Οποιος λέει οτι το RDS χαλάει τον ήχο ή δεν εχει ιδέα πώς να το ρυθμίσει ή εξήγαγε τα συμπεράσματά του απο αθλιους σχεδιαστικά κωδικοποιητές.
Ισχύει, οτι ο φάκελος διαμόρφωσης ανοιγει δυσχεραίνοντας κατ' ελάχιστο την λήψη σε περιπτώσεις οριακής κάλυψης, αλλά στα συγχρονα αυτοκίνητα δεν ειναι κάν μετρήσιμο το φαινόμενο. Τωρα για οικιακή αναπαραγωγή, ουτως ή άλλως τα "τερτίπια" των ραδιοφωνιάδων με τους κακορυθμισμένους κομπρέσσορες σκοτώνουν τον ηχο, το RDS τους πείραξε;
Τελος πάντων, το RDS ειναι πληροφοριακό σύστημα, ελάχιστοι εχουν την όρεξη να ασχοληθουν μαζί του αφου δεν εχουν κέρδος. Το πολλά υποσχόμενο Teletext στην τηλεόραση που εδύνατο να δώσει σχεδόν "ιντερνετική" ειδησεογραφία απο την... δεκαετία του 80(!), ουδέποτε υλοποιήθηκε οπως θα επρεπε στην Ελλάδα.
Αντ' αυτου, κατέληξε chat με μηνυματα που κοστίζουν 2 ευρώ το καθένα.