Ο ΟΤΕ θα μπορούσε άνετα να «ισοφαρίσει» το μηνιαίο μίσθωμα (ή μεγάλο μέρος του) που ζητάει από τα περιφερειακά κανάλια για τη δορυφορική τους μετάδοση, με διαφημιστικά πακέτα όλων των υπηρεσιών του. Με αυτόν τον τρόπο:
α) Ο ΟΤΕ μετατρέπει τα περιφερειακά κανάλια σε διαφημιστικές πλατφόρμες των υπηρεσιών του σε ολόκληρη τη χώρα.
β) Ο ΟΤΕ αποκτάει σημαντικό προβάδισμα ως επιλογή επιδοτούμενου παρόχου πλατφόρμας Freeview, καθώς θα μεταφέρει δορυφορικά και τα περιφερειακά κανάλια που θέλουν να βλέπουν οι κάτοικοι των «λευκών περιοχών».
γ) Τα περιφερειακά κανάλια αποκτούν δορυφορική κάλυψη με ό,τι σημαίνει αυτό για την επιρροή και την εμπορική τους προοπτική.
Όσο για την ποιότητα του περιεχομένου των περιφερειακών καναλιών, είναι καιρός το ΕΣΡ να προχωρήσει στην αδειοδότησή τους με προδιαγραφές και στο σχετικό «ξεκαθάρισμα».