Η στρατηγική συμμαχία του ομίλου ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη με το μεγαλύτερο σήμερα συγκρότημα ΜΜΕ στην Κύπρο (εκδοτικός όμιλος ΔΙΑΣ και τηλεοπτική εταιρεία SIGMA ΤV) δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά των media. Η συνεργασία που ανακοινώθηκε χθες αφορά στην κοινή ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
Η κίνηση του ομίλου Πέτρου Κυριακίδη αποτελεί αναπτυξιακή πρωτοβουλία μακράς πνοής και εξελίσσεται σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία -λόγω της οικονομικής κρίσης- για τα ελληνικά ΜΜΕ.
Η συμμαχία αυτή έχει πολυσχιδές ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο ΔΙΑΣ του Κώστα Χατζηκωστή έχει έντονη παρέμβαση στα δημόσια πράγματα της Κύπρου, υψηλό κύρος και αξιοσημείωτη επιρροή. Η εφημερίδα «Σημερινή» βρίσκεται στην κορυφή της εγκυρότητας στο νησί και είναι δεύτερη σε κυκλοφορία, ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA καταγράφει υψηλή τηλεθέαση (όπως επίσης τα αθλητικά SIGMA Sport 1 και SIGMA Sport 2), οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (Ράδιο Πρώτο, Super FM, Love Radio, Top FM και Star FM) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ακρόασης, ενώ και τα περιοδικά (12 ένθετα, 3 εβδομαδιαία και 9 μηνιαία), όπως επίσης και η free press «City» του συγκροτήματος έχουν σημαντική απήχηση.
Η Eλληνοκυπριακή συμμαχία θα εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα, τεχνικό, δημοσιογραφικό, ηλεκτρονικό και επιχειρηματικό. Παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίηση από κοινού νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες.
Τα τελευταία χρόνια το συγκρότημα του Κ. Χατζηκωστή έχει επεκταθεί στο χώρο του Διαδικτύου και της ψυχαγωγίας, καταγράφοντας εντυπωσιακή δυναμική.
Η ανακοίνωση της ΝΕΠ
Ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ, το Τηλεοπτικό Κανάλι Σίγμα και οι ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε. ανακοινώνουν ότι έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για ανάπτυξη και επέκταση των εργασιών τους στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και το Τηλεοπτικό Κανάλι Σίγμα δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και οι ΝΕΠ Εκδόσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Η συμφωνία αφορά συνεργασία σε πολλά επίπεδα (τεχνικό, δημοσιογραφικό, ηλεκτρονικό και επιχειρηματικό) και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των δύο ομίλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες. Η συνεργασία αυτή είναι πρόδηλο ότι θα συμβάλει σε ταχεία και δυναμική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των δύο ομίλων.
Από: Citypress