Τελικά υπάρχει νομοθεσία για αθέμιτο ανταγωνισμό λόγο συγκέντρωσης μέσων.
Νόμος N3592_2007
Άρθρο 5
Ιδιοκτησιακό καθεστώς
Παράγραφος 6
Εδάφιο γ
γ) Μέχρι τη χορήγηση αδειών ραδιοφώνου αναλογικής
εκπομπής επιτρέπεται η συμμετοχή σε επιχειρήσεις μη
ενημερωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ανεξαρτήτως πο−
σοστού συμμετοχής και αναλόγως του πληθυσμού της
περιοχής κάλυψης ως ακολούθως: έως πέντε (5) νομίμως
λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο νομό /
γεωγραφική περιοχή Αττικής, έως τρεις (3) στο νομό
/ γεωγραφική περιοχή Θεσσαλονίκης και έως έναν (1)
στους υπόλοιπους νομούς / γεωγραφικές περιοχές. Σε
κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η, κατά τα ως άνω,
συμμετοχή σε παραπάνω από πέντε (5) νομίμως λειτουρ−
γούντες μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο
σύνολο της επικράτειας και κατ’ ανώτατο όριο σε τρεις
(3) νομούς / γεωγραφικές περιοχές της χώρας.
Συγχώνευση: Δευ 5 Σεπ 2022, 21:18
Και κάτι άλλο τεχνικό θέμα τώρα. Είχα παρατηρήσει ότι το sdr shapr μέχρι την έκδοση 1426 μετρούσε και μετράει σωστά ισχύ σήματος ενώ οι επόμενες εκδόσεις μετράνε λάθος τα αδιαμόρφωτα σήματα και συγκεκριμένα τα ανεβάζουν 20 db πάνω . Αν βρήκε κάποιος τι έφταιγε ας το αναφέρει. Το παρατήρησα και στο band scan του MCelliotG αυτό.
Συγχώνευση: Δευ 5 Σεπ 2022, 23:41
Το ραδιόφωνο ως μέσο έχει αμφίβολο μέλλον κι ο λόγος είναι ένας: τα έξοδα. Γι αυτό στρέφονται όλο και περισσότεροι στην πιο οικονομική λύση του web ραδιοφώνου. Για έναν μικρομεσαίο είναι δυσβάσταχτο πλέον να φτιάξει ραδιοσταθμό και να τον λειτουργεί 24ωρο κι όσοι μείνανε το κάνουν από μεράκι. Γι αυτό και επιβιώνουν οι λεγόμενοι μεγάλοι στο χώρο. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Και για τα παραδοσιακά έντυπα μέσα, εφημερίδες, περιοδικά κλπ. Πολλά τα έξοδα, λίγα τα έσοδα, θα μείνουν στο χώρο μόνο οι μεγάλοι και ήδη αυτό γίνεται. Το ίντερνετ πλέον είναι το πεδίο δημιουργίας και ελευθερίας, μπορείς να κάνεις τη δική σου εκπομπή χωρίς να σου υπαγορεύουν τι θα πεις και πως θα λειτουργείς. Και φυσικά ν ακούγεσαι σ όλη την υφήλιο. Τρανή απόδειξη βεβαίως των όσων γράφω είναι το όργιο λουκέτων και εξαγορών εδώ και πάνω από 10 χρόνια, κάτι που σε περασμένες δεκαετίες ήταν αδιανόητο.
Πολύ σωστά. Ταυτίζομαι στις απόψεις σου γιατί απλά έτσι είναι. Πράγματι κάποιοι έχουν στην Λάρισα ή σε όλη την Ελλάδα ακόμη ραδιόφωνο από μεράκι . Απλά μέχρι να εκλείψει το ερτζιανό ραδιόφωνο είτε αναλογικό είτε ψηφιακό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όπως τεράστιο bandwith σε provider internet προκειμένου να εξυπηρετεί ακροατές. Όλα τα αυτοκίνητα και σπίτια να έχουν ασύρματες σταθερές ή κινητές συσκευές internet και πολλά άλλα. Μετά το dab, θα γίνει αυτό και σε καμιά εικοσαριά χρόνια το βλέπω να έχουμε τέτοιες υποδομές. Αυτήν είναι ή άποψη μου. Φανταστείτε παράδειγμα η Αθήνα να ακούει μέσω internet ραδιόφωνα με εκατομμύρια ακροατές . Κάτι που στην συχνότητα είναι δυνατό, σε υποδομές δικτύου internet σήμερα είναι αδύνατο. Ακόμη και οι οπτικές ίνες έχουν περιορισμούς αλλά ο αέρας όχι. Το είπα όσο πιο άπλα μπορούσα. Να είστε καλά.