Εδώ να συμπληρώσω ότι ευρισκομενος για πολλοστή φορά στη Ζυρίχη μου δοθηκε μια καλή ευκαιρία να δοκιμασω ευρύτερα το DAB σε αυτοκίνητο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις εντός και εκτός πόλης και δοκιμάζοντας παράλληλα και με τον pure δεκτακο που ειχα πάρει μαζί μου.
Σε ότι αφορά το MUX DIG D04 - ZH της Digris στο 9D όπου άκουγα τον αγαπημένο μου Rundfunk.fm το οποίο το έχει στησει ευρύτερα στο καντόνι σε τρεις διαφορετικές θεσεις, διαπίστωνα εν κινήσει κάποιες διακοπές οπου η λήψη μπορεί να κοβόταν εντελως πράγμα αρκετά ενοχλητικό. Στον δε δεκτακο μου έχοντας πλήρη οπτική επαφή με τουλαχιστον δυο κεντρα εκπομπης, εαν έκλεινα την κεραία ειχε τα θεματακια της η λήψη εαν μετακινουσα τον δεκτακο πράγμα που θα περίμενα να τον επηρεάζει λιγότερο σε σχέση με τα FM όπου δέν υπάρχει το αντίστοιχο error correction. Ας ελπίσουμε ότι με τον νεο πομπό στο Uetliberg που στήνουν αυτόν το μήνα να ειναι καλύτερα τα πράγματα μελλοντικά.
Tα κρατικά της SSR ηταν σε αρκετά καλύτερη μοίρα. Το τοπίο εκει εκεί είναι σχετικά δύσκολο με αρκετά λοφακια που δυσκολεύουν τη λήψη. Είμαι περίεργος να δω πως θα το στήσει η ΕΡΤ σε εμάς. Δεν ειναι τόσο ρόδινα τα πράγματα στην πραξη όπως τα περιγράφει το αντίστοιχο DAB consortium