Mega: Το σχέδιο διάσωσης από Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη
Ένα 24ωρο μετά την ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση των εργαζομένων του Μega με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, γίνεται μια ψύχραιμη αποτίμηση των δεδομένων και των σχεδιασμών.
Είναι ξεκάθαρο ότι για πρώτη φορά, μετά το ξεκίνημα της κρίσης, γίνεται πραγματική προσπάθεια διάσωσης του καναλιού, με βάση συγκροτημένο σχέδιο. Υπάρχουν τρεις μέτοχοι (οικογένεια Βαρδινογιάννη, Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης), οι οποίοι και θέλουν και μπορούν να τού δώσουν το αναγκαίο «οξυγόνο» -υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα επιτύχουν συμφωνία με τις τράπεζες.
Το στοιχείο αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς πριν αλλάξει η σύνθεση των μετόχων, υπήρχαν ο Σταύρος Ψυυχάρης που ΔΕΝ μπορούσε (λόγω χρεοκοπίας) και ο Φώτης Μπόμπολας που και ΔΕΝ μπορούσε (επίσης λόγω χρεοκοπίας) και είχε χάσει κάθε αξιοπιστία με τους αντιφατικούς χειρισμούς του, όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη.
Ποιο είναι το σημερινό σχέδιο;
Οι εκπρόσωποι των τριών ιδιοκτητών συνομιλούν σχεδόν καθημερινά με τις πιστώτριες τράπεζες, έχοντας στο τραπέζι το νέο επιχειρηματικό πλάνο το οποίο εκπόνησε η Grand Thornton. Στόχος είναι να συμφωνηθεί η αναδιάρθωση του δανείου των 100 εκατομυρίων (ας σκεφτούμε ότι τοεπιτόκιο έχει φτάσει στο ασύλληπτο 11%), όπως και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τηςΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (με «ζεστό» χρήμα των μετόχων).
Ταυτόχρονα, γίνονται κινήσεις, ώστε να μπουν στη συμφωνία και προμηθευτές, στους οποίους οφείλει χρήματα ο σταθμός. Αν επιτευχθεί συμβιβασμός (πράγμα πιθανό), η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ θα ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα του άρθρου 106 β, ώστε να προστατευθεί.
Είναι, αλήθεια ότι κάποιοι τραπεζικοί παράγοντες θέλγονται από την ιδέα της εκκαθάρισης του σταθμού -του «λουκέτου», δηλαδή. Στη λογική (μας χρωστάνε 100 εκατομύρια, έχουμε στους δεσμευμένους λογαριασμούς πάνω από 40, θα πουλήσουμε το σήμα και την ταινιοθήκη άλλα 30, οπότε θα φτάσουμε σχεδόν στα 70 εκατομύρια -άρα, μικρή η χασούρα, αν λάβουμε υπόψη ότι από τονΔΟΛ και τον Πήγασο έχασαν περίπου 300 εκατομύρια). Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα πλειοψηφήσει η θέση αυτή.
Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο ερώτημα είναι αν μια επιχείρηση υπαγμένη στο 106 β μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας (πιθανότατα τον Δεκέμβριο).
Αυτό θα κριθεί από τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας -όρους τους οποίους θα ορίσει τοΕΣΡ. Ακόμη και αν η απάντηση στο ερώτημα είναι αρνητική, υπάρχουν τρόποι να βγει η εταιρεία από τον κώδικα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Όσο για το γεγονός ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ παραμένει στη Χρηματιστήριο, και γι αυτό συζητείται συγκεκριμένο σχέδιο.
ΥΓ Σημαντικό θετικό ρόλο στην όλη υπόθεση διαδραματίζει ο πρόεδρος του Star, Πάνος Κυριακόπουλος, δρώντας υπό τις οδηγίες του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Πηγή:aixmi.gr
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk