Σπατάλη ειναι οταν κατι γινεται χωρις οικονομετεχνικα κριτήρια.σπαταλη ειναι να υπαρχουν τόσοι σταθμοί.δεν ειμαστε στην εποχή που δεν υπηρχαν αλλα μεσα.προσφατα ημουν γερμανια και ειδα ακριβώς τι ισχύει στα ραδιόφωνα τους,που καμια σχέση δεν εχει με το ελληνικο παράλογο.βαλε έναν σταθμό ανα περιφέρεια ,εκτος αττικης που εχει την έδρα της η δημόσια ραδιοφωνία,εκμεταλλεύσου και ενα απο τα κεντρικά κρατικά και βαλε ετσι σε κάθε περιοχή να εκπέμπουν τρία κεντρικά και το περιφερειακό.ουτε άπειρους αναμεταδότες ουτε υπερβολικό προσωπικό που κανει ελάχιστα.
Τωρα να αναφέρω τι θαύμασα στην ραδιοφωνία της Γερμανίας ,περιοχή Bielefeld,οπου σε μια πόλη γρήγορη αναζητηση σταθμών άκουσα τους κεντρικούς σταθμούς του κρατιδίου,έναν σταθμό της τοπικής βάσης του ΝΑΤΟ και τον radio Bielefeld οπου εκανε πραγματική χρηση της τεχνολογίας του Rds,με το ta να ενημερώνει πραγματικα για οτι ηταν ανάγκη.ετσι να δεχθώ την ύπαρξη τοπικού σταθμού διαχειριζόμενου οικονομικα σε πλαίσια λογικής και οχι ελληνικού πλιάτσικου.να μην αναφέρω και την επίσκεψη μου περυσι στα κεντρικά της σουηδικής ραδιοφωνίας στην Στοκχόλμη,και την ενημέρωση που ειχα για τον τροπο λειτουργίας εκει.μιλαμε οτι εμεις εδω ειμαστε τελείως μα τελείως πισω,και το συμπέρασμα τοτε ηταν απλο: δειτε πως λειτουργεί η κοινωνική παροχή ενος δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ( αν και οι Σουηδοί εχουν τελείως ξέχωρο και αυτοδιοίκητο το κάθε κομμάτι,ραδιοφωνία,τηλεοραση,και εκπαιδευση) και γελάστε με το τριτοκοσμικό κομματικό μαγαζάκι που λεγόταν ΕΡΤ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ
Ξερω οτι ειναι off topic,και οτι τετοια θέματα καταλήγουν σε άσχημες αντιπαραθέσεις .γι αυτο και δεν εχω ξανα σχολιάσει ποτε την ιστορια του κλεισίματος της ΕΡΤ.αλλα επειδη εχω επισκεφτεί αρκετές χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρονια ,απο ρωσια και Φινλανδία μεχρι και Ισπανία Πορτογαλία (και προφανως πολλές ενδιάμεσα)μπορω να κρίνω και να συγκρίνω.και δυστυχως πουθενα δεν έζησα ελληνικο παράδοξο.βεβαια κάθε χωρα εχει ιδιαιτερότητες