικό τους κάδρο..
Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή (αν και θα βγω εκτός τόπικ αναφέροντας την Nova) και μετά θα συνεχίσω για το mega.
Ποιοί σταθμοί παραλαμβάνουν/παίζουν progressive και ποιοί interlaced; Και τέλος πάντων ποιό είναι καλύτερο;
Το 25 interlaced που μεταδίδει η Digea είναι καλύτερο από το 25 Progressive που μεταδίδει μόνο η Nova κατά την προβολή των ταινιών. Γιατί όμως η Nova παραλαμβάνει υλικό Progressive και όχι Interlaced; Γιατί απλά όλες μα όλες οι κινηματογραφικές ταινίες προβάλλονται (και γυρίζονται) σε progressive. Θυμήσου ότι το Nova Cinema που είχε ξεκινήσει σαν Filmnet, παίζει μονάχα ταινίες. Κινηματογραφικές ταινίες.
Ίσως να θες να μάθεις ποιά είναι η διαφορά progressive με intelaced με απλά λόγια;
Στο Progressive, προβάλλεται 1 καρέ εικόνας στο κάθε frame. Δηλαδή στον κινηματογράφο, προβάλλονται 24 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο.
Στην ευρωπαϊκή τηλεόραση προβάλλονται είτε 25 καρέ-φωτογραφίες (Progressive) είτε 50 φωτογραφίες (Interlaced)  ανά δευτερόλεπτο.
Στο Interlaced, λοιπόν, προβάλλονται 2 Fields (2 ξεχωριστές εικόνες) σε κάθε frame. Οπτικά έχει περισσότερη πληροφορία και πολύ καλύτερη ευκρίνεια.

Εσύ κράτα αυτό= Με το Interlaced, στα 25 καρέ του δευτερόλεπτου, προβάλλονται 50 φωτογραφίες, ενώ στο progressive μονάχα 25.

Με το μάτι δύσκολα θα καταλάβεις τη διαφορά σε real time playback. Προσωπικά το καλύτερο τρικ για να δω αν κάτι είναι γραμμένο progressive ή interlaced είναι με κασέτα βίντεο (όχι VHS βέβαια) όπου με το jog πηγαίνω την εικόνα field-field και βλέπω σε μόνιτορ αν αλλάζει η εικόνα 2 φορές στο κάθε καρέ ή μία φορά.

Η αρχική συμφωνία με το Mega ήταν να παραδώσουμε το υλικό και σε 4:3 proress (pillarbox - με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά).
Τελικά παραδώσαμε μόνο 16:9 το οποίο όπως σου είπα και νωρίτερα, ήταν γραμμένο από το στούντιο που έγιναν τα γυρίσματα σε 25 Interlaced (2 ξεχωριστές εικόνες ανά ένα καρέ). Αντίστοιχα αυτό που μετέδωσε το κανάλι, είχε επίσης 25 interlaced. Οπότε δεν χάθηκε καμία πληροφορία.
Ίσα-ίσα που αν κάποια field ενός επεισοδίου είχαν drop, έμπαινα με photoshop και διόρθωνα.

• Τακτικό Μέλος
  • **
Επειδή έκανα το crop στους Απαράδεκτους, θα διαφωνήσω. Δεν κόστισε σε εικόνα, γιατί το 4:3 που παρέλαβα πριν το Crop ήταν 4k με Appleproress 422hd.
Και μάλιστα τα πρωτογενή υλικά που παρέλαβα ήταν στα 50 καρέ.
Δηλαδή έγινε upscaling από SD σε 4κ και από 25i σε 50Frame.
Σχετικά με τον ΑΝΤ1... δυστυχώς η πατέντα ανήκει στο Mega, οπότε είναι απόλυτα αδύνατο να το υλοποιήσει ο ΑΝΤ1.
Και στο λέω εκ των έσω.
Τα 2 σημαντικότερα βήματα είναι τα 2 πρώτα, δηλαδή το deinterlacing από το αρχικό betamax SD 25fps interlaced σε 50fps progressive που είναι τελείως κομβικό να γίνει σωστά πριν αρχίσει η επόμενη επεξεργασία και πως έγινε από SD σε 4Κ

• Τακτικό Μέλος
  • **
Άρχισε η εποχή που φοβόμουν φαίνεται, του φτηνιάρικου AI upscale παλιών σειρών, ένα πέρασμα από Topaz Gigapixel AI και έξω από την πόρτα...
Τα screenshot είναι από ψηφιακή εγγραφή Digea χωρίς καμία δική μου επεξεργασία, επανάληψη Κυριακής 11/2/2024

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
Αληθεια ολες οι μαγνητοταινιες ηταν σε sd τοτε;;
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Θες να πεις Betacam SP (ή Digital στην καλύτερη περίπτωση).

To Betamax ήταν ένα οικιακό πρότυπο μαζί με το σύστημα 2000 που τελικά δεν προχώρησαν γιατί το VHS κρίθηκε πιο προσιτό.
Επίσης το upscaling δεν γίνεται με το Gigapixel, αλλά με πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο που δεν μπορώ να σου πω.

Τα 2 σημαντικότερα βήματα είναι τα 2 πρώτα, δηλαδή το deinterlacing από το αρχικό betamax SD 25fps interlaced σε 50fps progressive που είναι τελείως κομβικό να γίνει σωστά πριν αρχίσει η επόμενη επεξεργασία και πως έγινε από SD σε 4Κ

Συγχώνευση: Πεμ 15 Φεβ 2024, 10:06
Αληθεια ολες οι μαγνητοταινιες ηταν σε sd τοτε;;

Υπήρχαν και "μαγνητοταινίες" που είναι HD και βέβαια μπαίνουν σε συγκεκριμένα βίντεο. Όμως οι εγγραφές που έγιναν τότε στην Ελλάδα ήταν όλες σε SD.
Στη φωτογραφία θα δεις μια κασέτα σε διαστάσεις Betacam αλλά είναι high definition και έχει αρκετά κανάλια ήχου

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το θέμα είναι τι είναι τα μάστερ, σε ταινίες που γυρίζονται σε film κανονικό 35mm κτλ μπορεί να γίνει rescan σε HD, 4K κτλ, να γίνει εργασία πάνω σε αυτό και να βγει μετά ψηφιακά σε D-VHS, HD-DVD, Bluray, HDCAM κτλ, το φορματ της τελικής κόπιας που πάει στον πελάτη ή στο κανάλι δεν έχει σημασία αλλά το αρχικό rescan. Το Betacam που αν δεν κάνω τραγικό λάθος είναι γυρισμένα τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση μέχρι περίπου μέσα 2010s είναι 720x576 interlaced, δεν αλλάζει, δεν μεγαλώνει, δεν βελτιώνεται με denoise, sharpen κτλ ή ακόμα χειρότερα το τραγικό AI upscale (με όποιο τρόπο και να γίνεται), μόνο το καταστρέφει και το κάνει να φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής με γράμματα να χορεύουν και στις 50+ ίντσες που είναι συνηθισμένο φαίνεται ακόμα τραγικότερο.
Εάν γίνει αυτό το στάνταρντ θα είναι τραγικό πραγματικά, αφού αυτό είναι το διαθέσιμο ας παίζει αυτό interlaced SD upscaled, είναι κρίμα να σπαταλάται εργασία για να γίνεται χειρότερο

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το θέμα είναι τι είναι τα μάστερ, σε ταινίες που γυρίζονται σε film κανονικό 35mm κτλ μπορεί να γίνει rescan σε HD, 4K κτλ, να γίνει εργασία πάνω σε αυτό και να βγει μετά ψηφιακά σε D-VHS, HD-DVD, Bluray, HDCAM κτλ, το φορματ της τελικής κόπιας που πάει στον πελάτη ή στο κανάλι δεν έχει σημασία αλλά το αρχικό rescan. Το Betacam που αν δεν κάνω τραγικό λάθος είναι γυρισμένα τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση μέχρι περίπου μέσα 2010s είναι 720x576 interlaced, δεν αλλάζει, δεν μεγαλώνει, δεν βελτιώνεται με denoise, sharpen κτλ ή ακόμα χειρότερα το τραγικό AI upscale (με όποιο τρόπο και να γίνεται), μόνο το καταστρέφει και το κάνει να φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής με γράμματα να χορεύουν και στις 50+ ίντσες που είναι συνηθισμένο φαίνεται ακόμα τραγικότερο.
Εάν γίνει αυτό το στάνταρντ θα είναι τραγικό πραγματικά, αφού αυτό είναι το διαθέσιμο ας παίζει αυτό interlaced SD upscaled, είναι κρίμα να σπαταλάται εργασία για να γίνεται χειρότερο

Τα γράφεις ακριβώς όπως είναι. Και πράγματι είναι γυρισμένα σε betacam (αν και το Alter είχε σαν πρότυπο το DVC-Pro) όπου και πάλι ήταν SD.
Γυριζόντουσαν έτσι, στην καλύτερη περίπτωση της ιδιωτικής τηλεόρασης, γιατί απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
Αργότερα που ήρθε το High Definition, όλοι προτιμούσαν να γράψουν ψηφιακά σε κάρτες SD ή σκληρούς δίσκους.
Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, στην Τουρκία, κάποιες σειρές γυριζόντουσαν σε HD cam.
Το λέω γιατί κάποια τρέηλερ που είχαν πέσει στα χέρια μου ήταν από κασέτα HDCAM.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί η εταιρία διανομής λέγεται Ay Yapim Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
και προτιμούσε την εγγραφή σε κασέτες υψηλής ευκρίνειας. Στη φωτογραφία φαίνεται μια κασέτα μικρής διάρκειας που περιέχει ένα τρέηλερ από τη σειρά Καρανταγί. Φυσικά αυτά τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας είναι πανάκριβα και πια κανείς δεν τα χρησιμοποιεί.

• Τακτικό Μέλος
  • **
Με αφορμή τη συζήτηση και τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που ποσταρες, είδα ένα βίντεο για τη διαφορά Betamax και Betacam που χρησιμοποιούνταν από κανάλια και άλλες επαγγελματικές χρήσεις, ουσιαστικά είναι τελείως άλλο πρότυπο, πολύ ανώτερο τεχνικά από τα παρόμοια μεταξύ τους VHS-Betamax, μοιάζει μόνο στον μηχανισμό των κασετών το Betamax με το Betacam. Στο 17:40:

* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 12/11/2024 (00:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: scannerfm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/11/2024 (23:56)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (22:38)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (22:14)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (22:02)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/11/2024 (22:00)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:45)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:35)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:28)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (21:24)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:23)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (21:06)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:05)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (21:04)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/11/2024 (21:03)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:52)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:43)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:35)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:31)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Cosmote TV 11/11/2024 (17:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/11/2024 (17:14)
* Απ: ΕΡΤ & Digea στις 39Ε  Μέλος: stathis Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 11/11/2024 (16:10)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:50)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:39)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:36)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:22)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:19)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (13:48)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (11:23)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (10:44)