Ψηφιακά ραδιοφωνικά νέα & τεχνολογία ανά τον κόσμο
  • Σαβ 10 Μαΐ 2025, 05:01
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ψηφιακά ραδιοφωνικά νέα & τεχνολογία ανά τον κόσμο  (Αναγνώστηκε 38509 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5821
Εδω θα μαθαινουμε τυχον ραδιοφωνικες ψηφιακες εξελιξεις και νεα απο τον ψηφιακο κοσμο που θα βαζουμε ανα διαστηματα σε μικρες περιληψεις

Πιστευω καποιο απο ολα τα θεματα, θα τα βρειτε ενδιαφερον

Αν επιτερεπετε μπορω να βαλω και links με τις πηγες / πληροφοριες ωστε να περασετε τυχον νεα στα blog σας
Μερικες πληροφριες ειναι μεταφρασεις απο το google translate αν δεν ειναι στη σωστη σειρα γραμμενες

>>Το πρωτο θεμα που βαζω στο ηδη υπαρχων εξελιγμενο dab της Αγγλιας να προσθεσουν επιπλεον πιο εξελιγμενα logos και πληροφοριες για την καλυτερη εξυπηρετηση των ακροατων στα αυτοκινητα απο τους WorlDab & RadioDNS
Παροτι που το dab στη χωρα τους ειναι εξελιγμενο, ακομα υπαρχουν back dated πληροφοριες και το WorlDab με το RadioDNS σκοπευουν να αναβαθμησουν το τωρινο συστημα με πιο τελευταιες ενημερωσεις

>> Η Aυστρια ξεκιναει επισημα το dab απο το 2019

Πρόσφατη εξέλιξη όσον αφορά το DAB +: Το Δεκέμβριο του 2017, η RTG Radio Technikum GmbH έλαβε την περιφερειακή άδεια ψηφιακού ραδιοφώνου για τη Βιέννη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Αυστρία χορηγήθηκε άδεια για την κανονική λειτουργία μιας λεγόμενης πολυπλεκτικής πλατφόρμας ψηφιακού επίγειου ραδιοφώνου στο πρότυπο DAB +.

Η άδεια RTG ισχύει από τον Απρίλιο του 2018 για περίοδο δέκα ετών. Το RTG, στο οποίο το 50% κατέχει το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Technikum Wien, μπορεί ως πάροχος τεχνικών υπηρεσιών αρχικά ένδεκα ραδιοφωνικά προγράμματα και ηλεκτρονικό οδηγό προγραμμάτων και ενδεχομένως υπηρεσία προειδοποίησης κινδύνου στην ευρύτερη περιοχή της Βιέννης και σε περιοχές της γύρω περιοχής με τεχνική εμβέλεια περίπου 2,25 εκατ. η αρμόδια για τα μέσα ενημέρωσης αρχή KommAustria.

>>ΕBU : καθε ραδιο που θα πωλειται στην ΕΕ θα εγγυαται και ψηφιακη ληψη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), η οποία εκπροσωπεί τους ευρωπαίους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, την ευρωπαϊκή ψηφιακή ραδιοφωνική συμμαχία (EDRA) και την παγκόσμια ψηφιακή ψηφιακή παγκόσμια ένωση (WorldDAB) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε κοινή δήλωση για να διασφαλίσουν ότι όλα τα ραδιοφωνικά μοντέλα που πωλούνται στην ΕΕ στο μέλλον θα εχει Διεπαφή με τη λήψη ψηφιακού ραδιοφώνου, π.χ. για DAB +. Μόνο με αυτόν τον τρόπο το ραδιόφωνο είναι βιώσιμο και η χρήση του σε ολόκληρη την ΕΕ είναι δυνατή. Μια αντίστοιχη οδηγία πρέπει να κατοχυρωθεί σε έναν ενιαίο κώδικα για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκός κώδικας ηλεκτρονικών επικοινωνιών).

Συγχώνευση: Τρι 13 Φεβ 2018, 03:15

>> Οι Αγγλοι θα κλεισουν τα ΑΜ, μπορειτε να δειτε πληροφοριες με τον τιτλο
The Brits are switching off AM - should we panic?

>> 05.01.2018, Γαλλία
Με το σχέδιο «κόμβων και τόξων» που σχεδίασε ο Nicolas Curien, η CSA προτείνει ένα νέο χάρτη για το DAB +. Με τη Γαλλία να καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέχρι το 2020 και έως και 65 υπηρεσίες στις μεγαλύτερες πόλεις, το σχέδιο προσφέρει επίσης ένα πλήρες δίκτυο στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά μήκος των κύριων δρόμων χάρη στην προσθήκη εθνικών πολυπλεξιών.

>> 1.01.2018, Αυστραλία
Τα DIGIDIA και Clearbox Systems έχουν επιλεγεί από την Broadcast Australia για την παροχή ψηφιακού ραδιοπολλαπλασιασμού, παρακολούθησης προγραμμάτων και λογισμικού χρονικού προγραμματισμού DAB +, υλικού και υποστήριξης. Τα συστήματα αναπτύσσονται στην Καμπέρα, το Ντάργουιν και το Χόμπαρτ.

Συγχώνευση: Τετ 14 Φεβ 2018, 11:42

 >> Oπως θα ακουσατε, οι Ιταλοι ανακοινωσαν οτι θα κλεισουν τα FM ατα το 2020 αν δεν κανω λαθος την ημερομηνια

>> πετυχα το κειμενο οπου μαλλον βασιστηκε ο Υπουργος στη χτεσινη ομιλα του στην ερα ειπε οτι η Ελλαδα εχει 1073 σταθμους ενω στην Ευρωπη ειναι σχεδον ιδιο νουμερο και εκει εχουν μεγαλυτερο πληθυσμο
Το ιδιο θεμα απο το μαγκαζινο υποστηριζει οτι τα fm θα κλεισουν καποια στιγμη γιατι σε αρκετες χωρες οι dab εκμοπες ειναι πιο πολλες απο τα fm
Μπορειτε να κανετε μεταφραση στα Ελληνικα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

>> Συνεδριαση για τις Ασιατικες χωρες στις
5-8 Μαρτιου
Kuala Lumpur, Malaysia
Με θeμα πως να εξοπλιστουν οι τοπικες αγορες με συστηματα dab

Ελάτε μαζί μας για ένα workshop DAB + στις 5 Μαρτίου για να μάθετε περισσότερα για το πώς να σχεδιάσετε την εκτόξευση του DAB + στην αγορά σας. Επισκεφτείτε το περίπτερο DAB + για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον επαγγελματικό εξοπλισμό και τις λύσεις DAB + και πώς μπορεί να σας βοηθήσει η WorldDAB να ξεκινήσει ψηφιακό ραδιόφωνο.

Η WorldDAB δεσμεύεται να βοηθήσει τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους ρυθμιστικούς φορείς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μοιράζοντας τις βέλτιστες πρακτικές και παρέχοντας βοήθεια στον προγραμματισμό και την έναρξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB +.


 


* Απ: Τα Νέα για τις Streaming πλατφόρμες στην Ελλάδα & κόσμο  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 09/05/2025 (15:47)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/05/2025 (11:21)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/05/2025 (09:17)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 09/05/2025 (05:23)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 08/05/2025 (22:47)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/05/2025 (10:59)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 08/05/2025 (10:53)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: IPTV Γενικά 07/05/2025 (17:44)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: kgial Φόρουμ: IPTV Γενικά 07/05/2025 (17:40)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 07/05/2025 (10:18)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 07/05/2025 (09:36)