Συνέντευξη Μιχάλη Ιγνατίου στο Sdna.gr
Το SDNA μίλησε με τον κ. Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος εξέφρασε την οργή του για τις εξελίξεις και τόνισε ότι πρώτιστο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα για τους απλούς εργαζόμενους, τους μη επώνυμους, αυτούς που δεν κατάφεραν αυτό το χρονικό διάστημα να βρουν άλλη δουλειά.
«Πάμε πια σε ευθεία σύγκρουση. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτά τα δύο χρόνια ήταν μια κοροϊδία. Όπως έγραψα και σε κείμενο μου, το οποίο ζητώ να διαβάσουν άπαντες, ήταν ένα έγκλημα προμελετημένο αυτό που συνέβη στο MEGA τα τελευταία δύο χρόνια» ανέφερε στο SDNA ο δημοσιογράφος, επί χρόνια ανταποκριτής του καναλιού στις ΗΠΑ.
«Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι και να δούμε τι θα γίνει με τους ανώνυμους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η οργή των συναδέλφων είναι μεγάλη και δεν ξέρω με τι μορφή θα εκφραστεί. Νέοι άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, χωρίς δουλειά. Αυτούς πρέπει να κοιτάξουμε» συμπλήρωσε.
Ρωτήσαμε τον κ. Ιγνατίου σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων από πλευράς εργοδοσίας, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τα έσοδα από τις διαφημίσεις.
«Περιμένουμε την Δευτέρα την ψήφιση του νέου νόμου της κ.Αχτσιόγλου. Αν περάσει, τότε έκαστος θα λάβει 10.000 ευρώ. Επόμενο βήμα είναι τι θα γίνει με τα περιουσιακά στοιχεία. Αν αυτά εκποιηθούν από τις τράπεζες, θα λάβουν και οι εργαζόμενοι μέρος των εσόδων, όχι μεγάλο ποσοστό, αλλά θα είναι μια βοήθεια» ήταν η απάντησή του.
Ποια ήταν η στάση που κράτησαν οι μέτοχοι απέναντι στους εργαζόμενους;
«Το μεσημέρι θα έχουμε μια συνάντηση με τον κ.Βαρδινογιάννη. Περιμένω κι εγώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω τι θα μας πει. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάτι να μας πει πια. Ας περιμένουμε, όμως, να τον ακούσουμε και κατόπιν να σκεφτούμε όλοι μαζί τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι. Όταν παλεύεις, πετυχαίνεις».
Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα συναντηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης με τους εργαζόμενους το μεσημέρι της Πέμπτης, ρωτήσαμε τον κ. Ιγνατίου αν το πρηγούμενο διάστημα ή μετά την χθεσινή εξέλιξη υπήρξε ανάλογη κίνηση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ποσοστό στο κανάλι, μέσω της εξαγοράς του ΔΟΛ.
«Ζητήσαμε πολλές φορές ραντεβού με τον κ. Μαρινάκη, αλλά δεν μας δέχθηκε. Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε από πλευράς του. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήταν οι τρίτοι μέτοχοι» απάντησε στο SDNA ο δημοσιογράφος του MEGA.
Πηγή :Sdna.gr
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk