Ψηφιακά ραδιοφωνικά νέα & τεχνολογία ανά τον κόσμο
  • Τετ 7 Μαΐ 2025, 18:08
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ψηφιακά ραδιοφωνικά νέα & τεχνολογία ανά τον κόσμο  (Αναγνώστηκε 38422 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5812
>> Το συμβούλιο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της Πολωνίας, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) πρότεινε σειρά μέτρων που αποσκοπούν να δώσουν ώθηση στους ψηφιακούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη χώρα.

Στο πλαίσιο των προτεινόμενων πρωτοβουλιών και λόγω της έλλειψης διαθέσιμων συχνοτήτων FM στις πόλεις της Πολωνίας, ο οργανισμός θα ήθελε να μειώσει προσωρινά το κόστος των ψηφιακών αδειών DAB + για ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτό σημαίνει ότι η τιμή θα αυξηθεί αρχικά κατά 4,6% λόγω του πληθωρισμού. Ωστόσο, θα μειωθεί στο ένα τέταρτο της τιμής με ένα εφάπαξ κίνητρο. Επίσης θα βλέπουμε τέλη χαμηλότερης συχνότητας για φορείς πολλαπλών λειτουργιών.

Για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς FM, το σχέδιο θα απλουστεύσει το σύνθετο καθεστώς αμοιβών που ισχύει σήμερα, καθώς και τη μείωση των παραχωρήσεων για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στις αγροτικές περιοχές.

Μέσω δημόσιας ακρόασης, η KRRiT καλεί τους συμμετέχοντες στην αγορά να σχολιάσουν τη νέα πολιτική τιμών έως τις 18 Μαρτίου

>>  Το 50% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτονται πλέον από τις εκπομπές ψηφιακού επίγειου ραδιοφώνου. Αυτό δήλωσε πριν λίγες μέρες ο οργανισμός WorldDAB, ο οποίος μαζί με την EBU και την EDRA (Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο) έχουν καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει επιπλέον μέτρα για την ενθάρρυνση της διαλειτουργικότητας των δεκτών ραδιοφώνου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μόνη χώρα που έχει απενεργοποιήσει τα αναλογικά σήματα στα FM είναι η Νορβηγία και αναμένεται να ακολουθήσει η Ελβετία, Ιταλία. Οι υπηρεσίες ψηφιακού ραδιοφώνου DAB / DAB+ είναι σήμερα διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Δανία, τη Σλοβενία και άλλες χώρες. Επίσης, υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στη Γαλλία και την Πολωνία, ενώ αυτήν τη στιγμή δοκιμαστικές εκπομπές πραγματοποιούνται σε Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Λετονία.

Πηγη playfm.gr

>> 27.02.2018, Γαλλία
Για πρώτη φορά, οι 13 ραδιοφωνικοί σταθμοί που επιλέχθηκαν για να συνθέσουν το πολυπλέκτη Lille Allotment (συμπεριλαμβανομένων των γενεών, Latina, Metropolys, Mona FM, M Radio, Oui FM, Radio Crooner, Radio Nova, RCF Nord de Frace nce, Sud Radio, Swigg και TSF JAZZ) έχουν επιλέξει
ένα diffuser διαφορετικό από εκείνο στο οποίο υποστηρίζεται ο χειριστής του multiplex (towerCast). Πράγματι, μετά την εξουσιοδότηση του Μαΐου, οι 13 ραδιοφωνικοί εκδότες είχαν ομόφωνα επιλεγεί ως φορέας εκμετάλλευσης Cmux (towerCast) για τη διοικητική και τεχνική διαχείριση της εκτεταμένης κατανομής της Lille. Αυτά τα 13 ραδιόφωνα έρχονται να επιλέξουν ως ραδιοτηλεοπτικό φορέα TDF. Αυτό θα επιτρέψει στο πολυπλέκτη να ξεκινήσει τη μετάδοση μέχρι το καλοκαίρι του 2018.