Full HD & HD ready: Τι "παίζει" τελικά;
  • Παρ 6 Ιουν 2025, 02:04
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Full HD & HD ready: Τι "παίζει" τελικά;  (Αναγνώστηκε 16563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stabill

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2008
Καλησπερα σε ολους και ολες.

Ενας ολοκαινουργιος στο forum (εγω!!!), εχει να κανει μια ερωτηση, απλη για τους εμπειρους!!!

Ειμαι ετοιμος να αγορασω τηλεοραση 40-42 ιντσων. Ειχα στα υπ'οψιν τα μοντελα LE40A656A1F της Samsung (Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε) και 42LG6000 SCARLET της LG (Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε) τα οποια ομως τελικα τα απορριπτω λογω τιμης.

Ενς φιλος που εχει δικο του μαγαζι ΣΕΗΟΣ μου προτεινε ενα οικονομικο μοντελο Panasonic plasma, το Viera TH-42PX80E (Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε) το οποιο μπορω να πω οτι με βολευει απο θεμα τιμης, εστω κανοντας καποιους "συμβιβασμους" (π.χ. στην αντιθεση, αλλα δεν με νοιαζει και ιδιαιτερα).

Το θεμα ομως ειναι οτι ΔΕΝ ειναι full HD, αλλα HD Ready... Απ'ότι μου ειπε, βαζοντας ενα blue-ray disc δεν θα καταλαβω διαφορα, διοτι ειναι συμβατη με Full HD. Εμενα η λεξη "συμβατη" δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, με ενθουσιαζει ομως η διαφορα τιμης (πανω απο 500-600 euros).

Τι προτεινετε? Να το τολμησω? Δεν προκειται να δω αμεσα HD ταινιες, θελω ομως να αγορασω κατι που θα με καλυπτει για το (αμεσο ή εμμεσο) μελλον και να μην την πατησω...

Ευχαριστω εκ των προτερων

Σταυρος

Αποσυνδεδεμένος andreas88

• Έμπειρο Μέλος
  • Τόπος: Πάτρα
H τηλεοραση δεν ειναι συμβατη με Full HD καθως η αναλυση της ειναι 1024 x 768. Απλα αυτο που ο φιλος σου ηθελε να πει ειναι οτι η τηλεοραση εχει Onboard processors που επεξεργαζονται το σημα (αν ειναι full HD η HD γενικα) και σου παρεχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας. Εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να εχει ποιοτικα σχεση με μια True Full HD....Διαθεσε λιγα παραπανω χρηματα για να απολαυσεις ποιοτητα...Αυτο προτεινω εγω...Φιλικους χαιρετισμους...
Digimax MX Series Combo, DM500s, DM7020si....Πιάτο 1m Tecatel, DiSeCq rotor Μoteck SG2100A (αθάνατο)....30W - 42E..

Αποσυνδεδεμένος Jos3ph

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #2: Κυρ 10 Αυγ 2008, 12:19 »
θα πάρεις πολλές γνώμες και απόψεις ...
εγώ θα προσπαθήσω να σου απαντήσω λίγο πιο αντικειμενικά με μία έρευνα που λέγεται 1080p does matter ?

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

και συγκεκριμένα ρίξε μια ματιά στην εικόνα

όπως βλέπεις είναι συνάρτηση απόστασης από την οθόνη ...

πχ στα 3 μέτρα ( 10fts ) ίσα που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τις δυνατότητες μίας HD ready τηλεόρασης όπως αυτής της panasonic ...

βέβαια εαν δεν έχεις άριστη όραση , τότε η απόσταση μεγαλώνει κι άλλο ...

Επειδή είμαι και plasmaτάκιας , ίσως να υπάρχουν 42PZ70 ή PZ8 ( περσινή και φετινή χαμηλή σειρά της panasonic ) σε 1080p σε πολύ καλές τιμές ...

Αποσυνδεδεμένος sotos65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Χανιά
Φίλε Σταύρο, για την TH-42PX80E μπορείς να διαβάσεις εδώ τις "λίγες" σελίδες που έχει ένα θέμα ανοιγμένο ειδικά γι αυτήν. Προσωπικά κι εγώ αυτήν έχω και δηλώνω υπερευχαριστημένος!

Δέκτες: Edision Argus, Technomate TM-5300D+ USB, Skystar HD2, Skystar2 (4.4.3 driver)
Κάτοπτρο: Tecatel 1.10X1.20
LNB: Shаrp BS1REL100W
Μοτέρ: Moteck SG2100

Αποσυνδεδεμένος stabill

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Κυρ 10 Αυγ 2008, 23:13 »
Τι να πω? Τα μισα να ισχυουν απ'οσα γραφει, μαλλον θα ειμαι μια χαρα!!! Ευχαριστω πολυ, εννοειται οτι οποιαδηποτε αλλη γνωμη, ειναι καλοδεχουμενη!!!

Αποσυνδεδεμένος Ioanis

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Wuppertal Germany
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5: Σαβ 19 Ιουν 2010, 16:35 »
Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου μετα απο δυο χρονια αφου η ενοτητα ειναι σχεδον νεκρη.Λοιπον πεστε μου πια η διαφορα αναμεσα σε μια τηλεοραση Full HD 1080p και σε μια αλλη τηλεοραση HD ready.Τι θα πει Full HD και τι θα πει HD ready.
Κατοπτρο 90cm no name.LNB INVACOM 0,3db.Ληψη(68.5E-45W).Δεκτες.Εchostar-ip3000 Viaccess.Nokia 9650S.dbox Nokia.Pace dsr 600.ALBA REC-4604P analog.SEG-099A analog

Αποσυνδεδεμένος stabill

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Σαβ 19 Ιουν 2010, 17:56 »
...με εντελως απλα λογια, μια HD READY τηλεοραση εχει χαμηλοτερη αναλυση (1024x768 ή 1366X768) απο μια FULL HD (1920X1080), αλλα κανοντας upscaling μπορει να "δειξει" την υψηλοτερη αναλυση ανετα. Το "ανετα" που γραφω, ειναι σχετικο, μια και με την τηλεοραση που επελεξα εγω εδω και 2 χρονια περιπου δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, αν ομως κανω συγκριση με μια FULL HD, σαφως και εχω χαμηλοτερο αποτελεσμα (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μιλαμε παντα για blu-ray δισκους ή mkv αρχεια, οχι για Ελληνικα προγραμματα!!!). Βλεπω πεντακαθαρη εικονα, αλλα αντικειμενικα η FULL HD εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!! Με τις τιμες που επικρατουν πια, δεν εχει νοημα να επιλεξεις HD READY σε καμμια περιπτωση. Παιρνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ FULL HD και εστιαζεις αλλου, π.χ. να ειναι mpeg4, LED (καταπληκτικο contrast...), 200hz κλπ.κλπ. Φανταζομαι οτι τα πιο "εξειδικευμενα" μελη του forum μπορουν να σε "διαφωτισουν" με περισσοτερες τεχνικες λεπτομερεις, η ουσια ομως ειναι ολα τα παραπανω!!!

Αποσυνδεδεμένος Ioanis

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Σαβ 19 Ιουν 2010, 20:32 »
Φιλε μου stabill σ,ευχαριστω για την απαντηση, ησουν πολυ κατατοπιστικος τωρα ξερω οτι σε καθε περιπτωση υπερεχει η Full  HD.Οχι τιποτα αλλο δηλαδη ,αλλα οταν ερθει η ωρα να παρω καινουργια τηλαοραση να ξερω τι να παρω.Για την ωρα βολευομαι με την παλιας τεχνολογιας τηλεοραση μιας και εχω μονο δορυφορικη ληψη και καθολου επιγεια.Και παλι σ,ευχαριστω.(παρεπιπτοντος να αναφερω εδω οτι  οι Γερμανοι στα επιγεια ψηφιακα εχουν συμπιεση Mpeg2 και οχι Mpeg4).
Κατοπτρο 90cm no name.LNB INVACOM 0,3db.Ληψη(68.5E-45W).Δεκτες.Εchostar-ip3000 Viaccess.Nokia 9650S.dbox Nokia.Pace dsr 600.ALBA REC-4604P analog.SEG-099A analog

Αποσυνδεδεμένος stabill

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #8: Σαβ 19 Ιουν 2010, 20:37 »
Απορω πως κρατιεσαι και δεν αγοραζεις!!! Εγω ηδη εχω "μετανοιωσει" που πηρα 42αρα, μου φαινεται μικρη!!!!!!!!!!! (πλακα κανω!!!)

Αποσυνδεδεμένος Ioanis

• Έμπειρο Μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #9: Σαβ 19 Ιουν 2010, 20:45 »
Μην ξεχνας σε τι καιρους ζουμε(οικονομικα),η κριση δεν ειναι μονο στην Ελλαδα και εδω τα ιδια σκ@τ@ ειναι.

Anonymous

• Επισκέπτης
δεν ξερω αν σε σωστο νημα παιαδια αλλα ηθελα να ρωτησω εχω μια LG 32 full HD εκανα αναζητηση να βρω τα ψηφιακα της ΕΡΤ απο ακαρνανικά τα βρισκει αλλα δεν εχω εικονα μονο μαυρο και πανω στην οθονη παιζει <υπηρεσια HD> τα ραδιοφωνα παιζουν κανονικά τα κανάλια σε mpg2 ART ,Axelwos.Γνωριζει καποιος τι μπορει να συμβαινει ή ειχε παρόμοιο προβλημα και πως το ελυσε.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης1

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πρέβεζα
Βαγγέλη κατα 99% είναι Μόνο mpeg2 η τηλεόραση.Για αυτο και όταν βλέπει τα mpeg4 τα αναγνωρίζει ως υπηρεσιες hd
Δέκτες:Dm800,Comag portyI,Skystar2
Κάτοπτρα: 1,25*1,40 κινητό, 75 cm @ Astra2
LNB: 3x digiality 0.3 db, 1x sharp 0.4
VboxII,superjack actuator 24\'\'
Triax Disecq 4 in 1 (και μια παρατημενη σχεδον επίγεια εγκατάσταση-στο σερβις πλέον)

Anonymous

• Επισκέπτης
Ελα ναι θα κοιταξω το μοντελο το βραδυ ακριβως ποιο ειναι και θα στειλω μηνυμα στην lg να δω τι φταιει.Απο μια γρηγορη αναζητηση ειδα οτι προβλημα λυνεται με εξωτερικο δεκτη ή με μοντουλα διπλα που παλι εχει καθυστέρηση στο zaping.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Παρε εξωτερικο δεκτη μην παρεις μοντουλα θα εχεις προβληματα στην εικονα και δεν θα παιζει το ΕΡΤ ΗD
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu
Soon DP-666

Αποσυνδεδεμένος medx

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2009
  • Τόπος: Αγρίνιο
Σε τηλεόραση HD ready φαίνεται η ERT HD έστω και με μείωση στην ποιότητα; Γίνεται δηλαδή αυτόματη μετατροπή;

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
δεν θα εχεις και την τελεια εικονα αλλα θα εχεις σαφως καλυτερη εικονα απο το SD.και γω εχω μια HD ready τηλεοραση αλλα οι διαφορες μεταξυ των HD kai SD καναλιων βγαζουν ματι.
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό
Soon DP-666

Αποσυνδεδεμένος medx

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2009
  • Τόπος: Αγρίνιο
Ευχαριστώ. Πρόκειται να πάρω τηλεόραση για μια θεία μου, αλλά να μην τη χρησοπληρώσει εφόσον δε θα διακρίνει τέτοιες διαφορές. Αλλά τουλάχιστον να εξακολουθεί να βλέπει έστω σε 720 p όταν (στο μέλλον) ένα κανάλι θα εκπέμπει μόνο σε HD.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
εχουν πεσει οι τιμες τωρα μια 32αρα HD παει στα 270 ευρω περιπου.
GATE 7
Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό
Soon DP-666

Αποσυνδεδεμένος Nikiforos39

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2013
    • http://www.vour.gr
Όντως, οι τιμές για μία 32αρα HD είναι κάπου στα 270 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος nick

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
  • Τόπος: Αθήνα (Αιγάλεω)
Μια ερώτηση:
Σε τηλεόραση 50Hz ανάλυσης 1366*768 ποια ρύθμιση θα μου έδινε καλύτερη εικόνα;
  • 1280*720p
  • 1280*720i
  • 1920*1080i

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τις δυνατότητες του scaler. Μια και πηγή 768p δεν υπάρχει (πλήν της WXGA των υπολογιστών) εχει πολυ μεγάλη σημασία τόσο το πηγαίο υλικό όσο και η συσκευή που το αναπαράγει όσο και ο scaler της απεικόνισης (οθόνης).

Για πηγή υπολογιστή, προσπαθεις να σετάρεις την οθόνη 1:1 πιξέλ (ήτοι προσπαθείς να πείσεις τον υπολογιστή να βγάλει 1366Χ768 ωστε κάθε πιξέλ της κάρτας οθόνης να απεικονίζεται στην πραγματική, και "παιζεις" μετά με τα προγράμματα αναπαραγωγής υλικου και τις διακριτές δυνατότητες βάθμωσης (scaling) που εχουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για πηγη ψηφιακής επιγειας SD, οπως ενας αποκωδικοποιητής, καλύτερα να αφήσεις τον ενσωματωμένο scaler της τηλεόρασης να χειριστεί το upconversion ειδικά αν ο αποκωδικοποιητής ειναι φτηνοδουλειά, ρυθμίζοντάς τον να ρίχνει πάντα στο HDMI αυτό που του ερχεται 1:1 (ρυθμιση as in Source). Ετσι θα "παιξει" μόνο ενας scaler και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Για πηγη υψηλής ευκρίνειας, πάλι το βέλτιστο ειναι να αφήνουμε την τηλεόραση να κάνει την βρωμοδουλειά της βαθμωσης.Ειδικά διότι ξέρει τι αναλυσης πάνελ φοράει!  Δλδ για HD απο δορυφόρο ρίχνουμε το περιεχόμενο οπως ερχεται στην τηλεόραση (πάλι ρυθμιση as in source). Αποφευγουμε δληαδή το να εχουμε υλικό 720 που γινεται upscale σε 1080 απο τον δέκτη μόνο και μόνο για να ξαναγίνει downscale προκειμένου να προβληθεί, κάτι που κάποιες φορές τα κάνει μαντάρα σε βαθμό κακουργήματος. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Αν τέτοιες ρυθμίσεις δεν υπάρχουν, η 1080i ισως δώσει τρεμοπαιγματάκι στις οριζόντιες γραμμές ή αλλοιώσει τα γραφικά (για ζωντανό πρόγραμμα με υπέρθεση γραφικών οπως π.χ. ποδόσφαιρο). Εκει για να επιβιώσουν τα γραφικά το 720p ειναι απαραίτητο.

Αν η εικόνα ειναι απλά εικόνα οπως πχ ταινία blu-ray χωρίς γραφικά το 1080i προτιμάται.
Αν ειναι παιχνιδομηχανή επιλέγεις 720p θα σου δώσει περισσότερα frames πιό ομαλή κίνηση και λιγότερο κουραστική εικόνα. (ειδικά για το xbox 360 απεφυγε τα 1080 γιατι ζορίζει το τσιπάκι γραφικών πολυ.)
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Δηλαδή στον αποκωδικοποιητή NovaBox 831 να επιλέξω:
  • 720p
  • 1080i
  • Original (στο εγχειρίδιο λέει ότι σου δίνει την εκπεμπόμενη ανάλυση, αλλά στην πραγματικότητα στο γυρίζει πάντα σε 1920*1080, δηλ. 1920*1080i)
  • ή Native (σου γυρίζει πάντα σε 1920*1080, δηλ. 1920*1080i);

Ρύθμιση "as in source" δεν υπάρχει στην TV.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Η ρύθμιση as in source ειναι η "original" στον αποκωδικοποιητή.

Εγω θα το εβαζα εκεί (original) με την ελπίδα οτι οι SD πηγες θα περνάνε sd απο το hdmi ωστε να επεξεργάζονται μόνο απο την τηλεόραση.
 Αν τώρα η nova τα εχει κάνει τόσο μαντάρα με το firmware ωστε να δίνει πάντα 1080ι στην έξοδο, τι να σου πω, δεν ξέρω.

το native λογικά ειναι το native της συσκευής απεικόνισης, αλλά native η τηλεόραση επιστρέφει 1080ι (τρομάρα της) για να δωσει την περισσότερη πληροφορία που μπορεί στον scaler της χωρίς να καταλαβαίνει οτι ετσι εξωθεί τον αναπαραγωγεα (novabox) να κάνει upscale.
.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Μιας και αναφέρεται, θα σας πω ένα διαφορετικό παράδειγμα! Αξιώθηκα μετά από χρόνια δουλειάς να πάρω μια καλή Full HD τηλεόραση smart lcd, samsung συγκεκριμένα! Με μεγάλη μου όμως απογοήτευση είδα ότι σε SD σήματα δεν επιτρέπει να στρετσαριστεί το κάδρο σε πλήρη οθόνη, και κόβει περίπου 10% από τα άκρα, κάτι που πραγματικά με ενοχλεί! Ευτυχώς που ο dreambox που έχω δίνει 1080i σε όλα τα σήματα και έτσι "κοροϊδεύω" την TV να δείχνει πλήρες κάδρο, βέβαια ο dreambox δίνει interlaced και ευτυχώς η TV έχει φοβερό de-interlacer δίνοντάς μου πολύ ικανοποιητική εικόνα ακόμα και σε upscaled σήματα! Θέλω να πω ότι σε μία τέτοια περίπτωση είναι επιθυμητές τέτοιες έξοδοι εικόνας!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Ναι, ειναι αυτή μιά απο τις περιπτώσεις οπου χρειάζεται να "παίξεις" ωστε αυτό που έχεις να αποδώσει καλύτερα.

Ηλία, ειναι φυσιολογικό να εχει καλο deinterlacer αφου η μετατροπή απο 1080i σε 1080p ειναι απο τις πιό συχνά χρησιμοποιουμενες παγκοσμίως, μια και το 1080i ειναι το φορμά εκπομπής της επίγειας HD. To θεμα ειναι τι κάνει το novabox εσωτερικά, κάτι με το οποιο δεν εχω ασχοληθεί και δεν το ξέρω.
.

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Πρώτον ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δεύτερον:
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Μιας και αναφέρεται, θα σας πω ένα διαφορετικό παράδειγμα! Αξιώθηκα μετά από χρόνια δουλειάς να πάρω μια καλή Full HD τηλεόραση smart lcd, samsung συγκεκριμένα! Με μεγάλη μου όμως απογοήτευση είδα ότι σε SD σήματα δεν επιτρέπει να στρετσαριστεί το κάδρο σε πλήρη οθόνη, και κόβει περίπου 10% από τα άκρα, κάτι που πραγματικά με ενοχλεί!
Όλες οι τηλεοράσεις το κάνουν αυτό, αλλά συνήθως κόβουν λιγότερο. Οι Samsung, όπως και μερικες LG, είναι από τις περιπτώσεις που κόβουν παραπάνω. Ευτυχώς στο σαλόνι η νέα μας τηλεόραση είναι μια Sharp Aquos (δεν θυμάμαι το ακριβές μοντέλο) που στα ψηφιακά ακνάλια έχει μαι ρύθμιση "άκρα οθόνης". Κανονικά είναι στο 10, που κόβει 10% από την εικόνα, αλλά το έχω ρυθμίσει στο 0 που δεν κόβει απολύτως τίποτα. Στα HD κανάλια, εκτός από τα format εικόνας "Αυτόματη κάλυψη της οθόνης (ευρεία οθόνη στα προγράμματα 16:9 και υπερδιεύρυνση στα 4:3)", "Αυτόματο Zoom (ευρεία οθόνη σε 16:9 προγράμματα και μπάρες αριστερά - δεξιά σε 4:3), "Υπερδιεύρυνση (Panorama Zoom)", "Cinema Zoom (σαν να κόβεις τις μπάρες πάνω - κάτω σε 4:3 letterbox)" και "Ευρεία οθόνη 16:9" έχει και μια επιλογή "Χωρίς κλιμάκωση" που εμφανίζει ό,τι εκπέμπει το κανάλι χωρίς να χρειαστεί ρύθμιση από το "άκρα εικόνας".

Αποσυνδεδεμένος radiobuzzer

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: παντού
    • http://www.radiofono.gr
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Αξιώθηκα μετά από χρόνια δουλειάς να πάρω μια καλή Full HD τηλεόραση smart lcd, samsung συγκεκριμένα! Με μεγάλη μου όμως απογοήτευση είδα ότι σε SD σήματα δεν επιτρέπει να στρετσαριστεί το κάδρο σε πλήρη οθόνη, και κόβει περίπου 10% από τα άκρα, κάτι που πραγματικά με ενοχλεί!
Χμ. Πιο μοντέλο αν επιτρέπεται;  πιστεύεις ότι θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα σε όλες τις Σάμσουνγκ; υπάρχει ανάγκη Να αγοραστεί μια για επίγεια ψηφιακή λήψη και ήταν η επικρατέστερη μάρκα

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Την 32F6400 έχω, πέραν της μη δυνατότητας επέκτασης του κάδρου σε πλήρη οθόνη στα SD επίγεια (τη ΔΤHD την παίζει full screen) την έχω πραγματικά καταευχαριστηθεί σε όλα της! Βέβαια τα επίγεια αν θέλω πλήρες κάδρο τα βλέπω από τον dreambox αλλά κακώς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ενεργοποιημένη! Νομίζω οι περισσότερες κόβουν κάδρο στα SD σήματα, δεν ξέρω το λόγο!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Έχω μια SAMSUNG 50" Plasma και μια LG 32" TFT. Έχω πάει σε πολλά σπίτια κι έχω ρυθμίσει πολλές τηλεοράσεις. Σε γενικές γραμμές οι SAMSUNG έχουν καλύτερη εικόνα αλλά οι LG καλύτερο μενού, μου φαίνεται και λίγο πιο ευαίσθητο tuner.

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "Olorin"
Αν τέτοιες ρυθμίσεις δεν υπάρχουν, η 1080i ισως δώσει τρεμοπαιγματάκι στις οριζόντιες γραμμές ή αλλοιώσει τα γραφικά (για ζωντανό πρόγραμμα με υπέρθεση γραφικών οπως π.χ. ποδόσφαιρο). Εκει για να επιβιώσουν τα γραφικά το 720p ειναι απαραίτητο.

Αν η εικόνα ειναι απλά εικόνα οπως πχ ταινία blu-ray χωρίς γραφικά το 1080i προτιμάται.
Αν ειναι παιχνιδομηχανή επιλέγεις 720p θα σου δώσει περισσότερα frames πιό ομαλή κίνηση και λιγότερο κουραστική εικόνα. (ειδικά για το xbox 360 απεφυγε τα 1080 γιατι ζορίζει το τσιπάκι γραφικών πολυ.)

Τελικά το έβαλα στα 720p για τους παρακάτω λόγους:
  • Δεν θέλω να έχω αλλοίωση των γραφικών όταν βλέπω nova sports highlights, ΔΤ HD ή RT HD και RT Doc HD
  • Αφού η τηλεόραση παραπάνω από HD Ready δεν μπορεί να προβάλλει, ουσιαστικά το 1080i είναι περιττό.

Αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με, γιατί από τα λάθη μας μαθαίνουμε.
Θυμηθείτε, θέλω εικόνα όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται.

* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (22:07)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (21:11)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:43)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:26)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: kgial Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:24)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:19)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:14)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:13)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (20:09)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/06/2025 (17:03)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/06/2025 (10:49)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: Extacytv Φόρουμ: IPTV Γενικά 04/06/2025 (11:41)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 04/06/2025 (11:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/06/2025 (22:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/06/2025 (20:06)
* Απ: Περί ΡΙΚ.  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 03/06/2025 (18:07)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/06/2025 (10:50)