Λίστα ΓΓΕ για τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα
  • Τρι 4 Φεβ 2025, 04:56
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Λίστα ΓΓΕ για τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα  (Αναγνώστηκε 1260 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VasilisSat

  • SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • ****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
  • Μηνύματα: 2131
"Μαχαιριά" στα συνδρομητικά η λίστα της ΓΓΕ για τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα

"Φωτιά" βάζει στα τηλεοπτικά δικαιώματα η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έστειλε στην Κομισιόν τη λίστα με τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να μεταδίδονται σε τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης.

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να τα παρακολουθήσει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον κόστος το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού.

Η «λίστα Κρέτσου» που στάλθηκε στην Κομισιόν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τελικό τoυ Κυπέλλου Ελλάδας, τους τελικούς Champions League και Europa League και τον τελικό της Euroleague!

"Οργή" στα συνδρομητικά!

Η παραπάνω λίστα, είνα ιφανερό ότι προκαλεί προβληματισμό στα συνδρομητικά κανάλια, τα οποία επένδυσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ ώστε να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα αθλητικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η Cosmote TV επένδυσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική μετάδοση όλων των αγώνων Champions League και Europa League για την επόμενη τριετία.

Επίσης, κοντά στα 10 εκατ. ευρώ επένδυσε η NOVA για τα αποκλειστικά δικαιώματα της Euroleague.

Σκέψεις για πώληση

Εφόσον περάσει η "λίστα Κρέτσου" και τα δύο συνδρομητικά κανάλια, είναι υποχρεωμένα να μεταδώσουν παράλληλα τους τελικούς με ένα ελεύθερο (πιθανότατατ ΕΡΤ). Έτσι, δεν αποκλείεται, να πουλήσουν ένα ποσοστό των δικαιωμάτων σε ένα ελεύθερο κανάλι, ώστε να μειώσουν την χρηματική "χασούρα", με το καθεστώς, δηαλδή που είχαν τα προηγούμενα συμβόλαια.

Αναλυτικά η λίστα περιλαμβάνει τα εξής γεγονότα και στην παρένθεση αναφέρουμε τον τηλεοπτικό φορέα που έχει τα δικαιώματα:

1) όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ (2022 ενδιαφέρον EΡΤ)

2) ολόκληρη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (2020 Θερινοί/2022 Χειμερινοί  ΕΡΤ)

3) τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωση (UEFA European Football Championship) (2020 ΕΡΤ)

4) τον τελικό του Champions League (Cosmote TV)

5) τον τελικό του UEFA Europa League (Cosmote TV)

6) τον τελικό ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος (Cosmote TV)

7) το παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

8) το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

9) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

10) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

11) ο τελικός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2019 Κίνα ΕΡΤ)

12) ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2021 ΕΡΤ)

13) ο τελικός της Euroleague (ΝΟVA)

14) ο τελικός Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης (ΕΡΤ)

15)  οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (2020 ΕΡΤ)

16) η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΕΡΤ)

17) το Ράλι Ακρόπολης (ΕΡΤ)

18) ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (ΕΡΤ)

Πηγή :postgame.gr

Επ-Ανάσταση: Διαβουλεύσεις για να μεταδίδονται ελεύθερα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα!



Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

Αποσυνδεδεμένος babis3g

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
  • Μηνύματα: 5672
εφοσον ειναι βαση Ευρωπαικης νομοθεσιας, δεν ηξεραν τα συνδρομητικα οτι καποια στιγμη ισως κατι να γινονταν?

Αποσυνδεδεμένος maarinos

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
  • Μηνύματα: 2082
@babis3g
Στην Ευρώπη από χρόνια ήταν ελευθέρα η μεταδόσεις των τελικών, αλλά στην Ελλάδα η συνδρομητικές νόμιζαν θα αργήσει να εφαρμοστεί ο νόμος η να μένει στο συρτάρι.
Και ούτε η συνδρομητικές τρέξανε να εφαρμοστεί ο νόμος (λογικό δεν θα τους συμφέρει) η λιπάνθηκαν αυτούς που δεν είχαν για συνδρομητική.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

  • Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
  • Μηνύματα: 31025
μεχρι στιγμης αυτο δεν τιρηθηκε στο τελικο κυππελου που αντι να παιξει ζωντανα στην ελευθερη τηλεοραση, επαιξε σε μαγνητοσκοπηση στην ερτ σπορτς με το που τελειωσε ο αγωνας και στη γιουρολιγκ που δεν εδειξε τους τελικους ελευθερο καναλι αλλα εκει δεν ειχε ενδιαφερον ελληνικο οποτε κανεις δεν ασχοληθηκε.

τελικοι ευροπα λιγκ και τσαμπιονς λιγκ αν θυμαμαι καλα θα τα δειξει ζωντανα η ερτ σπορτς
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος maarinos

  • SatLeo Legend
  • *****
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
  • Μηνύματα: 2082
Χθες έπαιξε trailer στην κρατική για τον τελικό champions league.

Συγχώνευση: Τετ 22 Μαΐ 2019, 09:49
Και τον τελικό Europa League Τσέλσι Τότεναμ Τετάρτη 29/5 22:00


 


* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (01:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (00:00)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/02/2025 (23:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/02/2025 (23:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (22:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (22:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (22:08)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/02/2025 (21:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (21:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (21:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (21:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (21:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (20:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (20:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (19:48)
* Απ: Eurobird 9 στις 9°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη Eutelsat 9A (9° East) 03/02/2025 (19:08)
* Απ: Eurobird 9 στις 9°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: Johnathens Φόρουμ: Λήψη Eutelsat 9A (9° East) 03/02/2025 (16:36)
* Απ: Eurobird 9 στις 9°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Eutelsat 9A (9° East) 03/02/2025 (16:11)
* Απ: Eurobird 9 στις 9°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: pmpos Φόρουμ: Λήψη Eutelsat 9A (9° East) 03/02/2025 (14:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (14:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (14:51)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/02/2025 (14:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (13:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (13:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:39)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/02/2025 (12:32)