Η Γαλλία δεν βιάζεται για την μετάβαση στο DVB-T2 - Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα - SATLEO FORUM
  • Τρι 17 Μαρ 2026, 11:28
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η Γαλλία δεν βιάζεται για την μετάβαση στο DVB-T2  (Αναγνώστηκε 356 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tasos.cz

  • Sat Historian
  • SatLeo Legend
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2018
  • Τόπος: Τσεχία
  • Μηνύματα: 2015
  • dum spiro spero
Η Γαλλία δεν βιάζεται για την μετάβαση στο DVB-T2


Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε




Η Γαλλία δεν βιάζεται για τη μετάβαση της επίγειας εκπομπής στο DVB-T2, η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 6 χρόνια


Η γαλλική ρυθμιστική αρχή CSA στο έγγραφο διαβούλευσης τονίζει ότι η μετάβαση στο DVB-T2 πρέπει να γίνει με συντονισμένη μετάβαση στον κωδικοποιητή HEVC και δεν θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο πριν από 5-6 χρόνια.


Κατά τα προσεχή έτη, η Γαλλία προτίθεται να παραμείνει στο αρχικό πρότυπο DVB-T. Τα ντόπια νοικοκυριά δεν χρειάζεται προς το παρόν να αγοράζουν νέους δέκτες. Η όλη διαδικασία μετάβασης στο DVB-T2 θα ξεκινήσει πρώτα με δημόσια συζήτηση και στη συνέχεια θα επιλεγεί η καταλληλότερη επιλογή ημερομηνίας μετάβασης στο DVBT2. Ο λόγος για τον σχετικά αργό ρυθμό της μετάβασης από το DVB-T στο DVB-2 είναι η προσπάθεια να δοθεί στους καταναλωτές η ευκαιρία να αλλάξουν σταδιακά τους οικιακούς δέκτες.


Το παράδειγμα της Γαλλίας δείχνει ότι η μετάβαση στο DVB-T2 μπορεί να γίνει πολύ πιο αργά και πιο ευαίσθητα από ό, τι έκανε η Τσεχική Δημοκρατία. Η επίγεια λήψη έχει παρόμοιο μεγάλο μερίδιο στη Γαλλία και την Τσεχική Δημοκρατία - και στις δύο χώρες αφορά περίπου το 42% των νοικοκυριών.


Η γαλλική προσέγγιση είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα για το γεγονός ότι η μετάβαση στο DVB-T2 / HEVC δεν έχει επιβληθεί με εξαναγκασμό από τις ευρωπαϊκές αρχές όπως συχνά  ηθελημένα παρουσιάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία.


Η στρατηγική και ο ρυθμός της μετάβασης βρίσκονται πάντοτε στα χέρια των εθνικών κυβερνήσεων.




Πηγή: tvkompas.cz ,  Επιμέλεια: Tasos.cz :headset


 


* Απ: Η Euroleague στο Idman tv Azerbayjan  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/03/2026 (10:52)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/03/2026 (10:51)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 17/03/2026 (10:12)
* Απ: Τα Νέα για τις Streaming πλατφόρμες στην Ελλάδα & κόσμο  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 16/03/2026 (12:50)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 16/03/2026 (10:46)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 16/03/2026 (10:19)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 16/03/2026 (00:16)
* Απ: EON TV   Μέλος: paksat Φόρουμ: Nova 15/03/2026 (13:52)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/03/2026 (11:38)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/03/2026 (08:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 15/03/2026 (00:13)