Η Ισπανία τεστάρει την UHDTV - Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα - SATLEO FORUM
  • Κυρ 27 Ιουλ 2025, 02:05
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία τεστάρει την UHDTV  (Αναγνώστηκε 261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος taskon

  • Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2013
  • Μηνύματα: 91
Όπως σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει, η Abertis Telecom, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες όπως η ισπανική ραδιοτηλεόραση RTVE, SAPEC, Sony, Apuntolapospo, UPM και URL La Salle, καθώς και η EBU, θα δοκίμαζαν αυτές τις μέρες Επίγεια Ψηφιακή Τηλεοπτική μετάδοση, DVB-T2, σε Ultra High Definition, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2013 που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Έτσι, αυτό το όλο εγχείρημα παρουσιάζεται ως «η πρώτη Ultra High Definition 1 (UHDTV 1) DVB-T2 εκπομπή».

Το σήμα που διανέμεται επίγεια ψηφιακά, έχει 3840 x 2160 pixels ανάλυση (γνωστό ως UHD-1), που είναι 4 φορές η ανάλυση των σημερινών HDTV υπηρεσιών, και επιβεβαιώνει πρακτικά την δυνατότητα των μελλοντικών UHDTV υπηρεσιών.

Αποδεικνύει επίσης ότι το DVB-T2 πρότυπο είναι επιτυχή, με αποτελεσματική χρήση του φάσματος για την υλοποίηση τέτοιων υψηλής ποιότητας μεταδόσεων.

Οι τυχεροί που παρευρίσκονται στην έκθεση, έχουν την δυνατότητα να δουν εικόνες τις πανέμορφης καταλανικής πρωτεύουσας, κωδικοποιημένες σε H.264/AVC σε 35 Mbit / s σε μια τηλεόραση 84-ιντσών.

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της EBU, Liven Vermaele, δήλωσε πως η παρουσίαση στη Βαρκελώνη ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση για μεγαλύτερη αποδοτικότητα του φάσματος και μια πολύ βελτιωμένη εμπειρία τηλεθέασης στο σπίτι.

«Η EBU έχει δεσμευθεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών μετάδοσης και τις νέες μορφές βίντεο»,δήλωσε. «Με την υποστήριξη μας σε αυτήν την παρουσίαση, βοηθάμε να διασφαλιστεί πως οι ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνυπολογίζονται αφού μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον της τηλεόρασης».

Παράλληλα με τις UHD-1 μεταδόσεις, οι εταίροι της παρουσίασης έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την επίδοση του T2-Lite, μιας έκδοσης του DVB-T2 προτύπου προσαρμοσμένο και ιδανικό για κινητά τερματικά.

ΠΗΓΗ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
via
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε


Αποσυνδεδεμένος Olorin

  • M.T
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
  • Μηνύματα: 2914
Εμεις εχουμε οτι μας αξίζει, την ULDTV.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."


 


* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/07/2025 (11:21)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/07/2025 (10:41)
* Απ: Η δική σας εγκατάσταση πώς είναι;  Μέλος: Johnathens Φόρουμ: Βλέπω και... μαθαίνω... 26/07/2025 (01:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/07/2025 (10:08)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/07/2025 (00:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 24/07/2025 (23:59)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: IPTV Γενικά 24/07/2025 (23:41)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Cosmote TV 24/07/2025 (14:55)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: marios121 Φόρουμ: Cosmote TV 24/07/2025 (12:44)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Cosmote TV 24/07/2025 (12:42)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: andrewp97 Φόρουμ: Cosmote TV 24/07/2025 (12:28)
* Απ: Περί ΡΙΚ.  Μέλος: marios121 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 24/07/2025 (12:24)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/07/2025 (10:34)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/07/2025 (10:30)