Οι KKR και Permira θα πουλήσουν το ProSeibenSat.1
  • Δευ 21 Απρ 2025, 14:09
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Οι KKR και Permira θα πουλήσουν το ProSeibenSat.1  (Αναγνώστηκε 128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος taskon

  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2013
  • Μηνύματα: 91
Οι επενδυτικές εταιρείες KKR και Permira όρισαν την JPMorgan ως σύμβουλο για να εξετάσει το ενδεχόμενο μερικής ή πλήρες εξόδου τους από τη ProSiebenSat.1, σύμφωνα με δημοσιεύματα της FT και του Bloomberg.

Οι δύο εταιρείες είχαν αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο του γερμανικού ιδιωτικού τηλεοπτικού οργανισμού, καταβάλλοντας € 3.100.000.000 στα τέλη του 2006.

Το 2011, η ProSiebenSat.1 χρησιμοποίησε € 1.200.000.000 από την πώληση βελγικών και ολλανδικών τηλεοπτικών της περιουσιακών στοιχείων, για να αποπληρώσει δάνεια. Πέρσι η εταιρεία χρησιμοποίησε περισσότερα από € 1.300.000.000 από τη πώληση της SBS, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δηλαδή στη Σκανδιναβία, στην Discovery Communcations για τον ίδιο σκοπό.

Η Time Warner παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Οι Σύμβουλοι της ProSiebenSat.1 θα μπορούσαν να πλησιάσουν την εκδοτική ομάδα Axel Springer, αν και θα μπορούσαν να προκείψουν αντιμονοπωλιακά θέματα. Στους άλλους πιθανούς μνηστήρες συγκαταλέγονται οι Comcast, Dohan και News Corp.

ΠΗΓΗ:Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε


via
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε